„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A természetes kő használata a kortárs argentin építészetben

A természetes kő alkalmazása a kortárs argentin építészetben feltárja az építészek döntéseit, akik párbeszédet kívánnak fenntartani a környezettel, és kiemelik az anyagok tisztaságát. 

Míg a kő az egyik legrégebbi építőanyag, amely a történelem során mindig is megmaradt, az uruguayi, brazil és mexikói otthonokban való alkalmazása a textúrák, formák, árnyalatok és minták tekintetében eltérő jellegzetességeket emel ki.

A különböző topográfiákba való beavatkozás során bizonyos argentin építészeti gyakorlatok az egyes helyszíneken jellemző hagyományos építési folyamatok, technikák és anyagok felértékelését és felértékelését választják, gyakran hivatkozva olyan jellegzetességekre, mint a kőből készült támfalak. 

A Spanyol Királyi Akadémia meghatározása szerint a kőből készült támfalak a száraz kőtechnikával épített falakat jelentik. Ezeket a falakat az inka előtti kultúrák, például az Amaichas, Tombones, Quilmes stb. alkalmazta, és különböző méretű és formájú, habarcs nélkül egymásba illeszkedő kövekből állnak. 

Akár elszigetelő, akár elválasztó szerkezetként szolgálnak, határokat állítanak fel, és kijelölik a területeket. Alkalmanként a hegyi ösvények mentén kőből készült támfalakat találunk, amelyek az őslakosok által épített menedékhelyként szolgáltak.

Függetlenül a kő típusától, színétől vagy textúrájától, ez az anyag széleskörű felhasználási lehetőségeket kínál, és képes kölcsönhatásba lépni más anyagokkal. Használható például a tájjal harmóniában lévő lábazat kialakítására, ahogyan azt a lenti Casa Bayóban láthatjuk, vagy a falon lévő téglák irányítására, ahogyan azt a House for Dani and Luis mutatja be. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az építészeti szakemberek kritériumai és az egyes otthonok igényei szerint a kortárs felhasználás utalhat vagy nem utalhat a népi technikákra. Ehelyett alkalmazkodik a ház különböző belső és külső környezetéhez, például a közlekedőterekhez, a hozzáférési területekhez és a lakóterekhez.

Az alábbiakban bemutatunk egy válogatást 15 argentin házból, amelyek a követ más anyagokkal, például acéllal, vasbetonnal, fával és más anyagokkal kombinálva használják, reagálva az egyes helyszínek éghajlati viszonyaira, miközben alacsony karbantartási igényű, minőségi és tartós építészet valósul meg.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb