„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Felújítás a jövőért: fenntartható és ellenálló napelemes homlokzatok

A felújítások olyan tervezési folyamatokat foglalnak magukban, amelyek átalakítják, felújítják és javítják az építészeti elemeket. A kíméletes esztétikai változtatásoktól a szerkezeti kiegészítésekig az épületek felújítása javíthatja a funkcionalitást, a biztonságot és az energiahatékonyságot. Az új technológiák integrálásával a kortárs stratégiák új életet adnak a meglévő épületeknek, és előremozdítják a már megépült projekteket a jövőbe.

Energiahatékony, tartós és testreszabott megoldásai révén a SolarLab kihasználja az építészeti örökséget azáltal, hogy egyedi energiatermelő homlokzatokat vezet be a meglévő épületekbe. A technológiák és a tervezési szabadság zökkenőmentes kombinálásával ezek a napelemes homlokzatok alkalmazkodnak minden projekt stílusához, miközben esővédőként szolgálnak, hosszú, karbantartást nem igénylő élettartammal. Sőt, a fenntartható villamosenergia-termelés révén ennek a rendszernek a felújítási projektekbe történő integrálása hozzájárul az épület mindennapi működéséhez, hatékonyan csökkentve annak környezeti hatását.

Testre szabott megoldások: a tervezés szabadságának integrálása az energiatermeléssel

Figyelembe véve, hogy minden projektnek megvan a maga egyedi összetettsége, ezeket a testreszabható megoldásokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek az épület esztétikai és funkcionális követelményeinek. A BIPV (Building Integrated Photo Voltaic) homlokzati rendszerük révén a SolarLab tervezési szabadságot biztosít a szén-dioxid-mentes helyszíni villamosenergia-termelés és az esztétikai rugalmasság láthatatlan integrálásához. Ezek a panelek olyan technológiákat integrálnak, amelyek rugalmas megoldásokat hozhatnak létre, beleértve a szintfigyelést és a gyors leállás elleni védelmet.

A fémes vagy kerámia megjelenést utánzó, nem fakadó színek sokoldalú kínálata révén ezek a homlokzatok számtalan színnel, textúrával és felülettel kombinálhatók. A panelek többféle méretben és szerelési geometriában testreszabhatók, hogy a napelemes homlokzatot zökkenőmentesen integrálják a projekt építészeti nyelvébe. Ez a rendszer végtelen tervezési lehetőségein belül lehetővé teszi a hagyományos anyagok dinamikus napelemes homlokzatokkal való helyettesítését.

Az egyedi napelemes homlokzatok közül az építészek és a tervezők két típus közül választhatnak: Sequins és Skin. A Sequins egyedileg dönthető paneleket integrál, amelyek teljes szabadságot biztosítanak a háromdimenziós homlokzatok tervezésében, ahol a panelek dőlésszöge, tájolása és alakja testreszabható. A Skin ezzel szemben egy minimális beépítési magasságú és egyenletes lapos külső felületű homlokzati rendszer.

Mindkettő választható szatén vagy kristály felülettel. A szatén felületű, matt és csillogásmentes edzett üvegek az anizotrop és nem izotróp színű bevonatok, valamint a kerámia illesztések széles választékában változnak. Ezen jellemzők révén a szatén felület dinamikus és tompa színkifejezést hoz létre. Ezenkívül az ultratiszta és kristályfényű edzett üveg éles és precíz tükröződést eredményez, drámai és precíz vizuális tükröződést biztosítva, amely fokozza a homlokzat futurisztikus esztétikáját.

A rendszer három alapelemből áll: a külső homlokzatból, a szerelési megoldásból és a BIPV rendszert az épület elektromos rendszerével összekötő elektromos rendszerből. A telepítéshez a BIPV homlokzatot elektromosan csatlakoztatják csoportokba, hasonló árnyékviszonyok mellett, valamint olyan inverterekhez, amelyek egy- vagy háromfázisú kimenetet generálnak, és a helyi előírások és előírások szerint táplálják az épület normál AC hálózatába.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Esettanulmány: napelemes homlokzatok alkalmazása építészeti felújításokban

Ez a megoldás mind az új építésekre, mind az utólagos projektekre alkalmas, különféle alkalmazásokra válaszol, beleértve a vendéglátást, a kereskedelmi tereket, az egészségügyi létesítményeket, az oktatást és a lakóterületeket.

A Bjerg Arkitekter például a Bornholmi Kórház egyedi napelemes homlokzatát határozta meg, hogy javítsa az épület szigetelését egy átfogó energetikai felújítás részeként. Egy integrált csővezetéken keresztül több mint 35 egyedi panelt építettek be az elöregedett és leülepedett betonszerkezetbe, így a BIPV homlokzat nagyon alacsony magasságot ér el, hogy illeszkedjen a rendelkezésre álló épületburkolathoz. Egyedülálló szerkezeti színbevonat matt s kombinálásával A felújítás során 1400 négyzetméter napelemes esővédő került beépítésre, dinamikus irizáló hatású, rendkívül tartós.

Energiatakarékossági stratégiák a meglévő épületek felújításához

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) becslése szerint a meglévő épületek 98%-a energetikai korszerűsítésre szorul a 2050-re kitűzött éghajlati célok elérése érdekében. Jelenleg évente kevesebb mint 1%-a felújításra kerül sor, szemben a cél eléréséhez szükséges 2,5%-kal. A fenntartható megoldások keresése érdekében a SolarLab transzformatív építőanyagokat fejleszt.

Az egyedi napelemes burkolatok zökkenőmentesen integrálják az energiatermelést, miközben tartós, esztétikus és funkcionális megoldásokat kínálnak. Szinte minden projekthez illeszkedik, legyen az régi vagy új, ez a megoldás építészetileg lenyűgöző, gyors, fájdalommentes és költséghatékony, miközben a külső szigetelést könnyű, szellőző napelemes esővédőkkel kombinálja. Ezeket a homlokzatokat a körkörös gazdaságra tervezték, elsősorban újrahasznosított anyagokat és fenntartható elemeket használnak, amelyek minimális környezetterhelést eredményeznek.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb