„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Fenntartható téglák a dán Randers Tegl  márkától

A Randers Tegl dán téglagyártó cég története jóval több mint egy évszázadra nyúlik vissza, és az egyik legújabb fejezetük a jellegzetes, hosszú formátumú Ultima és Unika tégla körül forog. A Randers Tegl fenntartható tégláit és csempéit kizárólag szél- és biogázból származó villamos energiával állítják elő. Ezáltal minden egyes tégla és cserép környezeti hatása 50 százalékkal csökken – a téglák műszaki tulajdonságainak veszélyeztetése nélkül.

A cég kiemelkedő helyet foglal el a téglák világában, köszönhetően annak az innovatív tendenciának, hogy esztétikailag és funkcionálisan feszegeti a téglák határait, miközben egyre hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszi a – részben történelmi – gyártási technikákat. 

Legújabb, Ultima és Unika sorozatuk teljes egészében fenntartható módon készül, ezért ezek a legexkluzívabb tégláik. Olyan agyagból készülnek, amelyet az anyaggal dolgozó több generáció tapasztalatai alapján fejlesztettek ki. A Randers Tegl többi tégla- és csempecsaládja is elérhető fenntartható változatban.

Az Ultima egy lineáris formátumú, vízzel nyomott téglákból álló sorozat. Két közönséges tégla hosszával és mindössze 38 miliméteres magassággal rendelkezik. A hosszú formátum egyedi és jellegzetes kifejezést eredményez, így egyértelmű választás exkluzív projektekhez.  Minden tégla egy-egy műalkotás. Nincs két egyforma tégla – felületük és megjelenésük különbözik egymástól. Ez egyedi és jellegzetes kifejezést kölcsönöz a végső téglafalazatnak.

Egy olyan organikus és részletgazdag anyag, mint az Ultima tégla, nem csak kiemelkedik, hanem gazdagítja a szomszédos anyagok megjelenését. A nyugodt ismétlődés és a falazat imádnivaló változatosságának keveréke az, ami egyedi és megnyugtató hátteret teremt a szabványokon túl.

Az Unika a cég egyik legexkluzívabb és legtartósabb téglája. A sorozat olyan vízzel nyomott téglákat tartalmaz, amelyeket kizárólag szélből és biogázból származó villamos energiával állítanak elő. Ennek eredményeképpen minden egyes tégla 50 %-kal kisebb környezetterheléssel jár, mint a hagyományos téglák. Az Unika téglák részletgazdagok és izgalmas színjátékkal rendelkeznek, amely dinamikus homlokzatot biztosít a kész épületnek. Az Unika sorozat minden egyes tégláját azért égetik, hogy benyomást keltsen.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fenntartható téglák és csempék ára körülbelül 10 százalékkal több, mint egy közönséges tégla vagy csempe ára. Gyakran a homlokzatot a teljes projekt kisebb részének tekintik, de ez az a rész, amely jelentős hatással van a környezetre és a környezetvédelmi tanúsítással. Fenntartható tégláink ideális választást jelentenek Önnek, akinek a környezetvédelem a legfontosabb – és ez a környezetvédelmi terméknyilatkozatokkal (EPD) teljes mértékben dokumentált.

Mik azok a “waterstruck” vagy vízzel nyomott téglák?

A ‘waterstruck téglák’ egyedülállóan lágy textúrát kínálnak, amely a visszanyert téglák öregített megjelenését idézi, de az új téglák műszaki teljesítményével rendelkezik. A vízzel nyomott téglák egyedi textúrával rendelkeznek, ami a víz használatának eredménye a formázás és a formából való kivonás során.

A hagyományos ‘softmud-eljárás’ során a nedves agyagot vízzel megkent formákba nyomják, hogy megakadályozzák a ragadást. A felesleges agyagot ezután a formák tetejéről leütik, innen ered a “waterstruck” kifejezés. Ezáltal olyan jellegzetes természetes textúrát és feltűnő rusztikus esztétikát eredményez, amely más gyártási eljárással nem érhető el.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb