„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Építőipari negatív spirál végén a gyártók állnak

Az alapanyaggyártók is megsínylik az építőipar visszaesését. Ez azért probléma, mert több alapanyaggyártó cég a talponmaradás miatt arra kényszerül, hogy árat emeljen, mivel fedeznie kell a kiadásait, amik akkor is jelentkeznek, ha fél gőzzel üzemelnek a gyártósorok.

Több cég bezárja kapuit, mert nem tudja finanszírozni a kiadásait, mivel már az utolsó készleteit is kiárusította.

Még a várakozásokat is alulmúlja az a negatív spirál, amelybe a lakáspiac keveredett, magával rántva az anyaggyártó, különösképpen a tégla és kerámiaipart, ezt a Napi Gazdaságban olvashattuk, akinek, Kató Aladár, a Magyar Téglás Szövetség elnöke nyilatkozott.

Az otthonteremtés feltételeinek ilyen mértékű romlása (a devizahitelezés megszűnése, a 10 százalékos thm-mel kínált forinthitelek, a 40 százalékos önerő) 2009-hez képest az idén további 25-35 százalékkal zsugorította a téglaipar belföldi teljesítményét, amit exporttal csak kismértékben képesek a gyártók kompenzálni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A gyárak már tavaly leálltak, a kapacitások 50 százaléka nem üzemel és a működők sincsenek teljesen kihasználva. A kibocsátás visszaesése miatt a készleteket is felszámolták. Az árverseny következtében a gyártók már a fedezeti pont környékén értékesítenek a likviditás fenntartása érdekében.

Kató 2011-re sem számít javulásra, úgy véli, az otthonteremtési koncepcióval kapcsolatos óriási várakozások dacára most már remény sincs arra, hogy 2012-13 előtt magához tér a piac.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb