„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A környezettudatos építés jövője: a személyre szabott fenntarthatósági tervek szükségessége

Miközben szembesülünk az éghajlatváltozás kritikus valóságával, az építőipar sarkalatos ponton áll. Mivel az ágazat felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40%-áért és jelentős mennyiségű anyagpazarlásért, a fenntartható gyakorlatok felé való elmozdulás elengedhetetlen. 

Európa esetében a Párizsi Megállapodáshoz való csatlakozás és az ambiciózus európai Green Deal irányítja a fenntarthatósági pályát. Az európai városok a modern infrastruktúrával vegyített gazdag történelmi építészetükkel egyedülálló kihívásokkal néznek szembe a fenntartható városfejlesztés terén, így a környezetbarát gyakorlatok integrálása alapvető fontosságú.

A globális kihívás és az európai törekvések

A fenntarthatóság az építőiparban átlépi a határokat, és sürgős globális fellépést igényel. Európában e kihívásnak az innováció és a szakpolitikák által vezérelt kezdeményezések keverékével igyekeznek megfelelni. Ennek kulcsfontosságú része a Renovate Europe kezdeményezés, amelynek célja, hogy 2050-ig 80%-kal csökkentse az EU épületállományának energiaigényét. 

Ez a kezdeményezés kulcsfontosságú, mivel az EU energiafogyasztásának mintegy 40%-áért és a CO2-kibocsátás 36%-áért az épületek felelősek. A Renovate Europe az épületek utólagos hőhatékonysági korszerűsítésére összpontosítva nemcsak az energiafogyasztás és a kibocsátások csökkentésére törekszik, hanem az életkörülmények javítására, az energiaszegénység csökkentésére és a zöld munkahelyek teremtésének ösztönzésére is az építőiparban.

A Terraco, amely az építőipar számára környezetbarát befejező anyagokat, teljesítményt nyújtó termékeket és rendszereket tervez, alakít ki és gyárt, elkötelezett e kezdeményezés mellett azáltal, hogy olyan fejlett anyagokat és megoldásokat integrál, amelyek támogatják az épületek utólagos, jobb energiahatékonyságot célzó felszerelését. Részvétele összhangban van az Európai Unió fenntarthatóbb és energiahatékonyabb jövőre vonatkozó célkitűzéseivel.

Az olyan országok, mint Németország, Svédország és Franciaország a fenntartható gyakorlatokat a zöld épületek tanúsítása, a megújuló energiaforrások integrálása és a környezetbarát várostervezés révén építik be. Ezek a nemzetek aktívan részt vesznek az olyan kezdeményezésekben is, mint a Renovate Europe, ezzel is bizonyítva elkötelezettségüket a fenntartható jövő iránt.

Ami Hollandiát és Dániát illeti, ezek az országok élen járnak a megújuló energiával kapcsolatos projektekben, és céljuk, hogy 2030-ra energiaszükségletük jelentős részét fenntartható módon fedezzék. Ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyság aktívan részt vesz a Renovate Europe kampányban, megmutatva elkötelezettségét az épületállomány energiahatékonyságának javítása iránt.

Ezek a kezdeményezések a fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású közösségek irányába mutató átalakító megközelítést tükröznek, hangsúlyozva az emberközpontú megközelítést és a fenntartható mobilitást.

Az olyan projektek, mint az Egyesült Arab Emírségek Masdar Cityje, a német Energiewende és a svéd Hammarby Sjöstad, további példák az integrált, fenntartható tervezésre, amely a megújuló energiát és a lakosok jólétét helyezi előtérbe. Ezek a regionális kezdeményezések átformálják az épített környezetet, és a fenntartható ethosz felé való elmozdulást jelzik, ahol a zöld épületek és az energiahatékony technológiák válnak normává.

Miért kulcsfontosságú a fenntarthatósági ütemterv?

Napjainkban a fenntarthatósági ütemterv az üzleti rugalmasság és növekedés stratégiai követelménye. Az olyan európai vállalatok, mint a Skanska és a Laing O’Rourke élen járnak a nulla szén-dioxid-kibocsátást innovatív megoldásokon keresztül célzó stratégiáikkal. A Skanska színpalettája a környezeti teljesítményt méri, míg a Laing O’Rourke EPIC elvei – Környezet, emberek, ipar, közösség – a digitális mérnöki munkát használják fel a hulladék minimalizálására. 

E vállalatok mindegyike bemutatja a fenntarthatósági ütemterv sokrétű előnyeit. Ez a működési hatékonyság, a jogszabályi megfelelés és a piacvezetés tervrajzaként szolgál. Az ilyen ütemtervek elfogadásával a szervezetek elkötelezik magukat egy zöldebb jövő mellett, és biztosítják, hogy versenyképesek és relevánsak maradjanak egy olyan fejlődő iparágban, ahol a fenntarthatóság a siker központi kritériumává vált.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Terraco fenntarthatósági ütemterve

A Terraco erre a cselekvésre való felhívásra egy szilárd fenntarthatósági ütemtervvel válaszolt, amely a következő fő pillérekre épül:

A Terraco EcoLife termékcsaládja jól példázza elkötelezettségét a környezeti hatásoknak a termékinnováció révén történő csökkentése iránt. Az EcoLife termékcsalád a vállalat nettó nulla kibocsátás elérése iránti elkötelezettségének egyik példája. Olyan alacsony vagy zéró kibocsátású termékeket tartalmaz, mint a közel nulla VOC-tartalmú Handycoat töltő- és kiegyenlítőanyagok, valamint a Flexipave sportpadló megoldások, amelyek újrahasznosított autógumikat tartalmaznak. A szervezet a nyersanyagok fenntartható alternatívákkal való helyettesítésére is összpontosít, a nettó nulla kibocsátás felé tartva.

A működési hatások minimalizálása: A Terraco működési stratégiája a fenntarthatóság iránti rendíthetetlen elkötelezettséget tükrözi. Működési területén az Egyesült Királyságban 100%-ban, Egyiptomban pedig 50%-ban újrahasznosított műanyag csomagolást valósított meg, és tervezi, hogy ezt a kezdeményezést minden egységre kiterjeszti. A Terraco elkötelezettsége kiterjed a megújuló energiaforrások alkalmazására és a fenntarthatósági stratégiájával összhangban álló folyamatinnovációkra is. 

Azzal, hogy a vállalat a csomagolásokba és egyéb kezdeményezésekbe újrahasznosított tartalmat épít be, átfogó megközelítést mutat a környezeti felelősségvállalás terén. A Terraco elkezdte a napelemes PV-technológia és a külső szigetelési befejező rendszerek (EIFS) beépítését saját épületeibe, ami kiemeli az energiahatékonyság és a fenntartható építési gyakorlatok iránti elkötelezettséget.

A Terraco útitervének elmélyítése

E pillérek tartalommal való megtöltése érdekében a Terraco egy sor KPI-t dolgoz ki az előrehaladás nyomon követése és a hatás aprólékos mérése érdekében. A vállalat partnerségeket vizsgál a környezetvédelmi agytrösztökkel, valamint az iparág legjobb gyakorlatainak adaptálásával és továbbfejlesztésével. Képzési és fejlesztési programokba is befektet, hogy a munkaerő nemcsak a fenntartható gyakorlatokban jártas, hanem a környezeti felelősségvállalás szószólója is legyen.

Ez az előremutató megközelítés aláhúzza az alaposan megtervezett fenntarthatósági ütemterv átalakító erejét. Az EcoLife termékcsalád és az EIFS-megoldások magjába ágyazásával a Terraco aktívan tervez egy zöldebb jövőt, messze túl a puszta elkötelezettségen. Ez a stratégia nemcsak a közvetlen környezetvédelmi kihívásoknak felel meg, hanem az építőipar ökológiai fejlődésének újítójaként is megerősíti a vállalatot. A vállalat átfogó pillérei egy fenntarthatóbb ágazat útját egyengetik.

A Terraco cselekvésre szólítja fel az iparági társait, és arra ösztönzi őket, hogy gondolkodjanak el és fogadjanak el saját, személyre szabott fenntarthatósági kezdeményezéseiket, még akkor is, ha ezek kezdetben korlátozott hatókörűek lehetnek. A helyzet kritikus, és sürgős cselekvésre van szükség, de végső soron minden utazás mindig egyetlen lépéssel kezdődik.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb