„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

EnergyFriendHomekonnyuszerkezetes hazTudnivalók

EnergyFriendHome acélszerkezetes készházaink műszaki leírása

Kp.hu EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos (tüzihorganyzott) acélszerkezetes építési rendszer általános műszaki leírása

Az épület átlagos hőátbocsátási tényezője alapesetben is: U= 0,1W/m2K Ez már a passzívházaknál előírt értékeket is alapesetben teljesíti!

A kp.hu a könnyebb áttekinthetőség érdekében a következő módon osztályozza az EnergyFriendHome könnyűszerkezetes épületeit a készültségi fokoknak megfelelően.

Minden készültségi fok tartalmazza a következőket:

 • Tanácsadás és segítség az építési telek kiválasztásánál
 • Vázlat tervek elkészítése több verzióban a Kedves Megrendelő által felvázolt paraméterek maximális figyelembevételével és a helyi építési szabályzatoknak megfelelően, megfűszerezve a tervezőnk egyéni ötleteivel
 • Építési engedélyes tervdokumentáció elkészítése, közműengedélyek beszerzése
 • Felelős műszaki vezetés az építkezés teljes időtartamában
 • Az építkezés végén átadjuk a készház használati utasítását, karbantartási tudnivalóit.
 • Minimum “félkész állapot” rendelése esetén kiállítjuk az energetikai igazolást.
 • A használatbavételi engedélyhez biztosítjuk a Felelős Műszaki Vezetői és Kivitelezői nyilatkozatokat, valamint a rendszer ÉME minősítését igazoló dokumentumait.
 1. készültségi fok – Fogadószint – (alapozás, aljzatbeton (pince))
 2. készültségi fok – Szerkezetkész állapot – (falak, födém- és tetőszerkezet elkészült, tető fóliázva, külső összes nyílászáró beszerelve)
 3. készültségi fok – Külső kulcsrakész állapot –  (az épület kívülről teljes mértékben kész van, de belül semmilyen munkavégzés nem történik: vakolat, cserepezés)
 4. készültségi fok – Félkész állapot –  (az összes belső fal és mennyezet hőszigeteléssel ellátva és gipszkartonozva, falakon belüli alap gépészeti vezetékek kiépítése, belső padlószigetelés és betonozás)
 5. készültségi fok – Kulcsrakész állapot – (Az épület beköltözhető, minden gépészeti és szerelvényezési munka, burkolás, belső ajtók, festés elkészítve)

KÖNNYŰSZERKEZETES EnergyFriendHome ÉPÜLETEINK MŰSZAKI LEÍRÁSA BŐVEBBEN:

Fogadószint-Alapozás, aljzatbeton:

 • Vízszintes zsinórpad készítése lézeres szintezéssel.
 • Opcionálisan: Pince helyének kitermelése gépi erővel, a föld helyi deponálásával. (az ár tartalmazza az építkezés végén a föld telken belüli végleges helyére történő szállítását, elterítését, de nem tartalmazza a telken kívüli elszállítását)
 • A pince főfalai és a pincén kívül eső épületfalak alapjának gépi kiemelése 90-100 cm mélységben, 40 cm szélességben.
 • A talaj vízszintestől való eltérése esetén 23 cm-es lépcsőzések kialakítása az alaptest legalsó síkjában.
 • A kémény alatt 1 m3 méretű alapozást készítünk.
 • Az alaptest betonozása C25 24 KK minőségű mixer betonnal. A betonba maximum 20%-os kőbedolgozást végzünk, a kő mérete 10-25 cm átmérőjű. Az alaptestet betonozás közben gépi vibrátorral tömörítjük. Az alaptest felső vízszintes részét a talaj szinteltéréséhez igazítva lépcsőzetesen alakítjuk ki, úgy. Ha a felső talajszint alá kerül az alaptest felső vízszintes része legalább 23 cm-re, akkor 23 cm-es lépcsőben emeljük az alaptest felső vízszintes részét.
 • A pince aljzatbetonja alatti részt tömörítjük, majd 10 cm kavicságyazattal látjuk el és vashálót szerelünk a tömörített kavicságyazat tetejére.
 • A kavicságyazatra geotextíliát fektetünk, majd elkészítjük a 10 cm vastagságú szerelőbetont.
 • A szerelőbetont gumilemez vízszigeteléssel látjuk el. A gumilemez szigetelést túlengedjük a felmenő zsalukő falak alatt, majd az elkészülő falra felhajtjuk és az oldalfal vízszigetelésével egybehegesztjük.
 • Az elkészült aljzatbetonra 30 cm széles, 50 cm hosszú és 23 cm magas Frühwald zsalutéglákat helyezünk. A zsalutégla sorok közé 2 X 1 darab 8 mm-es vízszintesen elhelyezett betonvasból készített vasalást készítünk, melyet a gyárilag kialakított fészekbe ültetünk. A toldásokat mindkét oldalon egymástól legalább 2 méterre helyezzük egymástól. A sarkoknál „L” alakú vasakat hajtunk, melynek szárai egyenként 2, 3 méteresek. A zsaluzat magassága rajz szerint készül. Függőlegesen is vasalást készítünk, melyet a gerendákba bekötünk a szakma előírásainak megfelelően.
 • A lábazati zsaluzatot C20 24 KK minőségű mixer betonnal betonozzuk. A betonozás közben gépi vibrációs tömörítést végzünk.horizont_pince21
 • A lábazatot 3 napon keresztül locsoljuk.
 • A pincén kívül eső részeken, mint egyes falak és terasz lábazat közé a földfeltöltést a 4. napon megkezdjük. A föld betöltését az alaptestekből kiszedett földből végezzük el.
 • A lábazat közötti földet rétegesen géppel és kézzel tömörítjük.
 • A szennyvízlefolyó, illetve bejövő vízcsövek gégecsöveit elhelyezzük a pince építéssel egy időben.
 • Az aljzat alatti részt 15 cm vastagságban 15/50 mm-es kaviccsal feltöltjük, majd géppel tömörítjük.
 • A pince feletti részen dupla gerendás kivitelben betongerendás födémet készítünk, majd a gerendák közé behelyezzük a béléstesteket.
 • A terasz számára külön lábazatot készítünk, a lakás és a terasz hőhídmentessége érdekében. A terasz aljzatbeton részét lejtéssel készítjük a kert felé.
 • A pincén kívül eső területen elkészült kavicságyra 5 mm-es vashálót szerelünk dupla rétegben legalább 30 cm-es átfedéssel, a vashálót minimum 3-5 cm-re megemeljük a kavicságy tetejétől.
 • A béléstestekre vashálót fektetünk a statikus előírásainak megfelelően.
 • Az elkészített kavicságyra 12-13 cm vastagságban C20 16KK minőségű mixer betonból elkészítjük a (szerelőbetont) aljzatbetont, melynek felső vízszintezését lézeres műszerekkel végezzük. Ezzel egy időben a pince födémet is lebetonozzuk.
 • Az elkészült aljzatbetont 5 napig locsoljuk.
 • A pince külső felületén geotextília felszerelését követően hegesztett gumilemez szigetelést készítünk, melyet összehegesztünk a belső aljzatbetonra helyezett gumilemez szigeteléssel. Így az épület garantáltan meg lesz óvva a vizesedéstől.

Az alapozáskor a betongyártól minta beton kockát készíttetünk a megrendelő részére, az alap és az aljzatbeton anyagából. Nem tartalmazza az ár laborvizsgálat készítését.

A falszerkezet:

Horganyzott ÉMI engedéllyel rendelkező „C” és „U” profilokból állnak.

A fal- és tetőszerkezet helyszíni összeszereléssel készül kényszersablonok segítségével.

A falak és a tetőszerkezet sablonban történő összeszerelése után az egyes falelemek és tetőszerkezeti elemek összeállítása következik a szerelési rajz és a gyártmánytervek szerint.

A sablonban történő szerelés rendkívül méretpontos, a  kényszersablonoknak köszönhetően. A méretpontosság +/- 2 mm.

Az „U” profilok kötése a fal „C” oszlopaival minősített lencsefejű önfúró csavarokkal történik.

A fal oszlopainak tengelytávolsága 40-60 cm, a gyártmányterv statikai előírásainak megfelelően.

A falak (tárcsa) merevségét a „C” oszlopok közé átlósan beépített, a falak anyagával megegyező alapanyagú acélszalagok biztosítják.

A belső teherhordó falak megegyeznek a külső falakkal.

A helyszínen a falszerkezet alá PVC lemez vízszigetelést készítünk, melyeket egymáshoz hegesztéssel rögzítünk, így egy homogén, nagy nyúlás- szilárdságú szigetelőlemezt kapunk. (A bitumenes lemez vízszigetelést nem alkalmazzuk, az elavult technológia minden tekintetben.)
A csapadékvíz védelem miatt a PVC lemezt a külső falszerkezetre felhajtjuk.

Az „U” profilok az aljzatbetonhoz 12 mm-es fém dűbelekkel csatlakoznak 60 cm távolságonként.

Födém- és tetőszerkezet:

Az EnergyFriendHome készházaink födémszerkezete többféle módon készülhet.

Minden esetben a falszerkezetre körben egy teherelosztó palló kerül beépítésre, mely a tető és födém terhelését elosztja a falszerkezeten, így nem kell figyelembe venni, hogy oszlopra kerüljenek a födém és tető elemek. A falszerkezet felső U profiljával ez összerögzítésre kerül átmenő csavarokkal, nagyméretű alátétekkel.

 • Egyszintes, beépítetlen tetőtér esetén: Statikus által méretezett rácsos tartó tetőszerkezet készül. Nagy előnye a gazdaságos anyagfelhasználás, könnyű önsúly, méretpontosság. Rácsostartó beépítésénél nincs szükség külön födémgerendára, hiszen a rácsostartó alsó öve a födémgerendázat szerepét is betölti. 0,1% hulladék!!!
 • Tetőtérbeépítés, vagy többszintes épület esetén: A teherelosztó pallóra dupla “C” profilból készülő födémgerendázat készül, melyet szalagozással merevítünk egymáshoz.
  Az elkészült födémgerendákra járófelületként 20 mm-es OSB lapot csavarozunk, hogy a karbantartási feladatot el lehessen a későbbiekben a padlástérben végezni.
 • Tetőtérbeépítés esetén, vagy többszintes családiház építésekor az alsó szintre 152 mm- es trapézlemezt helyezünk. A trapézlemezt vasaljuk, majd betonozzuk. A trapézlemez, mint egy bent maradó zsaluzatot képez. Nagy előnye, hogy ez egy monolit vasbeton lemezként viselkedik.
 • Ha lapostető kerül alkalmazásra, akkor mind a gerendás és mind a trapézlemezes verzió megfelelő lehet. Mindig a költséghatékonyságot figyelembe véve mérlegeljük a használandó alkalmazási módot.

A tetőszerkezet a falszerkezettel megegyező alapanyagú ÉME engedélyes EnergyFriendHome profilokból készül, rácsos tartó kialakítással.

A rácsostartó tetőszerkezet alsó öve egyben a födémgerendázat szerepét is betölti.

Tetőfedés:

A tetőszerkezetre párnalécezést szerelünk, melyre 50 cm-ként feltűzzük a szálerősített UV álló Mediterrán tetőfóliát.

Az ellenlécezésre 33 cm-ként Bramac tetőlécet szerelünk.

A lécek rögzítését az acélszerkezethez önfúró minősített csavarokkal végezzük.

A gerinceknél a fóliát a gyár által előírt módon kiszellőztetjük.

A tetőfóliát a tető alsó részénél 20 cm-t túllógatjuk, hogy az ereszrendszerhez biztonságosan bevezethető legyen.

Az elkészített tetőlécezésre felszereljük a tetőcserepet, mely általában: a Terrán (korábban a névváltozás előtt: Mediterrán) cserépgyár prémium terméke.

A tetőszerkezet felső részébe 10 m2 -ként, gyári szellőzőcserepet építünk be.

A tetőcserép színével megegyező színterezett hófogókat szerelünk fel.

A cserépgyártó gyár által gyártott szabványos kúpcserepet, szélcserepet és vápaelemeket építünk be a szükséges helyekre.

Vakolatrendszer:

Az acélszerkezetes falakra OSB lapot csavarozunk, melyre 200 mm-es hőszigetelő lapot ragasztunk ragasztóhabbal, ezenkívül csavarkötésekkel is rögzítjük mechanikusan az OSB lapokhoz.

A polisztirol szigetelőlemezre üvegszálerősítésű hálót helyezünk, melyet ragasztóba ágyazunk.

Ezután csiszoljuk a felületet, majd alapozás után a Megrendelő által kért színben vékonyvakolattal látjuk el.

A szigetelés alapesetben polisztirol EPS lap. Opcionálisan kőzetgyapot, Heratekta, vagy szellőztetett légréssel ellátott szerelt burkolatot is lehet választani.

A szerelt burkolat lehet fa, kő, vagy műanyag burkolólemez is.

Külső nyílászárók:

A műanyag ablakok Plastherm gyártmányúak. (GEALAN S8000 IQ műanyag profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel) – vagy ezzel egyenértékű, vagy még jobb műszaki tulajdonságú nyílászárókat alkalmazunk.

Az üvegezés: Fokozottan kiemelt hőszigeteléssel ellátott 3 rétegű, argon gázzal töltött üvegezéssel dolgozunk, melynek szigetelési paramétere rendkívül kiemelkedő: k=0,7 W/m2K.

A bejárati ajtó MABISZ engedélyes 5. ponton záródó acélszerkezetű ajtó, mely külső megjelenését tekintve műanyag borítással ellátott.

Az ajánlat tartalmazza az ablakok külső párkányait a megrendelő által kiválasztott színben.

A párkányok anyaga színterezett alumínium.

Bádogozás, ereszalja:

 • Magastető esetében színterezett (porfestett) alumínium félkörszelvényű ereszrendszer készül.
  Lapostető esetében rejtett ereszrendszert alakítunk ki, melyben az ereszrendszert acéllemezből készítjük, majd a tetőfedéshez használt PVC lemezből kialakítjuk az acéllemez eresszel megegyező eresz alakját. Így az ereszrendszer egy dupla víz elleni védelmet kap, mert a fémcsatorna csak akkor vesz részt a vízelvezetésben, ha a tetőfedő anyag betét véletlenül megsérülne.
 • A tetőszerkezetben elhelyezett “bádogos” munkák anyaga (“vápalemez, oromszegély, cseppentő lemez, hófogók”) az ereszrendszerrel megegyező színben és anyagból készül.

Ereszalja, oromdeszka:

18 mm-es vastagságú hajópadlóból készül.

A homlokdeszka és a ragalja festése egy réteg alapozó festést követően 2 réteg lazúros mázolást kap. Opcionálisan lehetséges vakolt ragalja elkészítése is. Opcionálisan felár nélkül a ragalja készülhet a falszerkezettel megegyező vakolattal.

Hő- és hangszigetelés:

Az épület külső falaiba, 15 cm 35 kg/m3 sűrűségű kőzetgyapot hőszigetelést helyezünk el, a födémszerkezet magastető esetén 35 cm szigeteléssel, míg lapostető esetén 50 cm hőszigeteléssel lesz ellátva ( nem üveggyapot!!!). A belső falak hangszigetelése 10 cm vastagságú, szintén kőzetgyapot. A köztes belső falak hanggátlása 50 DB.

A kőzetgyapot olvadási pontja lényegesen meghaladja az 1000 Celsius fokot, ezért a tűz terjedését megakadályozza, szemben az általában alkalmazott üveggyapottal, ami már 250 Celsius fokon elolvad.

Gipszkarton burkolat:

A külső falakra és a födémre tükrös párazáró fóliát szerelünk.

A külső fal belső oldalán két réteg gipszkarton burkolatot szerelünk.
Opcionálisan: az acélszerkezetre egy kezelt és gyalult fenyőlécet csavarozunk és a fólia így a lécváz és az acélszerkezet közé kerül beépítésre. Ennek a módnak a hatalmas előnye, hogy a fólia nem sérül meg a gépészeti szereléskor és a párazárás ezáltal tökéletes marad.

Opció: Vizes falfűtés esetén Heratekta 35 mm-es burkolat kerül az acélvázra, majd a gépészeti fűtéscsövek elhelyezése után 25 mm-es vakolatot kap. Az éleket élvédővel látjuk el.

A belső falak mindkét oldalukon 1 rétegű kartonozást kapnak.

Opció: minden belső fal 2×2 rétegben történő kartonozása

A gipszkarton típusa: Rigips, vagy Knauf

A gipszkarton lapok vastagsága 12 mm.

A mennyezetre lécvázat függesztünk, majd 12 mm-es fehér gipszkartont szerelünk.

A vizes blokkokban a gipszkarton a mennyezeten zöld páraálló kivitelezéssel készül.

Az ajánlat tartalmazza a beltéri ajtók anyag- és munkadíját. Az ajtó 50. 000 Ft/db áron lett kalkulálva.

Padlóelőkészítés. II. réteg beton a lakásban a földszinten és a pincében:

A szerelőbetonra hegesztett PVC vízszigetelést készítünk, mely a bitumenes lemezzel szemben garantált vízzárást és párazárást is biztosít.

A vízszigetelő lemezre Austrotherm gyártmányú 20 cm-es vastagságú lépésálló polisztirolhabot helyezünk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A polisztirol hőszigetelésre 25 cm-es átfedéssel, ragasztott illesztéssel hőtükrös párazáró fóliát helyezünk, egyrészről technológiai vízszigetelésként, másrészről a padlófűtés keletkező hőjének felfelé sugárzása céljából, a párazáró fóliát a falakra 15 cm magasságban felhajtjuk.

A falakra körben 10 cm magasságban polifoam szigetelő csíkot ragasztunk, a hőtágulások miatti falrepedések elkerülése érdekében.

Ezután 6 cm vastagságban, helyben készített, kellősítő anyaggal kezelt betonból aljzatbetont készítünk.

Az aljzatbetont esztrich pumpával juttatjuk a betonozási helyére, a betont lézerrel szintezzük, a felső réteget gletteljük.

Az így elkészített aljzatbeton alkalmas mindenféle utókezelés (locsolás, padloponozás) nélkül, a burkolatok fogadására.

Padlórétegrend készítése az emeleten:

A korábban lecsavarozott 20 mm-es OSB lapra párazáró fóliát fektetünk, majd 35 mm vastagságban könnyűbetont dolgozunk be, melyre rövid késéssel 25 mm-es esztrich betont simítunk gépi bedolgozással.

Az így kapott felület 5 napon belül közvetlenül burkolható hidegburkolattal. A meleg burkolatok lerakására a 30. napon kerülhet sor a beton víztartalma miatt.

Abban az esetben, ha trapézlemez födém készült, akkor a meglévő aljzatbetonra lépésálló szigetelést helyezünk, majd technológiai vízszigetelést követően elkészítjük a végleges, burkolatok fogadására alkalmas betonozást.

Villanyszerelés:

A villanyszerelési ajánlat kizárólag a villanyóra utáni munka anyag- és munkadíjait tartalmazza.

Az ajánlat nem tartalmaz közmű hozzájárulás és bekötési díjakat, az mindenképpen megrendelői költség.

A vezetékezés MbCu 3 x 1,5 – 2,5  mm-es rézkábelekkel történik.

A kapcsolók, dugaljak gyártmánya Prodax, típusa: Classic.

A vezeték kötése a padlástérben kialakított dobozokban történik, ezért nincs esztétikailag kifogásolható kötődoboz a falakban.

A rendszer érintésvédelmi földelését, annak Felelős nyilatkozatának kiadását az ajánlat tartalmazza.

Az ajánlat feszültségszabályozó és Életvédelmi relé beépítését tartalmazza.

Az ajánlat a szobákban és fürdőkben 4 db dugaljat, 1 kapcsolót, a nappaliban 4 kapcsolót és 12 dugaljat, a konyhában 3 kapcsolót és 10 darab dugaljat tartalmaz.

A konyhai szagelszívóhoz és a konyhai elektromos főzőegységhez a vezetékezést és a bekötést az ajánlat tartalmazza. A konyhai elektromos főző-sütő berendezést, páraelszívót az ajánlat nem tartalmazza.

Opció: Az egész épületben ledes világításrendszert építünk ki, valamint energiatakarékos fényforrásokból.
Az izzók (esztétikai) elhelyezését a megrendelő határozza meg.
A rendszer tartalmazza a gyengeáramú internet kiépítésének kábelezését, szobánként 1. darab csatlakozóval.

Vízvezeték-szerelés:

Az ajánlat tartalmazza a ház és a telek határ közötti szakasz szennyvíz és vízvezeték kiépítését a földmunkákkal együtt 5 méteres távolságig.

Az épületen kívül eső külső szennyvízvezeték csöve KG csőből készül 160 mm-es átmérővel.
A vízóraaknát, szennyvízaknát megrendelő biztosítja.
A lakáson kívüli víz nyomócső átmérője 25 mm, a lakáson belüli víz nyomócső 20 mm-es átmérőjű.

A vízszerelés HENCO ötrétegű csövekkel történik.

A csövek padló alatti rejtett szerelésűek, polifoam szigeteléssel ellátottak.
A csövek a falakban, padlóban nem toldottak.

Minden helyiség bekötésre kerül az osztó-gyűjtő központba.

Fürdőszoba berendezések, szaniterek, csaptelepek:

A berendezéseket / csaptelep, szaniterek, kádak / a megrendelő választja ki.

Árajánlat az alábbi összeggel kalkulál az egyes szerelvények tekintetében:

 • csaptelepek 25. 000 Ft
 • kád 50. 000 Ft
 • zuhanytálca: 25. 000 Ft
 • Wc: 25. 000 Ft+tartály: 35. 000 Ft
 • kis mosdó: 20. 000 Ft
 • nagy mosdó: 32. 000 Ft

A vizes blokkokban kenhető vízszigetelést készítünk 2 méteres magasságban.

A zuhanytálca alatt és mellett a falra 1 méter magasságig 3 rétegű kenhető Murexin szigetelést készítünk.

Fűtésrendszer:

Alapesetben NanoSun fűtésrendszert építünk be a mennyezetbe és a padlóba.

Minden helyiség hőmérséklete külön szabályozható.
A szabályzást okosház vezérlés működteti, így tablet PC-ről, okostelefonról, számítógépről a távolról is szabályozható. A lakásban szintenként egy darab tablet pc-t szerelünk a falra és ezen keresztül fix helyről is szabályozható a rendszer.

A NanoNap fűtésrendszer teljesen láthatatlan, nem befolyásolják az épület kialakítását, bútorozását, nem igényelnek gépészetet (kazán, keringető szivattyú, csőrendszer stb…).

A NanoSun fűtésrendszer olcsóbb bekerülési költségű, mint a gázfűtéses rendszerek és olcsóbb az üzemeltetése is. Erre garanciát vállalunk.

A NanoNap termékek kiváló minőségét a fűtéstechnikában egyedülálló 15 éves garancia bizonyítja.

Magas hatásfok, intelligens vezérlés, pontos méretezés. A hagyományos fűtésekhez képest a hő jóval nagyobb felületen sugárzik, nem alakulnak ki (radiátortól távoli) hideg pontok. 1 °C hőmérsékletcsökkentés mintegy 6%-os energia megtakarítással jár. A kisebb hőmérséklet azonos komfortérzet mellett kevesebb energiát igényel. A helyiségek hőmérséklete a sugárzó hőnek köszönhetően 2-3 °C-kal csökkenthető, ezáltal 10-20% megtakarítás érhető el a komfortérzet csökkenés nélkül. A NanoNap fűtésrendszer megújuló energiaforrásokkal kombinálható.

A fűtésrendszerek mindössze a NanoNap fűtőelemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartás, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek, a meghibásodás lehetősége ez által minimális.

Nem ajánljuk a geotermikus rendszereket, mert soha az életben nem térülnek meg egy ilyen kis energiaigényű házban, de ha valaki mégis ragaszkodik hozzájuk, akkor természetesen elkészítjük azt.

Opciók: A fűtésrendszer geotermikus energia hasznosítással lesz kialakítva, mely lehet:

 • Kondenzációs gázkazán, radiátoros és padlófűtéses hőleadókkal.
 • Víz-víz rendszerű. Magasabb bekerülési költség és későbbi megtérülés a levegős hőszivattyúkhoz képest, kb. 10%-kal kedvezőbb energiafelvétel mellett.
 • Levegős rendszerű. A világszabadalommal védett, -15 Celsius fokig hőszivattyús üzemmódban működő Mitsubishi ZUBADAN hőszivattyúkat építjük be. Itt nincs szükség fúrásra, engedélyekre.

Hőszivattyús rendszerek esetében az épület hűtése is megoldott lesz. Kizárólag fal-, mennyezet- és padlófűtés kombinációjával üzemeltethetőek a hőszivattyús energiatermelésű épületek.

Bútorok:

Az ajánlat semmilyen berendezési tárgyat, bútort nem tartalmaz.

Burkolatok:

A hidegburkolatok munkadíjai hagyományos hálós lerakással lettek kalkulálva, amennyiben ettől eltérő igény van, abban az esetben pontosítani kell az ajánlatot.

A fürdőben és a WC-ben plafonig kalkuláltuk a burkolatokat.

Hidegburkolatok anyagköltsége: 4. 500 Ft bruttó

Melegpadló- burkolat anyagdíj: 4. 500 Ft bruttó

A megrendelő választja ki a burkolatokat a beépítés előtt.

Amennyiben drágább, vagy kedvezőbb árfekvésű anyagot választ a T. megrendelő, abban az esetben a különbözetet a felek a végszámlában elszámolják egymás között.

Hidegburkolati ragasztó anyag: nagy szilárdságú fagyálló, flexibilis Cimsec F rugalmas ragasztóhabarcs.
Fugaanyag: kiemelten padlófűtéses rendszerekhez ajánlott, Cimsec Prémium színes fugázó.

Kémény:

1 db. 1. kürtős Schiedell SIH hőszigetelt tartalékkémény.

Amennyiben a házban pince van, a kémény a földszinten indul, de a pincében zsalukővel és annak kibetonozásával építjük meg a födém szintjéig, annak érdekében, hogy ne a födémet terhelje.

Betétcső átmérő: 20 cm. A tetején műkő fedkővel, a tetőn kívül műkő burkolattal.

Festés – mázolás- glettelés:

A falfelületek háromszori glettelése, bandázsolása.

A negatív sarkokon szilikonozás, a pozitív sarkokon alumínium élvédő elhelyezése.

A belső festés REVCO festékkel történik 3 rétegben, gyári RAL színskálás színkeveréssel.

Az árképzés pasztell színekkel készült.

A külső lambéria ragalja borítás 1 réteg alapozó festést, valamint 2 réteg lazúros fedőfestést tartalmaz, mely választható a REVCO által kiadott színskálából.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. Olyan kerdesem lenne, hogy energiafogyasztas szempontjabol a 100 m2-es energiatakarekos hazat ossze lehet e hasonlitani ugyanekkora teruletu tegla, fafutesu hazzal?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb