„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Építészeti installáció amely a face-to-face interakciót ösztönzi a mai digitális világban

A ‘Park(ing) Day’ minden szeptember harmadik péntekén kerül megrendezésre. A 2005-ben San Franciscóból indult világméretű esemény arra hívja fel a kreatív embereket, hogy a parkolóhelyeket ideiglenes közparkká alakítsák át. A Jackson Hole Park(ing) Day esemény volt a Facetime struktúrák első bemutatója. A Facetime egy olyan “telefon nélküli tér”, amely az Apple Facetime videó üzenetküldő alkalmazására játszik rá. A CLB Architects építészeti cég olyan teret akart létrehozni, amely arra kényszeríti az embereket, hogy képernyő helyett gy]mással foglalkozzanak.

Az ötlet a cég kéthetente megrendezett stúdióüléseiből született, amelyeket megbeszélésekre, előadásokra vagy közös ötletelésre tartottak fenn. A munkatársak hétvégén és munkaidőn kívül is dolgoztak az installáció megépítésén. A cég talált és újrahasznosított tárgyakat használt fel a kunyhók létrehozásához. A munkaterületekről megmaradt hulladékokat és a plotterpapír kartoncsöveket 3″-os gyűrűkre vágták és összeragasztották, azok szolgálnak a végfalakként. A csőfalak textúrát, átláthatóságot adnak, miközben a beszélgetéshez privát szférát biztosítanak.

A ‘beszélgető kunyhókat’ ismét Teton Village-ben állították fel az éves GLOW Nights fesztiválon, amely a fényt mint médiumot használja fel arra, hogy az embereket éjszaka a közterekre vonzza. A szerkezeteket újrahasznosított HDPE panelekkel burkolták, hogy ellenálljanak a téli körülményeknek, és egyszerű függőlámpákkal egészítették ki, hogy éjszaka megvilágítsák a tereket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb