„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Építészeti inspiráció: modern rusztikus stílus

Az a25architetti olasz építészeti cég egy raktár és istállóépületet alakított modern- rusztikus otthonná, az észak-brianzai Montevecchiában. Az épület Montevecchia magasabb területén, amely inaktív és több éven át elhagyott terület volt, a közelmúltban azonban újból szőlőt kezdtek termelni a környéken, bortermelés céljából.

A tervezési döntéseket nagyban befolyásolták a környező terület jellegzetességei. Az anyagpaletta a helyi építkezés tipikus építőanyagaiból épül fel, mint a természetes kő és fa, melyek erős köteléket ápolnak a tájjal. A ház az alapszükségletek kielégítése mellett az életkomfort növelésére irányuló innovatív rendszerekkel és új technológiákkal kifejezetten energiahatékony.

A felújítási tervet az ügyfeleket széles körben bevonva, három szomszédos térből és azok kapcsolatából alakították ki. A régi boltíves pince, amelyet egykor bor erjesztésére és érlelésére használtak, ma rekreációs és társadalmi célokat szolgál, a szabadtérre nyíló raktárhelyiség, mely közvetlenül kapcsolódik a szabadba, a felújítás óta az otthon tornácát alkotja, míg a régi, két emeletre osztott istállóhelyiség, kapcsolódva a pincéhez és a raktárhoz, most hangulatos lakótérként funkcionál.

A padló karbantartása és a vakolat eltávolítása volt az egyetlen olyan beavatkozás, amelyet a régi boltozatos pince és a raktár helyiségben végrehajtottak, hogy kiemeljék a régi mészkő és molera kő falazatot, amely jellemző a montevecchiai építészetre. A földszinti volt pajtaház és az első emeleti istálló ezzel ellenben teljes felújításon ment keresztül. A földszint és az első emelet közötti nagy belmagasságú tér, amelyet valaha széna rakodására használtak, ma az egész lakás középpontjává vált, stílusával emlékeztetve annak múltjára és történetére.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinten található az előszoba, a konyha, a nappali és egy WC. A hálószobák és egyéb vizes helyiségek az emeleten vannak elhelyezve, a nagy belmagasságú tér köré csoportosulva.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb