napi hírmorzsák

Egy mókás vendégház, mely saját kilátótoronnyal büszkélkedik

A világ számos pontján nehéz megszerezni a jóváhagyást a szokatlan formájú és anyagú házak építésére, azonban kisméretű szerkezetekre, mint például istállók vagy vendégházak, gyakran nincs szükség engedélyre, így azokon kiélheted a kreativitásod, mint ahogyan ebben a belgiumi Gentben található vendégházban tették!

A vendégház, melyet az Atelier Vens Vanbelle tervezett, igazi szobrászati ​​nyilatkozatot tesz egy hagyományosabb rezidencia mellett. Külseje szinte minden tekintetben kontrasztban áll a fő ház külső homlokzatát burkoló téglával, de valamilyen módon mégis kiegészíti azt, és belső terei szintén elragadóak.

A filmiparban dolgozó ügyfél stílusosan fogadja a nemzetközi vendégeit, anélkül hogy a saját otthonát kellett volna átalakítani. Az építészeti stúdió a megrendelő minden kritériumát kiszolgálta a furcsa szerkezetben ugyanis a vendégszobák mellett található egy otthoni mozi, egy kilátótorony is, egy olyan kompakt méretben amely nagyon kevés helyet foglal el az udvaron.

“A hely nagyon idilli: a Schelde folyó romantikus hangulatot teremt kert hátuljában csordogálva, szemben pedig a várra nyílik kilátás. A francia stílusú háznak mögött egy régi, nem használt garázs és fészer épület állt. Egy elveszett és elfeledett “sarok”, mely a vendégház számára a legideálisabb hely volt: hűvös környezet, magánélet és kilátás.” – mondták az építészek.

A vendégház első meglepetése a vörös függönyök mögött lapuló kis mozi- szoba, mellyel szemben van egy bár található, amely ugyanolyan furcsa karakterrel rendelkezik, mint a ház többi része.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A csigalépcső egy teljesen fával szegélyezett, barlanghoz hasonló vendégtérhez vezet. A belső falak szokásos burkolása helyett az építészek laminált fát használtak, szobrászati ​​hatás érdekében. Valójában az egész vendégház az építészek stúdiójában épült, négy centiméter vastag falapokból, „rétegenként”, mielőtt azt a helyszínre szállították.

A két nagy, kerek ablakból a környező tájra és a házra nyílik kilátás. Ha feljebb megyünk a lépcsőn, elérkezünk tetején található kilátóba, amely valójában egy kültéri zuhany. A vendégház Corten acél homlokzata védelmet nyújt a természeti elemekkel szemben, és természetes megjelenést biztosít a környező fák között.

Az építészek hozzáfűzik, hogy– „ezt a projektet egyfajta filmművészeti élményként terveztük, amelyben az egyik légkörből egy teljesen különbözőbe léphetünk át, és amely erőteljesen reagál az érzelmekre. Egy meglepetésekkel teli vendégház, amely a lehető legtávolabb esik egy tipikus szállodai szobától.”

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close