napi hírmorzsák

Egy szokatlan ruhacsipesz alakú torony épül Dubaiban 2023-ban

Amikor a figuratív művészet és az építészet közötti határ elhomályosul, érdekes szobrászati ​​szerkezetek jönnek létre. Ezek a projektek általában kis léptékűek, azonban az építési technológiák fejlődésével ez is változik. Most először azonban egy hatalmas belvárosi felhőkarcoló projektje ölti egy felismerhető tárgy alakját, méghozzá egy komikus ruhacsipeszét!

A Zygo izraeli művész által tervezett „Clothespin-Tower”, azaz ruhacsipesz- torony célja, hogy 170 méteres magasságával a világ legnagyobb absztrakt műve legyen. Az apró háztartási kellék meglehetősen furcsa választás egy szuper magas felhőkarcoló alapjaként véve, de a művész számára a ruhacsipesz egy fontos szimbólum, amely gyakran megjelenik a munkájában.

A művész számára a ruhacsipesz szimbolikájának értelmezése egyben Izrael és az Egyesült Arab Emírségek jövőbeni kapcsolatának metaforája is. Szimbóluma annak a reménynek, hogy a művészetet hozzáférhetőbbé tegye az emberek szélesebb körében. A terveken a torony egy kis mesterséges szigetről emelkedik ki, és hasonlóan Dubaj sok szokatlan épületéhez, a torony a város gyakorlatilag minden pontjáról látható. A művészet természetesen szubjektív, és nem mindenki fogja értékelni a darab a vizuális megjelenését.

A neon fénnyel körvonalazott 50 emeletes torony egyik fele egy 1200 szobával rendelkező luxusszálloda lesz, mely mindegyikét egy nemzetközi művész tervez, míg a másik fele 300 csúcskategóriás apartmant, egy kortárs művészeti galériát, előkelő éttermeket, luxus butikokat, fitneszközpont és gyógyfürdőt kínál majd.

Az építkezés még nem kezdődött el, de Zygo és kreatív csapata jelenleg partnereket keres a földterületek és az építési jogok biztosításában, remélve, hogy már 2023-ban megkezdhetik a munkálatokat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dornob.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb