„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Fával burkolt villa keretezi a tengerre nyíló kilátást

A Per Bornstein és Andreas Lyckefors építészek által 2011-ben alapított Bornstein Lyckefors építészstúdió egy geometrikus házat hozott létre a svédországi Göteborgban, amelynek feketére festett fa homlokzatát nagy nyílások szakítják meg, amelyek keretezik a tengerre és a naplementére nyíló kilátást.

A város egyik jómódú külvárosában, egy lejtős telken elhelyezkedő Villa Hovås kelet-nyugati irányban tájolt, és úgy rendezték el, hogy lakóterei a legjobb kilátást élvezzék. Fő lakótere nyugatra néz, és teljes magasságú üvegezéssel van burkolva, míg a keleti fekvésű homlokzat zárt, hogy a szomszédos utcából ne lehessen rálátni. Az ortogonális térfogatok kompozícióját és a nyílások elhelyezését a Bornstein Lyckefors építészei gondosan mérlegelték, hogy az otthonban a fényhez és a természetre való kilátáshoz való változó kapcsolatokat teremtsenek.

“A Villa Hovås-t úgy képzeltük el, hogy a “kilátásban élés” élményét teremtse meg, miközben a lakók megtarthatják a magánéletet a mindennapi életükben” – magyarázta Bornstein Lyckefors. “Az eredmény egy kétszintes ház, ahol két ellentétes alaprajzi elrendezés és a térfogatok, nyílások és lamellás homlokzati árnyékolók kifejező játéka különleges kapcsolatot teremt a környező világgal.” -tették hozzá.

Faburkolat borítja az otthon külsejét, monolitikus és szoborszerű jelenlétet kölcsönözve neki. A fa lécek egyes szakaszai nyitottak, hogy lehetővé tegyék a levegő áramlását és a különböző belső és külső terekből való részleges kilátást. A rezidencia fordított elrendezésű, ami azt jelenti, hogy a hálószobák és a háztartási helyiségek a földszinten, a közösségi terek, beleértve a konyhát és az étkezőt, pedig a fenti szinten találhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Villa Hovås hálószobái az épület északi oldala mentén sorakoznak lineárisan, a mellékhelyiségek pedig a központi folyosó túloldalán helyezkednek el. A nappalit szegélyező dupla magasságú üvegfal üveg tolóajtókat tartalmaz, amelyek a medencével ellátott nagy teraszra nyílnak. A nappaliból lépcső vezet fel a nyitott konyhába és étkezőbe, amely a teraszról és a medencéről a tengerre néz, és az építészek szerint “a végtelen óceán benyomását kelti”. A felső emelet többi része több privát zóna kialakítása érdekében van felosztva, és egy magasan fekvő teraszhoz kapcsolódó szaunában teljesedik ki.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb