„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Amikor találkozik a szobrászat és az építészet

A Woods Bagot elmossa a kiskereskedelmi helyiség és a művészeti installáció fogalma közötti határt, a Sculptform Design Studio építészetileg lenyűgöző új, “funkcionális és esztétikus” bemutatótermének projektjében. A bemutatóterem belsőépítészete tökéletes esettanulmány arra, hogy milyen hatásos lehet a tervezés, ha a helyi gyártás és a minőségi kézművesség találkozik.

A Sculptform egy egyedi fal- és mennyezetgyártó, amelynek gyára Bendigóban található, Ausztráliában. Értelemszerűen Melbourne központjában alakítottak ki egy bemutatótermet, hogy fizikailag közelebb legyenek az iparági csoportokhoz, más gyártókhoz és építészmérnökökhöz. Amikor a Woods Bagot meghívást kapott az új bemutatóterem tervpályázatára, a csapat valóban kreatívan válaszolt a tervekre. Elhatározták, hogy a helyiség a Sculptform szakértelmének, tervezési szenvedélyének és kézműves filozófiájának bizonyítéka lesz.

A bemutatóterem fogalma kibővült a közös alkotást szolgáló stúdióval – a készítés ünneplésével – és egy ‘makers laborral’, egy olyan helyszínnel, amely összeköti a tervezői közösséget, és a kísérletezés, a tanulás és az ötletek megosztásának helyeként. Az alkalmazottak munkaterét, a tárgyalótermeket és az együttműködési tereket – amelyek eredetileg “hátulra” voltak tervezve – a projekt szívét képező központi alkotótér köré szervezték. A Sculptform elnevezés arra inspirálta a tervezőcsapatot, hogy egy olyan koncepciót dolgozzanak ki, amely egyszerre magával ragadó és szobrászati. Az volt a cél, hogy valami igazán rendkívüli dolgot hozzanak létre, amely az anyagok és a készítők határait feszegeti. A nagyméretű végtelen gesztuson alapuló, nyolcas alakban kanyargó és csavarodó térbeli elrendezés olyan szobrászati élményt hoz létre, amely kíváncsiságot ébreszt már az utcáról.

A Sculptform mint megrendelő, gyártó és építő, a projekt lehetőséget adott a részletek tesztelésére és arra, hogy valóban ki kísérletezzék, mi is lehetséges a fával. Egy sor intenzív tervezési műhelymunka során született meg egy korai koncepció egy íves építészeti betétről, amely kuriózumként vezeti végig az embereket a téren. Az installációt vízszintes és függőleges íves geometria határozza meg, amelyet aprólékosan, kifejezetten az eredmény eléréséhez beszerzett gépekkel oldottak meg, és amelyből a Sculptform egy új termékcsaládot vezetett be a kollekciójába.

A látogatók fizikai kapcsolatot tapasztalnak a Sculptform termékeivel, eljárásaival és azok készítőivel – olyasmit, amit online nem lehet megtapasztalni. Ez a tipikus kiskereskedelmi kínálatnál sokkal többet jelent, hiszen ez egy magával ragadó, élményszerű bemutatóterem, amely egy csúcstechnológiás digitális galériával és a teljes méretű termékminták bemutatójával van ellátva. Van egy munkaterület a csapat számára, egy üvegezett műhely, amely bemutatja az egyedi termékek készítésének folyamatát, és egy olyan kiegészítés, amelyet a Woods Bagot álmodott meg a projekthez – egy eseményközpontú amfiteátrum.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bemutatóterem tehát a Sculptform márka hiteles marketingeszközeként működik. Az épület eleje és hátulja közötti határvonal eltörlése lehetővé teszi az építészek és tervezők számára, hogy a térben saját ügyfeleikkel és vállalkozóikkal együtt dolgozzanak és alkossanak. A bemutatóterem összeköti a városi ügyfeleket a regionális gyártási helyszínnel, csökkenti az utazás szükségességét, kiemeli a márka saját termékeit és szakértelmét.

Forrás: www.archdaily.com

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb