„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Egy virginiai otthon, mely egy lábbal a múltban, másikkal a jelenben van

Darryl Carter világában mindig egy határozott pulzus dübörög az alatt, ami azonnal szembetűnő. A washingtoni székhelyű belsőépítész és az a listás ELLE DECOR tervező az elmúlt néhány évtizedet hagyományos terek szokatlan módon történő létrehozásával töltötte.

A közelmúltban Anne Decker építészmérnökkel együttműködve egy karakteres és történelmi kontextusú otthont tervezett egy öttagú fiatal virginiai család számára. Decker 2017-ben mutatta be Cartert a háztulajdonosoknak, miközben egy Georgian Revival stílusú házat épített nekik, a 18. századi eredeti 1920-as évekbeli másolata mintájára.

„Egy újraértelmezés újraértelmezése” – mondja Decker. Két év leforgása alatt egy funkcionális otthont hoztak létre, amelynek egyik lábát a múltban, a másikat szilárdan a jelenben helyezték el. „Amit szeretek Darrylben, az az, ahogyan keveri a régit az újjal” – teszi hozzá Decker.

Jan Maarten Voskuil alkotásai merész színt kölcsönöznek az elsöprő lépcsőháznak. A belépőasztal és a fehér bőr kockaszék egyedi, a gipszfa pedig a Művészek Köztársaságé. Decker, akárcsak Carter, az elmúlt évszázadok építészeti eszközeit emeli ki, és a modern élethez igazítja azokat.

Még a ház apróságait is gondosan megfontolták: egy borsókavicsos felhajtó például érzékszervi ébresztőként szolgál, amikor a kőforgácsok elmozdulnak a láb alól. A felhajtás közben érzett ropogósság meghittebbé teszi a megközelítést, a kavics színei – krémszínű, szürke és fekete – pedig az egész otthonban megjelennek, átmenetet teremtve a belső és a külső között. Sok szobában a padló törtfehér. Az elsődleges fürdőszoba felett szürke márvány húzódik, a többnyire fehér lépcső tetején fekete korlátok állnak.

A ház két szárnyra oszlik a nagy előcsarnok bal és jobb oldalán, közvetlenül mögötte pedig egy központi nappali található. A szárnyakban a vendégszobák, az elsődleges lakosztály, a gyerekszobák, a konyha és az étkező, valamint a családi szoba kap helyet.

A ház szimmetriája rendet kölcsönöz, amit Carter váratlan dekoratív beavatkozásokkal és megdöbbentő egymás mellé helyezésekkel vág át, amelyek korszakokon és anyagokon átívelnek. Egy üvegszolárium köti össze a főépületet a garázzsal, L-alakzatot alkotva saját történelmi előzményeivel, és portált biztosít a Lila Fendrick tájépítész által tervezett területre. Az ebédlőben egy 19. századi Franciaországból származó katedrális szobor néz a porszórt acéltalpú, egyedi asztalok elrendezésére. Az antik XVI. Lajos stílusú székek Holly Hunt bőrből készültek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Carter jellegzetes fehér falai egyesítik az egyes helyiségeket, de a dolgok itt is rétegesebbek, mint elsőre tűnnek. Az otthon annyira árnyalt hangzású, hogy észre sem veszi a bútorok és a textíliák egymásra hatásának bonyolultságát. Az ebédlő falaitól az előcsarnokon át egészen a második emeleti lépcsőfokig egy gipszfa nyúlik be, a maga Johnny Appleseed konnotációival.

Carter csavaros hagyományértelmezései az önképzés természetes tünetei. Korábbi projektjei során odáig jutott, hogy egy tökéletesen megőrzött antik perzsa szőnyeget alul felfelé fordított, hogy jobban megcsodálhassa szövésének és színének finomságát. Ebben az otthonban ugyanolyan szokatlan stratégiákat alkalmazott, hogy a dolgokat egyszerre tartsa nyugodtnak és sokdimenziósnak.

A fő hálószobában a Barton-Sharpe juharfa baldachinos ágya ébenfa folttal készült. A lámpát Darryl Carter készítette. Az ebédlőben egy 19. századi francia Madonna és Gyermek szoborral szemben egy fehérített bodzával borított asztal áll, öt részből álló cikkcakként, mint egy kirakós játék.

Máshol az otthonban közvetlenül ötvözi az újat és a régit, például a nappaliban, ahol a magasfényű fehér mennyezet antikváriumot tükröz. Az egyik végén egy barokk stílusú kagylószék és egy kürtös zsámoly ül alázatosan a Carter által tervezett koktélasztal mellett. A kanapé mérlege a 18. századi Svédországból származik, de valójában egy kortárs modell, amelyet Kravet vászonnal vont be. „Ez a semleges környezet szépsége” – mondja Carter. – “Óriási lehetőséget kínál a bemutatásra.”

Forrás: www.elledecor.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb