Home / EnergyFriendHome / EnergyFriendHome acélszerkezetes készházaink műszaki leírása

EnergyFriendHome acélszerkezetes készházaink műszaki leírása

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Kp.hu EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos (tüzihorganyzott) acélszerkezetes építési rendszer általános műszaki leírása

Az épület átlagos hőátbocsátási tényezője alapesetben is: U= 0,1W/m2K Ez már a passzívházaknál előírt értékeket is alapesetben teljesíti! A kp.hu a könnyebb áttekinthetőség érdekében a következő módon osztályozza az EnergyFriendHome könnyűszerkezetes épületeit a készültségi fokoknak megfelelően. Minden készültségi fok tartalmazza a következőket:
 • Tanácsadás és segítség az építési telek kiválasztásánál
 • Vázlat tervek elkészítése több verzióban a Kedves Megrendelő által felvázolt paraméterek maximális figyelembevételével és a helyi építési szabályzatoknak megfelelően, megfűszerezve a tervezőnk egyéni ötleteivel
 • Építési engedélyes tervdokumentáció elkészítése, közműengedélyek beszerzése
 • Felelős műszaki vezetés az építkezés teljes időtartamában
 • Az építkezés végén átadjuk a készház használati utasítását, karbantartási tudnivalóit.
 • Minimum "félkész állapot" rendelése esetén kiállítjuk az energetikai igazolást.
 • A használatbavételi engedélyhez biztosítjuk a Felelős Műszaki Vezetői és Kivitelezői nyilatkozatokat, valamint a rendszer ÉME minősítését igazoló dokumentumait.
 1. készültségi fok - Fogadószint - (alapozás, aljzatbeton (pince))
 2. készültségi fok - Szerkezetkész állapot - (falak, födém- és tetőszerkezet elkészült, tető fóliázva, külső összes nyílászáró beszerelve)
 3. készültségi fok - Külső kulcsrakész állapot -  (az épület kívülről teljes mértékben kész van, de belül semmilyen munkavégzés nem történik: vakolat, cserepezés)
 4. készültségi fok - Félkész állapot -  (az összes belső fal és mennyezet hőszigeteléssel ellátva és gipszkartonozva, falakon belüli alap gépészeti vezetékek kiépítése, belső padlószigetelés és betonozás)
 5. készültségi fok - Kulcsrakész állapot - (Az épület beköltözhető, minden gépészeti és szerelvényezési munka, burkolás, belső ajtók, festés elkészítve)

KÖNNYŰSZERKEZETES EnergyFriendHome ÉPÜLETEINK MŰSZAKI LEÍRÁSA BŐVEBBEN:

Fogadószint-Alapozás, aljzatbeton:

 • Vízszintes zsinórpad készítése lézeres szintezéssel.
 • Opcionálisan: Pince helyének kitermelése gépi erővel, a föld helyi deponálásával. (az ár tartalmazza az építkezés végén a föld telken belüli végleges helyére történő szállítását, elterítését, de nem tartalmazza a telken kívüli elszállítását)
 • A pince főfalai és a pincén kívül eső épületfalak alapjának gépi kiemelése 90-100 cm mélységben, 40 cm szélességben.
 • A talaj vízszintestől való eltérése esetén 23 cm-es lépcsőzések kialakítása az alaptest legalsó síkjában.
 • A kémény alatt 1 m3 méretű alapozást készítünk.
 • Az alaptest betonozása C25 24 KK minőségű mixer betonnal. A betonba maximum 20%-os kőbedolgozást végzünk, a kő mérete 10-25 cm átmérőjű. Az alaptestet betonozás közben gépi vibrátorral tömörítjük. Az alaptest felső vízszintes részét a talaj szinteltéréséhez igazítva lépcsőzetesen alakítjuk ki, úgy. Ha a felső talajszint alá kerül az alaptest felső vízszintes része legalább 23 cm-re, akkor 23 cm-es lépcsőben emeljük az alaptest felső vízszintes részét.
 • A pince aljzatbetonja alatti részt tömörítjük, majd 10 cm kavicságyazattal látjuk el és vashálót szerelünk a tömörített kavicságyazat tetejére.
 • A kavicságyazatra geotextíliát fektetünk, majd elkészítjük a 10 cm vastagságú szerelőbetont.
 • A szerelőbetont gumilemez vízszigeteléssel látjuk el. A gumilemez szigetelést túlengedjük a felmenő zsalukő falak alatt, majd az elkészülő falra felhajtjuk és az oldalfal vízszigetelésével egybehegesztjük.
 • Az elkészült aljzatbetonra 30 cm széles, 50 cm hosszú és 23 cm magas Frühwald zsalutéglákat helyezünk. A zsalutégla sorok közé 2 X 1 darab 8 mm-es vízszintesen elhelyezett betonvasból készített vasalást készítünk, melyet a gyárilag kialakított fészekbe ültetünk. A toldásokat mindkét oldalon egymástól legalább 2 méterre helyezzük egymástól. A sarkoknál „L" alakú vasakat hajtunk, melynek szárai egyenként 2, 3 méteresek. A zsaluzat magassága rajz szerint készül. Függőlegesen is vasalást készítünk, melyet a gerendákba bekötünk a szakma előírásainak megfelelően.
 • A lábazati zsaluzatot C20 24 KK minőségű mixer betonnal betonozzuk. A betonozás közben gépi vibrációs tömörítést végzünk.horizont_pince21
 • A lábazatot 3 napon keresztül locsoljuk.
 • A pincén kívül eső részeken, mint egyes falak és terasz lábazat közé a földfeltöltést a 4. napon megkezdjük. A föld betöltését az alaptestekből kiszedett földből végezzük el.
 • A lábazat közötti földet rétegesen géppel és kézzel tömörítjük.
 • A szennyvízlefolyó, illetve bejövő vízcsövek gégecsöveit elhelyezzük a pince építéssel egy időben.
 • Az aljzat alatti részt 15 cm vastagságban 15/50 mm-es kaviccsal feltöltjük, majd géppel tömörítjük.
 • A pince feletti részen dupla gerendás kivitelben betongerendás födémet készítünk, majd a gerendák közé behelyezzük a béléstesteket.
 • A terasz számára külön lábazatot készítünk, a lakás és a terasz hőhídmentessége érdekében. A terasz aljzatbeton részét lejtéssel készítjük a kert felé.
 • A pincén kívül eső területen elkészült kavicságyra 5 mm-es vashálót szerelünk dupla rétegben legalább 30 cm-es átfedéssel, a vashálót minimum 3-5 cm-re megemeljük a kavicságy tetejétől.
 • A béléstestekre vashálót fektetünk a statikus előírásainak megfelelően.
 • Az elkészített kavicságyra 12-13 cm vastagságban C20 16KK minőségű mixer betonból elkészítjük a (szerelőbetont) aljzatbetont, melynek felső vízszintezését lézeres műszerekkel végezzük. Ezzel egy időben a pince födémet is lebetonozzuk.
 • Az elkészült aljzatbetont 5 napig locsoljuk.
 • A pince külső felületén geotextília felszerelését követően hegesztett gumilemez szigetelést készítünk, melyet összehegesztünk a belső aljzatbetonra helyezett gumilemez szigeteléssel. Így az épület garantáltan meg lesz óvva a vizesedéstől.
Az alapozáskor a betongyártól minta beton kockát készíttetünk a megrendelő részére, az alap és az aljzatbeton anyagából. Nem tartalmazza az ár laborvizsgálat készítését.

A falszerkezet:

Horganyzott ÉMI engedéllyel rendelkező „C" és „U" profilokból állnak. A fal- és tetőszerkezet helyszíni összeszereléssel készül kényszersablonok segítségével. A falak és a tetőszerkezet sablonban történő összeszerelése után az egyes falelemek és tetőszerkezeti elemek összeállítása következik a szerelési rajz és a gyártmánytervek szerint. A sablonban történő szerelés rendkívül méretpontos, a  kényszersablonoknak köszönhetően. A méretpontosság +/- 2 mm. Az „U" profilok kötése a fal „C" oszlopaival minősített lencsefejű önfúró csavarokkal történik. A fal oszlopainak tengelytávolsága 40-60 cm, a gyártmányterv statikai előírásainak megfelelően. A falak (tárcsa) merevségét a „C" oszlopok közé átlósan beépített, a falak anyagával megegyező alapanyagú acélszalagok biztosítják. A belső teherhordó falak megegyeznek a külső falakkal. A helyszínen a falszerkezet alá PVC lemez vízszigetelést készítünk, melyeket egymáshoz hegesztéssel rögzítünk, így egy homogén, nagy nyúlás- szilárdságú szigetelőlemezt kapunk. (A bitumenes lemez vízszigetelést nem alkalmazzuk, az elavult technológia minden tekintetben.) A csapadékvíz védelem miatt a PVC lemezt a külső falszerkezetre felhajtjuk. Az „U" profilok az aljzatbetonhoz 12 mm-es fém dűbelekkel csatlakoznak 60 cm távolságonként.

Födém- és tetőszerkezet:

Az EnergyFriendHome készházaink födémszerkezete többféle módon készülhet. Minden esetben a falszerkezetre körben egy teherelosztó palló kerül beépítésre, mely a tető és födém terhelését elosztja a falszerkezeten, így nem kell figyelembe venni, hogy oszlopra kerüljenek a födém és tető elemek. A falszerkezet felső U profiljával ez összerögzítésre kerül átmenő csavarokkal, nagyméretű alátétekkel.
 • Egyszintes, beépítetlen tetőtér esetén: Statikus által méretezett rácsos tartó tetőszerkezet készül. Nagy előnye a gazdaságos anyagfelhasználás, könnyű önsúly, méretpontosság. Rácsostartó beépítésénél nincs szükség külön födémgerendára, hiszen a rácsostartó alsó öve a födémgerendázat szerepét is betölti. 0,1% hulladék!!!
 • Tetőtérbeépítés, vagy többszintes épület esetén: A teherelosztó pallóra dupla "C" profilból készülő födémgerendázat készül, melyet szalagozással merevítünk egymáshoz. Az elkészült födémgerendákra járófelületként 20 mm-es OSB lapot csavarozunk, hogy a karbantartási feladatot el lehessen a későbbiekben a padlástérben végezni.
 • Tetőtérbeépítés esetén, vagy többszintes családiház építésekor az alsó szintre 152 mm- es trapézlemezt helyezünk. A trapézlemezt vasaljuk, majd betonozzuk. A trapézlemez, mint egy bent maradó zsaluzatot képez. Nagy előnye, hogy ez egy monolit vasbeton lemezként viselkedik.
 • Ha lapostető kerül alkalmazásra, akkor mind a gerendás és mind a trapézlemezes verzió megfelelő lehet. Mindig a költséghatékonyságot figyelembe véve mérlegeljük a használandó alkalmazási módot.
A tetőszerkezet a falszerkezettel megegyező alapanyagú ÉME engedélyes EnergyFriendHome profilokból készül, rácsos tartó kialakítással. A rácsostartó tetőszerkezet alsó öve egyben a födémgerendázat szerepét is betölti.

Tetőfedés:

A tetőszerkezetre párnalécezést szerelünk, melyre 50 cm-ként feltűzzük a szálerősített UV álló Mediterrán tetőfóliát. Az ellenlécezésre 33 cm-ként Bramac tetőlécet szerelünk. A lécek rögzítését az acélszerkezethez önfúró minősített csavarokkal végezzük. A gerinceknél a fóliát a gyár által előírt módon kiszellőztetjük. A tetőfóliát a tető alsó részénél 20 cm-t túllógatjuk, hogy az ereszrendszerhez biztonságosan bevezethető legyen. Az elkészített tetőlécezésre felszereljük a tetőcserepet, mely általában: a Terrán (korábban a névváltozás előtt: Mediterrán) cserépgyár prémium terméke. A tetőszerkezet felső részébe 10 m2 -ként, gyári szellőzőcserepet építünk be. A tetőcserép színével megegyező színterezett hófogókat szerelünk fel. A cserépgyártó gyár által gyártott szabványos kúpcserepet, szélcserepet és vápaelemeket építünk be a szükséges helyekre.

Vakolatrendszer:

Az acélszerkezetes falakra OSB lapot csavarozunk, melyre 200 mm-es hőszigetelő lapot ragasztunk ragasztóhabbal, ezenkívül csavarkötésekkel is rögzítjük mechanikusan az OSB lapokhoz. A polisztirol szigetelőlemezre üvegszálerősítésű hálót helyezünk, melyet ragasztóba ágyazunk. Ezután csiszoljuk a felületet, majd alapozás után a Megrendelő által kért színben vékonyvakolattal látjuk el. A szigetelés alapesetben polisztirol EPS lap. Opcionálisan kőzetgyapot, Heratekta, vagy szellőztetett légréssel ellátott szerelt burkolatot is lehet választani. A szerelt burkolat lehet fa, kő, vagy műanyag burkolólemez is. Külső nyílászárók: A műanyag ablakok Plastherm gyártmányúak. (GEALAN S8000 IQ műanyag profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel) - vagy ezzel egyenértékű, vagy még jobb műszaki tulajdonságú nyílászárókat alkalmazunk. Az üvegezés: Fokozottan kiemelt hőszigeteléssel ellátott 3 rétegű, argon gázzal töltött üvegezéssel dolgozunk, melynek szigetelési paramétere rendkívül kiemelkedő: k=0,7 W/m2K. A bejárati ajtó MABISZ engedélyes 5. ponton záródó acélszerkezetű ajtó, mely külső megjelenését tekintve műanyag borítással ellátott. Az ajánlat tartalmazza az ablakok külső párkányait a megrendelő által kiválasztott színben. A párkányok anyaga színterezett alumínium.

Bádogozás, ereszalja:

 • Magastető esetében színterezett (porfestett) alumínium félkörszelvényű ereszrendszer készül. Lapostető esetében rejtett ereszrendszert alakítunk ki, melyben az ereszrendszert acéllemezből készítjük, majd a tetőfedéshez használt PVC lemezből kialakítjuk az acéllemez eresszel megegyező eresz alakját. Így az ereszrendszer egy dupla víz elleni védelmet kap, mert a fémcsatorna csak akkor vesz részt a vízelvezetésben, ha a tetőfedő anyag betét véletlenül megsérülne.
 • A tetőszerkezetben elhelyezett “bádogos” munkák anyaga ("vápalemez, oromszegély, cseppentő lemez, hófogók") az ereszrendszerrel megegyező színben és anyagból készül.

Ereszalja, oromdeszka:

18 mm-es vastagságú hajópadlóból készül. A homlokdeszka és a ragalja festése egy réteg alapozó festést követően 2 réteg lazúros mázolást kap. Opcionálisan lehetséges vakolt ragalja elkészítése is. Opcionálisan felár nélkül a ragalja készülhet a falszerkezettel megegyező vakolattal.

Hő- és hangszigetelés:

Az épület külső falaiba, 15 cm 35 kg/m3 sűrűségű kőzetgyapot hőszigetelést helyezünk el, a födémszerkezet magastető esetén 35 cm szigeteléssel, míg lapostető esetén 50 cm hőszigeteléssel lesz ellátva ( nem üveggyapot!!!). A belső falak hangszigetelése 10 cm vastagságú, szintén kőzetgyapot. A köztes belső falak hanggátlása 50 DB. A kőzetgyapot olvadási pontja lényegesen meghaladja az 1000 Celsius fokot, ezért a tűz terjedését megakadályozza, szemben az általában alkalmazott üveggyapottal, ami már 250 Celsius fokon elolvad.

Gipszkarton burkolat:

A külső falakra és a födémre tükrös párazáró fóliát szerelünk. A külső fal belső oldalán két réteg gipszkarton burkolatot szerelünk. Opcionálisan: az acélszerkezetre egy kezelt és gyalult fenyőlécet csavarozunk és a fólia így a lécváz és az acélszerkezet közé kerül beépítésre. Ennek a módnak a hatalmas előnye, hogy a fólia nem sérül meg a gépészeti szereléskor és a párazárás ezáltal tökéletes marad. Opció: Vizes falfűtés esetén Heratekta 35 mm-es burkolat kerül az acélvázra, majd a gépészeti fűtéscsövek elhelyezése után 25 mm-es vakolatot kap. Az éleket élvédővel látjuk el. A belső falak mindkét oldalukon 1 rétegű kartonozást kapnak. Opció: minden belső fal 2x2 rétegben történő kartonozása A gipszkarton típusa: Rigips, vagy Knauf A gipszkarton lapok vastagsága 12 mm. A mennyezetre lécvázat függesztünk, majd 12 mm-es fehér gipszkartont szerelünk. A vizes blokkokban a gipszkarton a mennyezeten zöld páraálló kivitelezéssel készül. Az ajánlat tartalmazza a beltéri ajtók anyag- és munkadíját. Az ajtó 50. 000 Ft/db áron lett kalkulálva.

Padlóelőkészítés. II. réteg beton a lakásban a földszinten és a pincében:

A szerelőbetonra hegesztett PVC vízszigetelést készítünk, mely a bitumenes lemezzel szemben garantált vízzárást és párazárást is biztosít. A vízszigetelő lemezre Austrotherm gyártmányú 20 cm-es vastagságú lépésálló polisztirolhabot helyezünk. A polisztirol hőszigetelésre 25 cm-es átfedéssel, ragasztott illesztéssel hőtükrös párazáró fóliát helyezünk, egyrészről technológiai vízszigetelésként, másrészről a padlófűtés keletkező hőjének felfelé sugárzása céljából, a párazáró fóliát a falakra 15 cm magasságban felhajtjuk. A falakra körben 10 cm magasságban polifoam szigetelő csíkot ragasztunk, a hőtágulások miatti falrepedések elkerülése érdekében. Ezután 6 cm vastagságban, helyben készített, kellősítő anyaggal kezelt betonból aljzatbetont készítünk. Az aljzatbetont esztrich pumpával juttatjuk a betonozási helyére, a betont lézerrel szintezzük, a felső réteget gletteljük. Az így elkészített aljzatbeton alkalmas mindenféle utókezelés (locsolás, padloponozás) nélkül, a burkolatok fogadására.

Padlórétegrend készítése az emeleten:

A korábban lecsavarozott 20 mm-es OSB lapra párazáró fóliát fektetünk, majd 35 mm vastagságban könnyűbetont dolgozunk be, melyre rövid késéssel 25 mm-es esztrich betont simítunk gépi bedolgozással. Az így kapott felület 5 napon belül közvetlenül burkolható hidegburkolattal. A meleg burkolatok lerakására a 30. napon kerülhet sor a beton víztartalma miatt. Abban az esetben, ha trapézlemez födém készült, akkor a meglévő aljzatbetonra lépésálló szigetelést helyezünk, majd technológiai vízszigetelést követően elkészítjük a végleges, burkolatok fogadására alkalmas betonozást.

Villanyszerelés:

A villanyszerelési ajánlat kizárólag a villanyóra utáni munka anyag- és munkadíjait tartalmazza. Az ajánlat nem tartalmaz közmű hozzájárulás és bekötési díjakat, az mindenképpen megrendelői költség. A vezetékezés MbCu 3 x 1,5 - 2,5  mm-es rézkábelekkel történik. A kapcsolók, dugaljak gyártmánya Prodax, típusa: Classic. A vezeték kötése a padlástérben kialakított dobozokban történik, ezért nincs esztétikailag kifogásolható kötődoboz a falakban. A rendszer érintésvédelmi földelését, annak Felelős nyilatkozatának kiadását az ajánlat tartalmazza. Az ajánlat feszültségszabályozó és Életvédelmi relé beépítését tartalmazza. Az ajánlat a szobákban és fürdőkben 4 db dugaljat, 1 kapcsolót, a nappaliban 4 kapcsolót és 12 dugaljat, a konyhában 3 kapcsolót és 10 darab dugaljat tartalmaz. A konyhai szagelszívóhoz és a konyhai elektromos főzőegységhez a vezetékezést és a bekötést az ajánlat tartalmazza. A konyhai elektromos főző-sütő berendezést, páraelszívót az ajánlat nem tartalmazza. Opció: Az egész épületben ledes világításrendszert építünk ki, valamint energiatakarékos fényforrásokból. Az izzók (esztétikai) elhelyezését a megrendelő határozza meg. A rendszer tartalmazza a gyengeáramú internet kiépítésének kábelezését, szobánként 1. darab csatlakozóval.

Vízvezeték-szerelés:

Az ajánlat tartalmazza a ház és a telek határ közötti szakasz szennyvíz és vízvezeték kiépítését a földmunkákkal együtt 5 méteres távolságig. Az épületen kívül eső külső szennyvízvezeték csöve KG csőből készül 160 mm-es átmérővel. A vízóraaknát, szennyvízaknát megrendelő biztosítja. A lakáson kívüli víz nyomócső átmérője 25 mm, a lakáson belüli víz nyomócső 20 mm-es átmérőjű. A vízszerelés HENCO ötrétegű csövekkel történik. A csövek padló alatti rejtett szerelésűek, polifoam szigeteléssel ellátottak. A csövek a falakban, padlóban nem toldottak. Minden helyiség bekötésre kerül az osztó-gyűjtő központba.

Fürdőszoba berendezések, szaniterek, csaptelepek:

A berendezéseket / csaptelep, szaniterek, kádak / a megrendelő választja ki. Árajánlat az alábbi összeggel kalkulál az egyes szerelvények tekintetében:
 • csaptelepek 25. 000 Ft
 • kád 50. 000 Ft
 • zuhanytálca: 25. 000 Ft
 • Wc: 25. 000 Ft+tartály: 35. 000 Ft
 • kis mosdó: 20. 000 Ft
 • nagy mosdó: 32. 000 Ft
A vizes blokkokban kenhető vízszigetelést készítünk 2 méteres magasságban. A zuhanytálca alatt és mellett a falra 1 méter magasságig 3 rétegű kenhető Murexin szigetelést készítünk.

Fűtésrendszer:

Alapesetben NanoSun fűtésrendszert építünk be a mennyezetbe és a padlóba. Minden helyiség hőmérséklete külön szabályozható. A szabályzást okosház vezérlés működteti, így tablet PC-ről, okostelefonról, számítógépről a távolról is szabályozható. A lakásban szintenként egy darab tablet pc-t szerelünk a falra és ezen keresztül fix helyről is szabályozható a rendszer. A NanoNap fűtésrendszer teljesen láthatatlan, nem befolyásolják az épület kialakítását, bútorozását, nem igényelnek gépészetet (kazán, keringető szivattyú, csőrendszer stb...). A NanoSun fűtésrendszer olcsóbb bekerülési költségű, mint a gázfűtéses rendszerek és olcsóbb az üzemeltetése is. Erre garanciát vállalunk. A NanoNap termékek kiváló minőségét a fűtéstechnikában egyedülálló 15 éves garancia bizonyítja. Magas hatásfok, intelligens vezérlés, pontos méretezés. A hagyományos fűtésekhez képest a hő jóval nagyobb felületen sugárzik, nem alakulnak ki (radiátortól távoli) hideg pontok. 1 °C hőmérsékletcsökkentés mintegy 6%-os energia megtakarítással jár. A kisebb hőmérséklet azonos komfortérzet mellett kevesebb energiát igényel. A helyiségek hőmérséklete a sugárzó hőnek köszönhetően 2-3 °C-kal csökkenthető, ezáltal 10-20% megtakarítás érhető el a komfortérzet csökkenés nélkül. A NanoNap fűtésrendszer megújuló energiaforrásokkal kombinálható. A fűtésrendszerek mindössze a NanoNap fűtőelemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartás, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek, a meghibásodás lehetősége ez által minimális. Nem ajánljuk a geotermikus rendszereket, mert soha az életben nem térülnek meg egy ilyen kis energiaigényű házban, de ha valaki mégis ragaszkodik hozzájuk, akkor természetesen elkészítjük azt. Opciók: A fűtésrendszer geotermikus energia hasznosítással lesz kialakítva, mely lehet:
 • Kondenzációs gázkazán, radiátoros és padlófűtéses hőleadókkal.
 • Víz-víz rendszerű. Magasabb bekerülési költség és későbbi megtérülés a levegős hőszivattyúkhoz képest, kb. 10%-kal kedvezőbb energiafelvétel mellett.
 • Levegős rendszerű. A világszabadalommal védett, -15 Celsius fokig hőszivattyús üzemmódban működő Mitsubishi ZUBADAN hőszivattyúkat építjük be. Itt nincs szükség fúrásra, engedélyekre.
Hőszivattyús rendszerek esetében az épület hűtése is megoldott lesz. Kizárólag fal-, mennyezet- és padlófűtés kombinációjával üzemeltethetőek a hőszivattyús energiatermelésű épületek.

Bútorok:

Az ajánlat semmilyen berendezési tárgyat, bútort nem tartalmaz.

Burkolatok:

A hidegburkolatok munkadíjai hagyományos hálós lerakással lettek kalkulálva, amennyiben ettől eltérő igény van, abban az esetben pontosítani kell az ajánlatot. A fürdőben és a WC-ben plafonig kalkuláltuk a burkolatokat. Hidegburkolatok anyagköltsége: 4. 500 Ft bruttó Melegpadló- burkolat anyagdíj: 4. 500 Ft bruttó A megrendelő választja ki a burkolatokat a beépítés előtt. Amennyiben drágább, vagy kedvezőbb árfekvésű anyagot választ a T. megrendelő, abban az esetben a különbözetet a felek a végszámlában elszámolják egymás között. Hidegburkolati ragasztó anyag: nagy szilárdságú fagyálló, flexibilis Cimsec F rugalmas ragasztóhabarcs. Fugaanyag: kiemelten padlófűtéses rendszerekhez ajánlott, Cimsec Prémium színes fugázó.

Kémény:

1 db. 1. kürtős Schiedell SIH hőszigetelt tartalékkémény. Amennyiben a házban pince van, a kémény a földszinten indul, de a pincében zsalukővel és annak kibetonozásával építjük meg a födém szintjéig, annak érdekében, hogy ne a födémet terhelje. Betétcső átmérő: 20 cm. A tetején műkő fedkővel, a tetőn kívül műkő burkolattal.

Festés - mázolás- glettelés:

A falfelületek háromszori glettelése, bandázsolása. A negatív sarkokon szilikonozás, a pozitív sarkokon alumínium élvédő elhelyezése. A belső festés REVCO festékkel történik 3 rétegben, gyári RAL színskálás színkeveréssel. Az árképzés pasztell színekkel készült. A külső lambéria ragalja borítás 1 réteg alapozó festést, valamint 2 réteg lazúros fedőfestést tartalmaz, mely választható a REVCO által kiadott színskálából.

Ajánló

Energiatakarékos családiház építés

Napjainkban már nagyon kevesen járunk lovasszekérrel és vitorláshajóval, helyette autóval, busszal, motorral és repülőgéppel utazunk. ...

2 hozzászólás

 1. Olyan kerdesem lenne, hogy energiafogyasztas szempontjabol a 100 m2-es energiatakarekos hazat ossze lehet e hasonlitani ugyanekkora teruletu tegla, fafutesu hazzal?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.