„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Olson Kundig üveghíddal kötötte össze az irodaházakat Atlantában

Az amerikai Olson Kundig stúdió alumínium paravánokkal árnyékolt be egy dobozos, üveg irodakomplexumot az atlantai BeltLine közelében, és egy üvegburkolatú térfogatot is beépített az épületek összekötésére és a gyalogos utak keretezésére.

A 102 193 négyzetméteres két épületből álló építményt 2023-ban fejezte be a seattle-i székhelyű Olson Kundig stúdió a polgárháború jelentős történelmi helyszínén. A pár épület egy központi fekvésű polgári teret hoz létre, és portálokat épít be Atlanta belvárosa és a Historic Fourth Ward Park felé.

A komplexum egy szabadtéri lépcsőn keresztül kapcsolódik a város BeltLine-jához, egy 35 kilométeres városi ösvényhez és kisvasút-rendszerhez, amely újra összeköti az Atlanta története során megosztott közösségeket. A kiterjedt irodaházban a Mail Chimp új székhelye található az utcaszintű üzlethelyiség felett. A beültetett központi tér lépcsőzetes teraszokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a helyszín fokozatváltását, és összekötik a parkolót, a multimodális tranzit-, a kiskereskedelmi és a kényelmi övezeteket.

A működtethető üvegfalakat acél görgős- és kábelrendszerrel működtetik, amely Olson Kundig számos korábbi tervében megtalálható. A betonból és szerkezeti acélból készült irodaterek a mélygarázsból két toronyba emelkednek, egymásra osztott, háromszintes vízszintes sávokra osztva. A hatodik-nyolcadik szint egy hidat hoz létre, amely átíveli a központi teret, és homályosan H-alakú hosszanti emelkedést hoz létre. A híd tetején a kilencedik szinten fásított terasz található.

Az irodáknak tervezett padlólemezek előnyben részesítik a rugalmasságot, és lehetővé teszik a helyiségek külön-külön vagy kombinált bérlését nagyobb bérlők számára. A függönyfal üvegezését fekete színű alumínium paraván árnyékolja, amely tartós és könnyű. Mindegyik borda úgy van kialakítva, hogy minimalizálja a szélprofilt, valamint a hó és jég felhalmozódását.

Eközben a képernyők úgy vannak optimalizálva, hogy csökkentsék a tükröződést és megőrizzék a környező városra nyíló kilátást, és a padlótól a padlóig terjedő magas magasság lehetővé teszi, hogy a fény mélyen bejusson a belső terekbe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső téren az északi torony előcsarnoka a György-korabeli dombvidék vörös agyagára és alapkőzetére utal, a fogadótér rozsdás acél panelfalával és nagyméretű lámpásokkal. Alternatív megoldásként a déli torony előcsarnoka a Blue Ridge hegység tompa kék tónusait és természetes textúráit idézi, helyi Georgia gumifaburkolatú fal és egyedi üvegvilágítás.

A LEED Gold minősítést megcélozva a csapat olyan rendszereket választott ki, amelyek csökkentik az energiafogyasztást és kezelik a csapadékvíz elfolyását. A projekt a BeltLine kerékpárúthoz és egy jövőbeni kisvasút állomáshoz való csatlakozással alternatív közlekedési formákat ösztönöz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb