„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAD futurisztikus tetőbővítéssel alakítja át a kínai gyárat

A kínai MAD építészstúdió bemutatta a The Ark projekt terveit, amely egy régi cementgyár raktárépületének adaptív felújítását és bővítését foglalja magában Sanghajban, Kínában.

A The Ark épületét egy futurisztikus, ívelt, a tető szintjén elhelyezett fém bővítmény fogja megkülönböztetni, amelyet úgy terveztek, hogy egy úszó hajóra hasonlítson – ez adja a projekt nevét (A Bárka).

A MAD célja, hogy megőrizze a Chuanyang folyó partján álló öregedő raktárépület ipari esztétikáját, ugyanakkor kontrasztba helyezze azt a kortárs kiegészítéssel. Ha 2026-ra elkészül, a MAD szerint “multifunkcionális, nyilvános vízparti tér” lesz, amely kreatív, kulturális és vendéglátóipari vállalkozásoknak ad majd otthont.

A hivatalosan Shanghai Zhangjiang Cement Factory névre hallgató ipari terület egykor Sanghaj egyik legnagyobb cementgyára volt – közölte a stúdió. Működését 2013-ban szüntette be. A MAD beavatkozása kifejezetten a Wanmicang raktárra összpontosít, amely a terület déli oldalát foglalja el. Átalakítása egy szélesebb körű projekt részét képezi, amelynek keretében a helyszínt felújítják, hogy különböző típusú vállalkozások számára komplexumot hozzanak létre.

A befejezést követően a The Ark régi és új építményeit üvegfüggönyfal választja majd el egymástól. A raktárépület nyugati homlokzata helyére egy üvegfelülettel is kiegészül, amely egy “24 órás városi köztérre” néz a vízparton, míg a többit rendbe hozzák és megtartják.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nyugatra néző üvegfalon keresztül látható, a gyár belseje hosszú és magas lesz, és otthont ad a MAD által “multifunkcionális városi nappalinak” nevezett létesítménynek. Itt egy fémlétra vezet majd fel a tetőterasz meghosszabbítására, amelyet enyhén tükröződő rozsdamentes acéllal burkolnak. A The Ark ereszét megdöntik, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a vizuális hatást.

A tetőtéri bővítmény látogatóit üvegfalú helyiségek és egy nyilvános terasz fogadja majd, ahonnan panorámás kilátás nyílik az ipari területre és a szomszédos Chuanyang folyóra. A projektben elszórtan ültetvények találhatók, köztük egy “emeletes kert”, amely a tetőre vezető fémlétra mellett lépcsőzik fel. Ez természetes megvilágítást kap a bővítményt és a gyárfalakat elválasztó függönyfalon keresztül. A projekt részeként a MAD egy hidat épít, amely összeköti a folyó két oldalát, javítva a terület és a közterületek megközelíthetőségét.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb