„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy pillantás a brit királyi család lenyűgöző ingatlanportfóliójára

A Kensington-palota csak a csúcsa a királyi ingatlan-portfólió jéghegyének. A Brit királyi létnek komoly előnyei vannak. Ha eltekintünk a bennük lakott terek (ha nem aranyozott, akkor gyémánttal díszített) hatalmas nagyszerűségétől, a korona tulajdonában lévő ingatlanok száma, amelyek generációkon át öröklődnek, óriási.

A Clarence House volt a király hivatalos londoni rezidenciája, az angliai Gloucestershire-ben található Highgrove House pedig a kedvenc menekülési helye volt – és a közvélemény szemében. Ez azonban csak a felszínt kaparja a királyi család ingatlanportfólióján, amely II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-i halála és III. Károly ezt követő, 2023. május 6-i koronázása óta sok változáson ment keresztül. A Tudor-dinasztiától a bájos vidéki nyaralókig, ezek azok a szerényebb lakhelyek, amelyeket a királyi család otthonának nevezett – és betekintést nyerhetsz abba, hogy ki hol lakik.

Buckingham-palota

London, Anglia
Ki költözik be: III. Károly király és Kamilla királynő hitvese (esetleg)

A főváros szívében található Buckingham-palota a királyi ingatlanok koronaékköve – és a leglátogatottabb. Látogatók százai özönlenek naponta, hogy ugyanazon a környéken legyenek, ahol a királyi lakosok tartózkodnak.

A palota magánnegyede II. Erzsébet királynő hivatalos rezidenciája 1936 óta, amikor apja átvette a trónt, és a feltételezések szerint III. Károly király és királynőjének új otthona lesz. Azonban, amikor a királynő még életben volt, hatalmas projektet kezdeményezett az ingatlan felújítására, amely az előrejelzések szerint 10 évig tart majd. Lehetséges, hogy Károly király beköltözése az ikonikus épületbe emiatt késik.

A neoklasszikus stílusú építményt 1837 óta az Egyesült Királyság uralkodóinak hivatalos londoni rezidenciájaként ismerik, Viktória királynő volt az első uralkodó, aki megtelepedett. András herceg, a királynő harmadik születésűje is megosztja idejét a palota és a királyi palota között. Lodge a Windsor Great Parkban (lásd lent), bár ez az év elején változhat, Charles felajánlotta neki a Frogmore Cottage kulcsait. Erzsébet királynő halála óta Károly király örökli a Buckingham-palotát.

Balmoral kastély

Aberdeenshire, Skócia
Ki kapja: III. Károly király

Erzsébet királynő szinte második otthona, a Balmoral-kastély Őfelsége szeretett nyári menedékhelye volt, és megfelelő módon az a hely, ahol elhunyt. A skót bárói időszakra jellemző fenséges épületet eredetileg Albert herceg vásárolta meg Viktória királynőnek 1852-ben – és azóta a királyi család nyári otthona maradt.

Az 50 000 hektáron elhelyezkedő, összesen 150 épülettel rendelkező magánrezidencia ad otthont az éves Ghillies’ Ballnak, egy királyi nyári partinak, amely akkoriban nyúlik vissza, amikor Viktória királynő és Albert herceg nyári partit rendezett a személyzetnek. A kastély belsejében egy tartan és chintz álomország.

Kensington palota

London, Anglia
Ki költözik be: Lehetségesen Harry herceg és Meghan Markle
Ki lakja most: Gloucester hercege és hercegné, Kent hercege és hercegné, Kent hercege és hercegnője, Eugenie hercegnő

A 740 millió dollárra becsült fenséges birtok 300 éve királyi rezidencia, 2017 óta pedig a cambridge-iek otthona, Vilmos herceg és Kate Middleton, három gyermekükkel az 1A lakásban (korábban Margit hercegnő lakott). A

Vogue szerint a családi „lakás” – amely a házaspár 2013-as költözése előtt 1,6 millió dolláros felújításon esett át, a következő évben pedig további 4,9 millió dolláros felújításon esett át – öt fogadószobával, három fő hálószobával, egy éjjeli és nappali óvodával, valamint a személyzeti helyiségekkel rendelkezik. . A család nemrégiben átköltözött a Berkshire-i Adelaide Cottage-ba (lásd alább).

Cambridge távollétében arról számoltak be, hogy négy új bérlő van a Kensington-palotában. Mióta 2020-ban megvásároltak egy kilenc hálószobás házat a kaliforniai Montecitóban, Harry herceg és Meghan Markle visszatért az Egyesült Királyságba, és új otthont béreltek a Kensington-palotában, hogy időt töltsenek a királyi család többi tagjával való megromlott kapcsolatuk gyógyítására. augusztus végén.

A királyi család hivatalos honlapja szerint a Kensington-palota további lakói közé tartozik: Gloucester hercege és hercegné, Kent hercege és hercegnéja (a palota Wren házában lakik), Kent hercege és hercegnője (10-es lakás) és hercegnő. Eugenie, William és Harry unokatestvére, aki idén költözött férjével a palota Nottingham Cottage-jába (Harry herceg és Meghan Markle első otthona).

Adelaide Cottage

Berkshire, Anglia
Ki költözik be: Senki (akiről tudunk)
Ki lakja most: Vilmos herceg és Kate Middleton

A Windsor Castle területének keleti oldalán található Adelaide Cottage 10 perces sétára található a windsori kastélytól. Ezt a királyi rezidenciát 1831-ben Jeffry Wyatville építész építtette, és IV. Vilmos király rendelte meg feleségének, Adelaide királynőnek. Viktória királynő állítólag gyakran látogatta ezt a békés házikót, amelyet egykor Adelaide Lodge-nak hívtak.

Tavaly nyáron a források szerint II. Erzsébet királynő hivatalos rezidenciájává tette a windsori kastélyt, ami arra késztette a Cambridge-ieket, hogy tavaly ősszel támogassák őt uralkodása utolsó éveiben. A család tavaly szeptemberben költözött, néhány héttel a királynő halála előtt. És bár a pletykák arról szóltak, hogy Károly király kirúgta megszégyenült bátyját, András herceget régi otthonából, a Royal Lodge-ból, hogy helyet adjon a walesi hercegnek és hercegnőnek, egy Vilmoshoz és Kate-hez közel álló forrás a hatodik oldalnak azt mondta, a házaspár “rendkívüli állapota” boldog” Adelaide nyaralóban.

Bár a házikó szó félrevezető lehet (a házikó aranyozott delfinek és kötéldísz a főhálószoba mennyezetén, amelyet állítólag egy 19. századi királyi jachtról hasznosítottak újra), az Adelaide Cottage jelentős leminősítés a Kensington-palotához képest. szerény négy hálószobával.

Windsor Kastély

Berkshire, Anglia
Ki kapja: III. Károly király
Ki költözik be: Valószínűleg Vilmos herceg és Kate Middleton

A „Nagy Házként” emlegetett Windsor Kastély a világ legrégebbi lakott kastélya, amely közel ezer éve része Nagy-Britannia királyi örökségének. A kastélyt Hódító Vilmos rendelte meg 1070 körül, és 16 évig tartott. Míg a királynő hivatalosan az év elején költözött ide, uralkodása alatt számos magánhétvégét töltött a windsori kastélyban, és tavasszal egy hónapra hivatalosan tartózkodott a húsvéti udvarban, valamint minden júniusban egy hétig a Royal Ascotban és a Harisnyakötő Rend szolgálata. Valószínűleg a király is ezt fogja tenni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A királynő halálával Károly király megörökölte a windsori kastélyt édesanyjától, II. Erzsébet királynőtől, és a Sunday Times arról számolt be, hogy William és Kate végül elfoglalhatják a kastélyt, és státuszváltozásukkal új szerepeket vállalnak. Ez a költözés azonban egy ideig késhet, mivel most költöztek az Adelaide Cottage-ba.

Frogmore kunyhó

Windsor, Anglia
Ki költözik be: Andrew herceg beköltözni készült, de ezek a tervek késtek, míg volt felesége felépül a műtétből
Ki lakja most: üresen maradt, mióta Harry herceg és Meghan elhagyta egyesült királyságbeli otthonát

A Frogmore Cottage (nem tévesztendő össze a Frogmore House-szal, amely ugyanazon a területen található, fél mérföldre a windsori kastélytól) eredetileg 1680 és 1684 között épült, és Viktória királynő anyjának, Kent hercegnőjének otthona volt.

A II. fokozatú jegyzékben szereplő királyi menedékhely később Charlotte királynő és lányai menedékhelyévé vált a 19. század elején – és újabban Harry herceg és Meghan Markle második közös otthona volt. 3,2 millió dollárt fordítottak az ingatlan felújítására, majd 2020 elején, amikor Kaliforniába költöztek, teljes egészében visszafizették. 2020-ban Eugenie hercegnő és férje 2022 májusáig a nyaralóban telepedett le fiukkal.

Míg a Sussex-iak korábban megosztották, hogy megtartják a Frogmore Cottage-t az Egyesült Királyság lakóhelyeként, “hogy a családjuknak mindig legyen otthona otthonának. az Egyesült Királyságban”, úgy tűnik, ez már nem így van. 2023 májusában Charles “felajánlotta” a kunyhó kulcsait Andrew hercegnek, Harry herceget és Meghant pedig arra kérték, hogy hagyják el lakóhelyüket a nyaralóban – erősítette meg Sussex hercegének és hercegnőjének szóvivője. Az S

Miután Károly tavaly király lett, arról számoltak be, hogy testvére, Andrew herceg és volt felesége, Sarah Ferguson (1996-os válásuk ellenére a pár még mindig együtt él) a királyi páholyból a szerényebb Frogmore Cottage-ba költözik, amely mindketten a Windsor Estate-en vannak. Az Independent azonban arról számolt be, hogy Ferguson a közelmúltban mellrák miatt masztektómián esett át, amely állítólag nyolc órán át tart. Az Independent arról számolt be, hogy a Mail szerint júliusban egy palota bennfentese felfedte, hogy a vitatott lépés hamarosan megvalósuló terveit „csöndesen leállították”, amíg Ferguson felépül a műtétből.

Clarence House

London, Anglia
Ki költözik be: Senki (akiről tudunk)
Ki van most: III. Károly király és Kamilla királyné

A Clarence House, amely a Szent Jakab-palota mellett áll, és sétatávolságra van a Buckingham-palotától, csaknem 20 éve ad otthont III. Károly királynak és Kamilla királynőnek. A pár 2003-ban költözött be, és a Buckingham-palota felújításáig továbbra is otthonának fogják hívni. Az 1825–27-ben épült sorház II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg otthona volt 1947-es házasságkötésük után. 1953 és 2002 között az anyakirálynő londoni otthona is volt. Vilmos herceg és Harry herceg is itt élt egészen beköltözéséig. 2011-ben és 2012-ben saját magánrezidencia a Kensington Palotában.

Sandringham Ház

Norfolk, Anglia
Ki kapja: III. Károly király

A Sandringham House-t, egy György-korabeli kastélyt 1771-ben építették a tulajdonosok, a Hoste Henleys. A II. fokozatú kastélyt tulajdonosok több generációja örökítette meg, mielőtt VII. Edward király megvásárolta leendő feleségének, Alexandra dán hercegnőnek, és felépítette a mai Sandringham-házat Pevsner által „frenetikus jakab-korszaknak” nevezett stílusban.

VII. Edward király halála után a birtok fiára, V. Györgyre szállt, aki a házból közvetítette az első királyi karácsonyi üzenetet, amely Nagy-Britanniában az ünnepek egyik legfontosabb eleme. Végül a házban halt meg 1936-ban, és továbbadta VIII. Edwardnak, aki szintén ott halt meg 1952-ben. Ekkor II. Erzsébet királynő birtokolta a birtokot, ahol a királyi család éves karácsonyi ünnepségének helyszíneként vált ismertté. 2017-ben III. Károly király vette át a birtok kezelését. A néhai Fülöp herceg is úgy döntött, hogy ideje nagy részét a Wood Farmon tölti a birtokon, miután 2017-ben nyugdíjba vonult, miközben Vilmos hercegnek és Kate hercegnőnek is van otthona, az Anmer Hall a birtokon.

Highgrove House

Groucestershire, Anglia
Ki van most ott? Károly herceg, alkalmanként
Ki kapja: Vilmos herceg

A hely, ahol Károly király az első napját magánelmélkedéssel tölti édesanyja halála óta, ez a György-korabeli neoklasszikus ház a király menedékhelye volt, mióta 1980-ban először megvásárolta. Akkori feleségével, Diana hercegnővel felújították a kilenc hálószobás házat. kastély, amely az 1780-as évekre nyúlik vissza, és a kerteket ritka fák és növények környezetbarát csodaországává változtatta. A ház gyakorlatilag a Cornwalli Hercegséghez tartozik, ami azt jelenti, hogy Vilmos herceg, aki Cornwall új hercege, most apja gazdája, és becslések szerint évi 800 000 dollár bérleti díjat kérhet apjától.

Szent Jakab-palota

London, Anglia
Ki költözik be: Senki (akiről tudunk)
Ki van most: Anne hercegnő és Alexandra hercegnő továbbra is londoni bázisként fogja használni.

A VIII. Henrik által 1531 és 1536 között épített Szent Jakab-palota több mint 300 éven át – Viktória királynő uralkodásáig – királyok és királynők rezidenciája volt. Számos családi eseményt tartottak ebben a történelmi palotában, köztük III. György és Charlotte királynő házasságát; Victoria és Albert; és V. György és Mária királyné; György herceg megkeresztelése 2013-ban; a közelmúltban pedig az a helyszín, ahol III. Károly királyt kikiáltották uralkodóvá szeptember 10-én.

A Buckingham-palotától egy saroknyira található palotát számos királyi család használja londoni bázisként, köztük Anne hercegnő, aki szintén a Gatcombe Parkban él, és Alexandra hercegnő.

Forrás: www.elledecor.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb