„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Építészeti inspiráció: 360 fokos kilátás a nappaliból


A 2015-ben épült Observation House egy dombon található, egy északkelet-bulgáriai mezőgazdasági terület legmagasabb pontján. A I/O architects által kidolgozott különleges projekt helyszínét annak panorámás kilátása és távoli láthatósága egyaránt megkülönbözteti.

A telek nem szokványos jellemzőinek kiemelése érdekében az építmény egy része egy bástyaszerű térfogatban helyezkedik el, a nappalit magasra emelve, egy 360 fokos kilátást és mégis maximális privát szférát biztosítva a teljesen nyitott térben. A lejtős tető geometrikusan összeköti a felső térfogatot az alappal, és a nagyméretű túlnyúlás optikalilag fokozza a fémszerkezet lebegő hatását.

A szilárd alap aránya és anyagszerűsége olyan infrastrukturális objektum megjelenését kelti, amely beilleszkedik a falu széli környezetbe és elrejti a ház ambiciózus struktúráját. A homlokzat egyetlen perforációja egy föld alatti helyiséghez vezet, amely előszobaként és garázsként funkcionál. A belső terek anyagpalettáját a helyi forrásból származó fa burkolata uralja, amely kiegyensúlyozza a szerkezet összetettségét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb