„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SIRS Architects egy londoni sörfőzdét alakított át a Gilbert & George galériájává

A londoni SIRS Architects stúdió egy 19. századi sörfőzdét alakított át nyilvános galériává a Gilbert & George művészduó számára Londonban.

A Spitalfields egyik szűk utcájában található Gilbert & George Centre úgy lett kialakítva, hogy tisztelegjen a környék építészeti öröksége előtt, miközben a művészek, Gilbert Proesch és George Passmore munkásságát ünnepli, akik a SIRS Architects-szel együttműködve dolgoztak a projekten.

“Célunk az volt, hogy felélénkítsük a terület történelmi szövetét, tisztelegve mind Gilbert & George úttörő szelleme, mind London gazdag és sokszínű építészeti öröksége iránti mélységes tisztelete előtt” – mondta a stúdió társalapítója, Manuel Irsara. “A Gilbert & George művészetének alapját képező hitvallás a ‘Művészet mindenkié’, és a Gilbert & George Központ ennek az ethosznak a kiterjesztése.”

A 19. század elején épült, elhanyagolt egykori sörgyárból kialakított galéria három különböző méretű kiállítóteret foglal magában, amelyek három egyedi tervezésű szinten helyezkednek el. Két új tér részben újrahasznosított téglából készült. Az egyik homlokzaton a stúdió a sötétebb téglákat gyémánt alakú mintázatba rendezte, amely a XOXO betűkre hivatott emlékeztetni.

“A homlokzaton a téglák mintázatán a XOXO betűket láthatjuk, ezzel tisztelegve Gilbert & George ikonikus “szeretet, mindig és minden módon” üdvözlete előtt” – mondta Irsara.

A Gilbert & George által tervezett zöld vaskapu egy macskaköves udvarra invitálja a látogatókat. Az udvar egyik oldalához egy filmszobát építettek, ahol egy, a látogatókat a műalkotással megismertető videót vetítenek. A hagyományosan megmunkált kovácsoltvas kapu diszkréten két szárnyra van osztva, és egy “láthatatlan zöld” néven ismert árnyalattal festették le”.

Az udvarból nyílik a recepció és a könyvtár, amelyet úgy terveztek, hogy tükrözze a művészpáros közeli, Fournier utcai grúz korabeli otthonát és műtermét. A faburkolatú falakkal körülvett recepcióban kézzel készített bútorok és öntöttvas elemek találhatók, valamint az épület számos eredeti eleme, amelyeket a galéria egész területén megőriztek, hogy az ipari múltra utaljanak. A történelmi, felújított és kortárs elemek ötvözésével a projekt új életre keltve tiszteleg az épület ipari múltja előtt, és összhangban van a művészek művészetről és építészetről alkotott elképzelésével.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinti kiállítóterem a recepció mellett található, további galériaterek és egy tárgyalóterem pedig a többi szinten, köztük az eredeti épülethez hozzáépített pincében. A galériákat egy egyedi világítási rendszer világítja meg gyengén, amelyet kifejezetten a duó nagyobb méretű műalkotásaihoz terveztek, de a jövőben a különböző kiállításokhoz igazítható.

A londoni és bécsi székhelyű SIRS Architects irodát 2010-ben alapította Irsara és Sebastian Soukup.

A galéria április 1-jén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Paradicsomi képek című nyitókiállítással.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb