„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Egy magyar lakás 55-60%-kal több energiát használ fel, mint egy nyugati országbeli társa

Ma egy átlagos magyar lakás 60 százalékkal több energiát használ fel, mint egy átlagos nyugat-európai lakás.

Egyre több ember kezdett el elméletben, majd gyakorlatban energetikai felújítással foglalkozni, mivel a foszilis energiák ára jelentőssen megemelkedett az elmúlt időszakban.

Az állam egyrészről örül, hogy tisztul az országunk levegője, egyrészről kevesebb adót fizetünk a kevesebb energiafogyasztás után, így gyakorlatilag ez is magával hozza az energia árakat, ha őszintén beszélünk róla.

A lakásfelújításokkal kapcsolatban a legfontosabb feladat hazánkban a korszerűtlen szigetelések és a fűtési rendszerek korszerűsítse, mivel ezek állapotának javítása vezetne a legnagyobb energia hatékonyság javuláshoz, de számos egyéb megoldás is kínálkozik, amelyek valamilyen módon az épületek energiafogyasztását csökkentik.

A napenergia felhasználása használati melegvízellátásra, illetve fűtés rásegítésre napkollektorral az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb beruházás, ha megújuló energiűát szeretnénk munkára fogni.

A nyílászárók és falak szigetelése a legolcsóbb, de legnagyobb hatékonyságú beruházás.

Kicsit költségesebb beruházás a fűtés korszerűsítése például kondenzációs, vagy pellettüzelésű kazánnal, hőszivattyúk beszerzése és még számos más lehetőség.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy kondenzációs kazán akár 30%-kal kevesebb gázfogyasztással megelégszik, mint egy 20 éves régi gázkazán.
A különböző típusú átalakítások megtérülési ideje jelentősen eltérhet egymástól, de felújítandó lakások állapotától függően nagy eltérés adódhat abban az esetben is, ha ugyanabba a felújításba fogunk két különböző lakásban. Az átalakítás például hamarabb megtérül, ha a ház rosszabb állapotban van, a falak vékonyabbak, a szigetelések már nem megfelelőek, a fűtési rendszer elavult. Fordítva viszont, egy energia megtakarító beruházás megtérülése hosszabb időt jelenthet, ha a ház korszerűbb és más energia-hatékony eszközt is használnak már. A megtérülési időt befolyásolja még, hogy gáz-, vagy villanyfűtést használnak, illetve az állami támogatás mértéke is.

Az Energia Klub adatai szerint, a háztartások energiafelhasználásának nagyjából háromnegyedét a fűtés teszi ki.

Emiatt komoly eredményt lehet elérni a hőszigetelés és a fűtési rendszer hatékonyságának javításával. Az Energia Klub becslése alapján egy jól kivitelezett, tartós szigetelés évi 15-20 százalék körüli fűtési energiamegtakarítást eredményez. Bár a szigetelés megtérülési idejét nehéz megbecsülni, hiszen a már említett adottságok nagyban befolyásolhatják.

A legfontosabb a födém hőszigetelése, mivel a meleg levegő felfelé szökik ki a legkönnyebben, ez a beruházás 5 éven belül biztosan megtérül.

Egy panelház szigetelésénél például a fűtési költség akár 50%-a is megtakarítható, ha ez együttjár napkollektor telepítéssel is, valamint gépészet cserével, akkor 65% feletti energiamegtakarítás is elérhető.

Érdemes figyelni az aktuális állami támogatásokat, melyek nagy része vissza nem térítendő lehetőséget is ad részünkre.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb