„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az ÉCAL diákjai Artek bútorhulladékból készítettek gyerekjátékokat

A svájci ÉCAL tervezőiskola diákjai a finn Artek gyártótól származó anyaghulladékból és gyártási selejtből készítettek játékkollekciót.

Egy modernista stílusú babaház, egy egyensúlyozó kerékpár, egy kerekes szék és egy plüssbárány is szerepel az ÉCAL ipari formatervezés alapképzésének másodéves hallgatói által készített tervek között. A többi között tengeri élőlényeket formázó plüssjátékok, egy játszótéri csúszda és egy függőlétra, “hogy elérjük a csillagokat”.

A tárgyak a svájci-francia tervező és az ÉCAL oktatója, Julie Richoz irányításával készültek. Richoz 27 diákot vitt a finnországi Turku városába, hogy meglátogassák az Artek gyárát, az ország leghíresebb építésze és tervezője, Alvar Aalto által 1935-ben alapított bútormárkát. Itt a diákok anyaghulladékokat és félkész, selejtes gyártási darabokat is gyűjtöttek.

Ennek eredményeképpen a formatervek különböző klasszikus Alvar Aalto formatervek felismerhető elemeit tartalmazzák. Az eredmények között szerepel egy hintaszék, egy mini irodai szék, egy kabátállvány és egy minimalista szánkó “a havas lappföldi tél élvezésére”.

Hasonlóképpen, Aalto 900-as teakocsijának kerekeit Sam Lombardo Carriola talicskájában, Antony Gallay Kärry játékszekerében és Shania Soares L-Bike-jában is felhasználták. Az Artek etikájával összhangban, amely a természetes és megújuló anyagok használatát támogatja, a tervek egy része olyan játékok fából készült változata, amelyek jellemzően műanyagból készülnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezek közé tartozik Cindy Sacher Gone Fishing játéka, Robin Luginbühl márványlabirintusa és Inès Aznar természetes fát és kavicsokat kombináló óvodai játéka. Mások híres textilnyomatokat mutatnak be. Léonie Sammons szöveteket játékos bábokká alakította, míg Aleksandra Nazarova olyan asztalterítőt készített, amely egyben játszószőnyeg is.

A terveket először a 2022-es Fiskars Village Art & Design Biennálén állították ki. A tervek egy részét most a helsinki és a tokiói Artek áruházakban rendezett kiállításokon mutatják be, ahol a tervek a Musashino Művészeti Egyetem hallgatóinak hasonló munkáival együtt lesznek láthatóak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb