„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Coong’s Garden: vidéki megnyugvás vietnám zsúfolt városában

A vietnámi Nguyen Khac Phuoc építészei Vinh város központjában, az egyik legforgalmasabb és legzsúfoltabb utcájában építette a Coong’s Garden projektjét. A térségben a laoszi forró, száraz nyugati szél és az égető nap nagyban befolyásolja az építészetet.

A járművek füstjétől és porától telt zsúfolt utcából egy kis sikátorba kanyarodva, a Coong’s Garden egy rusztikus zöld területen, található, amely olyan érzést kelt, mintha a nyüzsgő városból hirtelen vidéken találnánk magunkat.

Egy mindössze 3 méter széles kis sikátorban, sokemeletes házakkal közvetlenül körülvéve, a keskeny, 7,1×19 méteres telek kihívást jelentett a tervezőknek.

A Coong’s Garden projektjét a szomszédságra jellemző gondolkodásmóddal ellentétben tervezték. Általánosságban egy ilyen feltételeket kínáló telken szinte gondolkodás nélkül egy vietnámban tipikus csőházat húznának fel, amely szűk de teljesen funkcionális életkörülményeket biztosít négy fala között. A Nguyen Khac Phuoc építészeti cég azonban egy olyan otthont hozott létre, amelyben a váltakoznak a beltéri és a szabadtéri zöld területek, amely teljesen felülbírálja a szokatlan méretet és annak zsúfolt érzetét. A projekt nevét is ez a koncepció ihlette: “kert” házban ”-„ ház a kertben ”. Tehát ez nem csak egy lakóhely, hanem egy békés, rusztikus búvóhely, ahol a nyüzsgő város központjában vidéki békére lelhetnek a lakók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A ház egy kisfiával élő édesanyának készült. Az épület egy nagyon egyszerű U alakú térszerkezet, három fő kerttel: előkert, udvar és tetőudvar. Az elülső udvar területén a buja kert által létrehozott zöld terület, bár nem túl nagy, de elegendő az elmélkedéshez, hiszen az idő ott egy perc alatt lelassul, és hirtelen friss levegőhöz juthatunk, a rohanó város közepette. Ez egy hely, ahol a városban felnövő gyerekek kapcsolatot teremthetnek a természettel, ártatlanul játszhatnak a telefon képernyőjén kívül. A telek felmérése során az építészek megpróbálták rávenni a tulajdonost, hogy tartson egy nagy zöld fát az ingatlanon, mert véleményünk szerint ez a ház lelke – a természeti dolgok. Most az egyedüli fa az udvaron található kiskert fénypontja, mely körül egy csigalépcső kering. Ez összeköti ház privát tetőkertjét és alsó udvarát.

A hagyományos vörös cseréptető rendszer növeli az épület fenntarthatóságát, szemben a közép-vietnami sokszor barátságtalan éghajlat hatásaival. Az élettér és a belső tér teljesen minimalista, segítve a természet lehető legteljesebb megismerését és átélését.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb