„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Felújítási inspiráció: rusztikus otthon egy történelmi épületben

A Guculska Apartment a Replus iroda projektje, amely a hagyományos hutsuli etnikai stílust gondolja újra a neoreneszánsz osztrák környezetben.

A projekt egy régi lakás felújításáról és újratervezéséről szólt, amely egy történelmi épületben található Lviv szívében, a Hutsulska utcában. Maga az épület 1892-1896-ban épült, ezért a projekt tervezői úgy döntöttek, hogy mindent megtartanak, ami jó állapotban fennmaradt abból az időből. Az autentikus részek megtartása és néhány új etnikai elem hozzáadása egyfajta időérzetet teremtett, kiemelve a tér modern aspektusait.

A kezdetektől fogva rendkívül szűk és hosszú helyiségek korlátozták a felújítást, ezért fő cél az volt, hogy tükrökkel és a bútorok megfelelő elhelyezésével extra térérzetet teremtsenek. A lakás rossz állapotban volt, ezért a konyhában és a nappaliban lévő repedezett mennyezeteket el kellett távolítani. E mennyezetek felett régi fagerendákat fedeztek fel, amelyeket megtartottak. Néhányuk már korhadt volt, akárcsak a konyha padlója. Ezeket a részeket leszerelték, és megerősítették a szerkezetet. Miután padlófűtést építettek be, a padlót természetes márványlapokkal burkolták, és a szobákban lévő parkettákat is felújították az egész lakásban.

A hálószobában talált freskók miatt nagyon óvatosan szerelték fel a fali lámpatesteket. A szobák közötti hiteles, 19. század végi ajtókról számos festékréteget lekaparták, és lelakkozták. Egy másik elem, amelyet megmentettek és megjavítottak, egy 19. század közepén készült vintage szekrény volt. Az évek során a többrétegű lakkozás miatt feketére színeződött. Úgy döntöttek, hogy nem nyúlnak a felületéhez, csak átigazítotják, kisebb javításokat végeznek rajta.

Egy történelmi kályha a Levynskyi gyárból egy nagy nyitott kandallóban reinkarnálódott. Ez Rumford gróf, brit feltaláló klasszikus technológiáját követve történt, ahol a kandalló nem mély, és ferde oldalai visszaverik a hőt a szobába. Ez sem Ukrajnában, sem a szomszédos országokban nem elterjedt technológia.

Ezt a teret tervezve igyekeztek megőrizni egy Lviv történelmi központjában lévő lakás bizonyos hangulatát és szellemiségét. Emellett szerették volna hangsúlyozni a barátságos szomszédsági környezetet a Lvivre jellemző udvarban, ahol a szomszédok az erkélyeikről kommunikálnak egymással. Ennek a koncepciónak a részeként az udvarra néző ablakokat nagy, szélesre nyitható alumíniumkeretekre cserélték. A főhomlokzaton lévő ablakokat egy régi technológia szerint, fa és eredeti nyílászárók felhasználásával replikáltuk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A konyhában egy nagy, világos, multifunkcionális konyhaasztal hordozza a mosogatót, a főzőfelületet és némi helyet a reggelizéshez vagy az otthoni munkához. A nyitott diófa konyhaszekrények könnyű és gyors hozzáférést biztosítanak mindenhez, anélkül, hogy ajtót kellene húzni.

A fürdőszobában nincs sem dekoráció, sem bútor, csak a legszükségesebb elemek, a korlátozott helyre való tekintettel. Ebben a helyiségben napfényre volt szükség, ezért egy kis kerek ablakot szereltek be. A mosdókagylót egy égetett fatörzs támasztja alá. A hálószobában egy kádat helyeztek el, hogy a szélesre tárt ablakok mellett lehetőség legyen fürdés közben élvezni a város hangjait.

A hálószoba elrendezését megváltoztatták, hogy a gyerekszobát elkülönítsék. Egy válaszfalat készítettek az ajtó visszahelyezésével, felül üveggel egészítették ki, és oldalt ruhatárakat rendeztek be. A lakás tulajdonosa két fagerendát szeretett volna felhasználni, amelyeket egy régi vidéki házból távolítottak el. Ezek a vésett feliratokkal ellátott gerendák a tulajdonos nagyapja által épített házból származnak. Mivel a régi ház már nem létezik, a gerendák különleges jelentőséggel bírnak, és kapcsolatot teremtenek a családi generációk között.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb