„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

5 módszer a lelki egészség javítására a belsőépítészet révén

Az otthoni vagy irodai belsőépítészetben az olyan egyszerű dolgok, mint a világítás, a festék színe és még a dekoratív elemek is kihatással van a közérzetünkre és a produktivitásunkra. Néha mindössze néhány egyszerű (és pénztárcabarát) változtatásra van szükség ahhoz, hogy teljesen átalakítsuk egy helyiség energiáját, mint például megszabadulni egy nehéz függönytől, megváltoztatni a színsémát vagy átrendezni a bútorokat. Íme öt módja annak, hogy a belsőépítészet erejét felhasználva javíthasd a mentális egészséged:

Okosan a világítással
Ahogy a fényes fehér felső világítás invazív, klinikai érzést kelthet, a lágy környezeti megvilágítás tudatalatti jeleket küldhet nekünk, hogy ideje kikapcsolódni. A bőséges természetes világítás ideális a jó közérzethez, valamint az intenzív koncentrációhoz, ezért hozd ki a legtöbbet ablakaidból úgy, hogy olyan függönyöket és redőnyöket választasz, amelyek napközben nem zárják el teljesen a napfényt. A teljes spektrumú LED-es izzók képesek imitálni a nappali fény hatását, így ablakok hiányában ez jó választás lehet. Extra tipp: nap végén kapcsold ki a kék színű világítást, amely elnyomhatja az agyunk természetes alvássegítőként termelt melatonin hormont. Helyette inkább kapcsolj be meleg, gyenge fényeket sárga és borostyán árnyalatokban.

A légáramlás fenntartása
Ezt többféle módon is elérheted – nevezetesen a rendetlenség csökkentésével, friss levegő bejuttatásával és a bútorok elrendezésének megváltoztatásával, hogy könnyebben mozoghasson a levegő a helyiségben. Gondold át a tér mozgási mintáit. Intuitív és akadálytalan a tipikusan megtett út, vagy vannak akadályok, amelyeket meg kell “másznod”? Próbáld kiküszöbölni az olyan tárgyakat, amelyeket nincsenek kihasználva megfelelően. Rendezd át a bútorokat úgy, hogy a szoba tágasabbnak és könnyebben navigálhatónak tűnjön. Ha hiszel az ilyesfajta koncepcióban, egy jó könyv a feng shui-ról segíthet abban, hogy többet megtudj arról, hogyan hívj be pozitív energiát otthonodba. Rodika Tchi Feng Shui a gyógyításért remek kiindulópont.

Megfelelő színpaletta
A színek a belsőépítészetben minden nap instant befolyásolják a mentális egészséget. A színnek nagy hatása van arra, hogy egy adott tér milyen hatással van szellemi jólétünkre, de a kulturális nevelésedtől függően bizonyos árnyalatokra másként reagálhatunk, mint más emberek. A fontos az, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a szín milyen hatással van ránk, és milyen árnyalatoktól érezzük magunkat vidámnak, energikusnak, nyugodtnak, elégedettnek, aggódónak, ingerültnek vagy depressziósnak.

Például a szürke az elmúlt évek egyik fő színtrendje volt, de sok embernek a komorságot sugározza. Az élénkvörös izgató lehet, míg a neonsárga élénkít. A lila egyeseknek fényűzőnek és nemesnek tűnik, de olyan országokban, mint Thaiföld és Brazília, ez a gyász színe. Amikor festéket, padlót, textíliát és bútorokat választasz a helyiséghez, gondolj arra, hogy ezek a színek milyen érzelmeket keltenek benned, és illeszd össze azokat a hangulatokat, amelyeket az egyes helyiségekben próbálsz megteremteni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Erős kapcsolat a természettel
Azáltal, hogy bőséges zöldnövényzetet helyezel egy viszonylag jelentéktelen polcon, a belső tereket automatikusan összekapcsolod a természeti világgal. Az emberek folyamatosan kapcsolatban álltak a természettel, és szükségünk is van rá, hogy kiegyensúlyozottnak és egészségesnek érezzük magunkat, még akkor is (vagy különösen akkor), ha városi környezetben élünk. A szobanövények nagy segítséget jelenthetnek, még akkor is, ha nem gondolsz magadra úgy, mint “figyelmes növényszülő”. Kezdd olyan növényekkel, amelyek elhanyagolt állapotban is meg tudnak maradni, például pozsgás növényekkel, és előfordulhat, hogy egy idő után a növények gondozása egyfajta meditatív tevékenységgé válik. Az olyan alkalmazások, mint a Planta, megkönnyítik a növényeid fenntartását, hiszen többek között emlékeztet, ha ideje öntözni vagy több fényt adni nekik. A friss virágcsokrok is megoldás, azonban ezeket gyakran kell cserélni.

Egy másik módja annak, hogy a belsőépítészet révén kapcsolódjunk a természethez, ha ívelt, organikus formájú tárgyakat helyezünk a kemény szögek és egyenes vonalak helyett- vagy azokkal kontrasztba. Keress olyan tárgyakat, mint falfestmények, kanapék, székek, dohányzóasztalok, lámpák és kellemes párnák oluan sziluettel, amelyek utánozzák a természetes, organikus formákat, és elősegítik az elégedettség érzését.

Kényeztesd érzékeid
A belsőépítészet no1. szabálya: kényeztesd érzékeid gazdag aromákkal és kényelmes textúrákkal, hogy olyan tereket hozz létre, amelyekben mindig kedve van “lenni”. Az illat, a hang, az íz és a textúra erejéről sem szabad megfeledkezni, amikor otthonod vagy munkahelyed díszíted. Olyan dolgokkal vedd körül magad amiket megnyugtatónak, megerősítőnek vagy motiválónak találsz. A kikapcsolódáshoz rendezz be egy olvasósarkot egy hangulatos székkel, egy selymes takaróval, a kedvenc illatgyertyáddal és egy hangszóróval, amely csendes zenét vagy környezeti zajt játszhatsz le.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb