„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Felújítási inspiráció: a régi és az új kontrasztja

A Casa Hormiga egy családi ház, amely egy szomszédsági léptékű kontextusban található San Fernando, Zona Norte városrészben, Argentínában. A reform fő tengelye a meglévő épület lenyomatának megőrzése és egy olyan könnyű szerkezet alkalmazása volt, amely kapcsolatot teremt az eredeti ház és az új beavatkozás között.

A szabadon hagyott téglahomlokzatot csupaszon hagyták, hogy láthatóvá váljon az eredeti szerkezet. Felette a legfelső emeletet fehér fémlemez burkolattal látták el. A régi és az új kettőssége a ház elülső részén jól megfigyelhető. A toló-csukható fémlemez redőnyök szerkezete dinamizmust kölcsönöz a homlokzatnak.

A régi épület adta lehetőségek és lehetőségek alapján a másodlagos válaszfalakat eltüntették, hogy az alaprajz dinamikusabbá váljon, nagyvonalúbb tereket kapjanak, és több fényt biztosítsanak a belső terekben. Ebből a kivonásból egy udvar keletkezett, amely fényt és új kilátást biztosít. Ez a perforáció az udvar-galéria-kert szekvencia részeként vizuális átjárhatóságot biztosít a háznak. Új elemeket csak akkor adtak hozzá, amikor a kényelem és a funkcionalitás szempontjából szükséges volt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb