„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosságZöld hírek

Energiatermelő ház

Kaliforniai SCI-Arch és Caltech intézetek egy Hight techt házat terveztek. Elsősorban az energiafelhasználás minimalizálására helyezték a hangsúlyt.

2011-ben a Solar Decathlon verseny nyertese volt. CHIP Solar House lett az elnevezése ennek a háznak.  (Compact Hyper-Insulated Prototype)

Ez a modern ház háromszor annyi energiát termel, mint amennyi az üzemeltetéséhez szükséges. Abból a hőből is vizet melegít a háztartás, ami a légkondicionáló berendezés működése során lecsapódik, a szellőztető rendszer is automatikusan igazodik a lakók igényeihez szintén minimális fogyasztás mellett.

A ház elég viccesen néz ki. A felfújt épületnek közel nulla a hővesztesége.

Microsoft Xbox Kinect-szenzorok vannak beépítve a lakás minden részébe. Gesztusokkal lehet mindent be és kikapcsolni, valamint szabályozni.

Továbbá 3D-kamerák követik a lakók minden rezdülését, amint átmennek egyik szobából a másikba, úgy kapcsolódnak le és fel a lámpák, így a villanykapcsolók majdhogynem értelmüket vesztik. Ha leül a fotelbe és bekapcsolja a tv-t, akkor besötétít az épület a helyiségben, a többi helyen pedig kikapcsolja a fűtésrendszert. 100 diák fejlesztett ezt a lakást a tökéletességig 2 éven keresztül. 1 millió dollár lett a ház számlája, de állítják, ha ezt már a tapasztalatok alapján meg kellene ismételni akár 300 ezer dollárból is felépítenék. 

Ön lakna ilyen házban?  Kíváncsiak vagyunk a véleményére. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb