„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

A Kashef Chowdhury/URBANA indiai építészeti cég építette az építészetileg lenyűgöző Friendship Hospital Satkhira kórházat Bangladesben.

A kórház egy vidéki térségben található, amelyet néhány évvel ezelőtt egy nagy ciklon erősen megrongált. A természet által sújtott régióban az alacsony, nádfedeles építmények a jellemzők. 2018-ban egy helyi humanitárius egy nagyobb földterületet adományozott a Friendship szervezet számára, egy nyolcvan ágyas kórház felépítéséhez.

A bengáli folyami táj erőteljes absztrakciója nagyban befolyásolta az építészetet. Az épület elrendezése hatékony és racionális. Az épületrészek közötti belső udvarok sora természetes szellőzést biztosít, míg a légkondicionált helyiségek szélárnyékban vannak elhelyezve. Az építészek részletesen tanulmányozták a közvetlen és a szórt napfény behatolását az összes osztályba és tanácsadóba.

A kezdeti szakaszban a fekvő- és járóbeteg-osztályok elkülönítésének szükségessége a lineáris szerkezetet külön területekre osztotta. A különböző pontokon történő hozzáférés fontos tényezővé vált az egyébként összekapcsolt udvarok egyetemeként tervezett projektben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ahhoz, hogy a struktúra megőrizze a vizuális folyamatosságot, egy mesterséges folyót vezettek be, amely áthalad az épületkomplexum teljes hosszán, korlátozva az osztályok közötti hozzáférést, és mindeközben csapadékvizet gyűjt és csodálatos, oázis- szerű tájat animál az intézményben. A csatorna mindkét végén két nagy tartály található, az összegyűjtött víz tárolására, mely egy nagyon értékes erőforrás egy olyan területen, ahol a sós talajvíz a legtöbb gyakorlati célra használhatatlan.

Kórházi intézmény ellenére a lapostetős építmény cseppet sem kelt intézményes hatást- vörös téglaburkolata sokkal inkább meleg, mediterrán jellegű atmoszférát alkot a mesterséges csatorna türkizkék vízével, és az épületkomplexumot körülvevő természet zöldjével kölcsönhatásban. A szerkezetileg bonyolult felépítés kontrasztos vizuális vonzerővel látja el a struktúrát az egyhangú, monoton homlokzatával ellentétben.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb