„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Egy kínai szabadidős központ, amelyet az ősi barlanglakások ihlettek

Egy vidéki kínai falu újjáélesztése érdekében egy építésziroda olyan szabadidős kikapcsolódást tervezett, amely a távoli múltba vezeti a látogatókat. A Zhangjiakou prefektúra ősi barlanglakásait inspirációként használva a Studio A () VOID létrehozta a „Grotto Retreat Xiyaotou” nevű magas téglaépületekből álló kollektívát az ország Hebei tartományában.

„A tervezési koncepció a vidéki és városi interperszonális hálózatok közötti radikális különbséggel kezdődik”-magyarázza a makaói Studio A () VOID csapata. A 7 méter magas kunyhók szabálytalanul vannak elhelyezve 4,5 x 5,5 méteres alapokon, az eredeti barlangszerkezetek hossz-szélesség arányával számítva. A kétrétegű szürke téglából álló épületek organikus, lekerekített élekkel rendelkeznek. Az egyes téglák aszimmetrikusan nyúlnak ki a külső oldalakon, amelyek szándékosan jelzik a szinteket, ahol az állványokat az építési folyamat során használták.

Mindegyik épület tetején egy hatalmas tetőablak található, amelyek a nagy mennyezetmagasággal együtt arra ösztönzik a látogatókat, hogy értékeljék a tér függőlegességét. Az egész napos hozzáférés a természetes fényhez Xiyaotou falu mezőgazdasági gyökereire is emlékeztet. A stúdió szerint „kontextusba hozza a lakosokat a vidékiség ritmusával, ahol hajnaltól esti óráig dolgoznak”.

Télen a dupla vastagságú falak ezeket a napsugarakat használják fel, hogy felmelegítsék a barlanglakásokat az átlagos 10 celcius-fokos külső hőmérsékletről. Amikor nyáron melegebb lesz, a hő távozik a hüvelyek stratégiailag elhelyezett ablakain, valamint az egyes egységek hosszúkás geometriájának kéményhatásán keresztül. Az egyes barlangszerkezetek ablakai és ajtói acélból készültek, amely kilóg a tégla homlokzatból. Az egyes egységeket egy a második emeletre emelt fa járda köti össze. „Azáltal, hogy a privát grottók között a híd kapcsolatot teremt, a design megpróbál egy olyan közösséget megvalósítani, amelyben a köz- és a magánélet együtt létezik” – magyarázta a stúdió.

A hidat fenyőoszlopok tartják fel az egyes lakások között, összeköttetést biztosítva az összes egységhez. A megemelt járda a sétálók számára lehetővé teszi, hogy madártávlatból is megtekintsék a környező tájat, beleértve a sűrű faligetet, a közeli partvonalat és a Yu megye őslakos építészetét. A sétány alatti üres helyeket úgy tervezték, hogy helyet biztosítsanak művészeti kiállításoknak és piacoknak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A komplexumot, amelyet idén Yun Hon vezető építész irányítása alatt fejeztek be, egy nagyobb kínai kezdeményezés részeként hozták létre, hogy megfiatalítsák az ország vidéki „üreges” falvait, például Xiyaotou -t, ahol a körülmények romlottak a lakosság elvándorlásakor újabb területekre. Az elképzelés az, hogy az elhagyott közösségeket turisták célpontjává alakítják, egyedi szállásokkal, helyi konyhával és szórakoztató tevékenységekkel. A Grotto Retreat Xiyaotou egységekből álló összeállítását úgy tervezték, hogy rugalmas legyen az ilyen típusú jövőbeli igényekhez.

A Studio () VOID egy olyan tervezőcsoportként jellemzi magát, amely „ünnepli az üresség ürességét és lehetőségeit”. „Úgy terveznek, hogy lehetővé tegyék a véletlenszerűséget és a meglepetéseket a projekt különböző aspektusaiban, ezért az érintett feleket arra ösztönzik, hogy vegyenek részt a “kontrollált zűrzavarban”.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb