„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Esettanulmánynapi hírmorzsák

Egy volt rövidárú-üzletből lett otthonos lakás

Új lehetőségek elavult terek számára. Az OOIIO Architecture egy volt rövidárú üzlethelyiséget alakított lakássá Madridban. Ez a színes otthon 55 négyzetméteren koncentrálja mindazt, ami a kortárs városi élethez szükséges. A téglalap alakú teret, amely az egykori üzletet konfigurálta, egy “L” alakú szekrény és konyha öleli át, oly módon, hogy felszabadítja a teret, amely annyi természetes fényt kap, amennyit csak lehet. Az aranyszínű lamellák irányítják ezt a fényt, és a felhasználók igényei szerint szabályozzák a magánéletet.

A felújítási projekt egy korábbi üzlethelyiség otthonná történő átalakítását foglalta magában, Madridban. A társadalom rohamos sebességgel fejlődik, a szokások megváltoznak, életmódunk átalakul a hibrid modellek irányába, ahol a digitális és az analóg egymás mellett létezik, új vásárlási, életmódbeli, utazási, stb. szokásaink alakulnak ki. A városok természetesen szintén változnak e társadalmi-gazdasági mozgásokat követve. A ‘House In a Haberdashery’ projektje mindennek a következménye.

A rendeltetésváltoztatási projektek ma már nagyon gyakoriak az olyan nagyvárosok nagy területein, mint a spanyolországi Madrid. Ahol korábban egy szomszédos bolt, egy parkoló vagy egy kárpitos műhely volt, ott ma lakások kapnak helyet. A családok ma már mások, és nem mindegyiküknek van szüksége egy 3 vagy 4 hálószobás, konyhával és kerttel rendelkező házra. Ma már vannak olyanok is, akik egyedül élnek, vagy párok, akiknek nincs gyerekük, vagy olyanok, akik csak átutazóban vannak egy városban egy bizonyos időre.

Ezt a tendenciát tekinthetjük negatív szemszögből, ha a városrészeket néhány évtizeddel ezelőtt meghatározó kereskedelmi, gazdasági és társadalmi szövet elvesztését nézzük; vagy pozitív szempontból, ha értékeljük az újrahasznosítás, az új beruházások és a leromlott területek újjáélesztésének lehetőségét, amelyet ezek a használati módváltási projektek hoztak magukkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A mindössze 55 négyzetméteres lakás mindent magában foglal, ami a kortárs városi élethez szükséges. A téglalap alakú közösségi teret, egy “L” alakú szekrénysor és a konyha öleli körül, a lehető legtöbbet kihozva az alapterületből, mint az új “nappali-munkaterület-étkező-hálószoba”. Néhány aranyszínű lamella irányítja a kívülről beáramló természetes fényt, melyek segítségével a felhasználók igényei szerint módosítható a magánéletet is. A régi kereskedelmi raktárat most fürdőszobaként használják, a szekrények “L” alakú szekrényei mögé rejtve.

A projektben használt anyagok egyszerűek és olcsók, a beavatkozás léptékének megfelelőek, anélkül, hogy lemondanának arról, hogy a legtöbbet hozzák ki a kifejezési lehetőségekből, mindent színnel, textúrákkal és árnyalatokkal töltenek meg. Az anyagok, minták, színek és textúrák eklektikus kombinációja nagyon fontos ebben a kis otthonban. A mentaszínű szekrények frontjain két nagy téglalap nyílik, fehér márvánnyal keretezve és korallszínű kerámiacsempével burkolva, szándékosan az ablakok elé helyezve, hogy a természetes fény vibrálásra késztesse őket. A keskeny fürdőszobában szintén élénk türkizkék csempéket használtak, amelyek visszaverik a fényt, hogy érzékletesebbé tegyék a rendelkezésre álló kis teret. Az irányított lécek arany színét a szekrények, a lámpák részletei és a padló márványának erezete is megismétli. Így a kis lakás, amely újrahasznosít egy elavult teret, 21. századi városlakóknak van tervezve.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb