„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Felújították a Meenakari Örökség Múzeumának és az indiai Sunita Shekhawat ékszerüzletnek díszes épületét

Az újdelhi-i Studio Lotus kőrácsokat és regionális építészetet ábrázoló freskókat használt a Meenakari Örökség Múzeumának és az indiai Sunita Shekhawat ékszerüzletnek a díszítésére.

A Sunita Shekhawat névadó ékszermárkájának zászlóshajójaként tervezett épület Jaipurban, a földszintjén a Meenakari mesterségére összpontosító múzeum található. A Studio Lotus szerint az a célja, hogy “olyan környezetet teremtsen, ahol nem az ékszervásárlás az elsődleges cél”, hanem, hogy “egy átalakuló élményt “nyújtson.

A helyszínen egy részben teljes épület szerkezetében dolgozva, a Studio Lotus ferde erkélyeket hozott létre, hogy olyan formát hozzon létre, amely “bonyolultan rétegezi a mintákat és részleteket, és különböző időszakokból merít, egyetlen képpé szőve”. A részletek és a rácsok olyan történelmi hatásoktól származnak, mint a Rajputana, a Mughal és az Art Deco – a város építészetére és Shekhawat ékszertervezési megközelítésére utalva. A Shekhawat a Meenakarit, vagyis a fém zománcozásának művészetét használja ékszermunkája alapjául.

Ennek tükrözésére a Studio Lotus meggyőzte Shekhawatot, hogy hozzon létre egy múzeumot vagy “mesélő teret”, amely bemutatja a Meenakari kézművesség történetét a földszinten, egy eredetileg az üzlet számára kijelölt helyen. 

Az üzletet alul, az alsó földszinten helyezték el, egy törtfehér, araish lime stukkóval burkolt galériatérrel, amelyet privát hüvelyek vettek körül, amelyeket az ügyfelek egy-egy interakciójára terveztek. A félboltozatos mennyezetet miniatűr festményekre szakosodott művészek freskói díszítik, amelyek a régió építészetét, növény- és állatvilágát ábrázolják.

A gyakorlat a CraftCanvast, az indiai kézműves közösségek kollektíváját bízta meg a freskók kidolgozásával. A mennyezet méretaránya és ívelt profilja kihívást jelentett a művészek számára. Az épületen belül az összes emeletet az épület közepén található szoborlépcső köti össze.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Shekhawat irodája és tervezőstúdiója az első emeleten található, míg a legfelső emeleten éttermet és bárt terveznek, ahonnan kilátás nyílik a városra. Ezt a padlót üvegezéssel burkolták, és kőrácsokkal árnyékolták be, amely úgy volt kialakítva, hogy “reagáljon az alsóbb emeletek befelé irányuló programjára”.

Az épület külsejét jodhpuri vörös homokkő borítja, ezzel tisztelegve Shekhawat szülővárosa előtt, és összhangban van Jaipur – vagy a Pink City – épületeinek színvilágával. Az építészeti cég szerint a helyi kézművesekkel való kapcsolatteremtés állt központban az egész építési folyamat során – a helyiségen belüli bútorok megalkotásától a homlokzat burkolásáig.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb