„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Elhagyatott Los Angeles-i felhőkarcolók hármasa, graffitivel borítva

Los Angeles belvárosában három befejezetlen felhőkarcolót borítottak graffitikkel, ami vitát váltott ki a 2019 óta félbehagyott fejlesztésről.

A graffitiművészek január végén kezdték el címkékkel lefedni az Oceanwide Plaza fejlesztést, és az épületek befejezetlen külső felületeit felskálázva festékszóróval festett nevekkel és kifejezésekkel jelölték meg őket különböző színes mintákban.

A befejezetlen fejlesztés, amely egy szórakoztató komplexum szomszédságában található, amely leginkább a Grammy-díj és a sportesemények helyszínéül szolgál, három vegyes használatú felhőkarcolóból áll, amelyek egy nagy dobogó tetején helyezkednek el.

A projekt eredeti képei három tornyot ábrázolnak, amelyek a zöldterületekkel és szabadtéri teraszokkal tarkított dobogó hátulja felé helyezkednek el. A tervek szerint két torony 40 emeletes, a harmadik pedig 49 emeletes lenne.

A graffiti vitákat váltott ki a félbehagyott fejlesztésről, és a megjegyzések „művészet” és „vandalizmus” kategóriába sorolták. A Los Angeles Times szerint a tornyok építését 2019-ben leállították az Oceanwide Holdings pénzhiánya miatt.

A projekt építése 2015-ben kezdődött, de miután a fejlesztő nem fizetett egy hitelt, az elakadt, és a fejlesztés befejezetlen volt Los Angeles központjában. A közelmúltban Los Angeles városi tanácsa indítványt fogadott el az épületek megtisztítására és biztonságba helyezésére, miután a projekt kínai székhelyű fejlesztője, az Oceanwide Holdings válasz nélkül cselekedhet.

Mostanában a graffitiművészek rendszeresen betörnek az épületbe, hogy műalkotásokat hozzanak létre az épület homlokzatán, amelyeket leginkább a befejezetlennek tűnő teraszok vesznek körül. A bázisugrók is elkezdték használni az épületet, február 12-én egy videó, amelyen egy személy siklóernyős a tornyokból, ugrott.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Los Angeles városa nehezen tudta felvenni a kapcsolatot az Oceanwide Holdings-szal, ami azt jelentette, hogy a Los Angeles-i Rendőrkapitányság (LAPD) foglalkozott nagyrészt az épület biztosításával.

Ez az NBC News szerint megterhelte a rendőrség erőforrásait. Február közepén az LAPD “a nap 24 órájában figyelte a tornyokat”, miután a hónap eleje óta 18 letartóztatást hajtott végre.

Az épületek megtisztítására és további biztosítására irányuló legutóbbi indítvány magában foglalja 3,8 millió dollár elkülönítését magánbiztonsági bérbeadásra, valamint egy nagyjából 10 méteres fémfal felszerelését, amely az épületek kerületét veszi körül.

Az LA Weekly szerint a város továbbra is “további lépéseket” tesz, ha az Oceanwide Holdings továbbra is elhanyagolja az épületeket. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb