„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Az Arch.Lab 2019-es House Within projektje egy kereszteződésben elhelyezkedő saroktelken épült Panchkula városában, Indiában. A magasan benépesült térségben az építészek elsődleges kihívása a lakók magánéletének megteremtése és az utcai homlokzatokon keresztüli természetes fény befogadásának egyensúlya volt.

A csendes és békés lakókörnyezet kialakítása érdekében a ház “befelé néző” úgynevezett introvertált térbeli elrendezéssel készült. A ház külseje tömör gránit kockákból és fából készült “jaalis” kompozíciókból áll, amelyek nemcsak egy perforált héjat hoznak létre az udvar és a nyilvános kültér között, de meleg kontrasztot is alkot, amely tompítja a kissé brutalista homlokzat esztétikáját. A fa “jaalis” egy általában valamilyen díszítő mintával perforált kő vagy fa felület.

A ház megtervezése a család igényeinek szem előtt tartásával történik, amely magán és kompakt élettereket kívánt. A terek lineáris elrendezésben kapcsolódnak egymással, a földszinten vizuális akadályoktól mentesen. A földszintet és az első emeletet vizuálisan összeköti a földszinten található dupla belmagasságú nappali.

A ház külső homlokzata mentén kialakított udvar és a gondosan megtervezett tetőablakok biztosítják az otthon természetes megvilágítását és szellőzését az összes lakótérben. Az udvar a ház központi terét képezi, mivel az kapcsolódik a ház összes elsődleges lakóteréhez.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A felső szinteken a teraszos szobák a zárt udvarra nyílnak, kapcsolatot létesítve a felső szintek és az udvar között. A nappali a fény és a hőnyereség optimalizálása érdekében nagyobb nyílásokkal rendelkezik az udvar felé.

A ház belső terei nagyon minimálisak, a beton, a teafa és a gipszfalak szerény anyagpalettájával. Egyedi belsőépítészeti esztétikáját a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok jegyeinek kombinációja jellemzi.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb