„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Japandi stílus: 5 módszer a hangulatos minimalista tökéletességhez

Mi történik, ha ötvözzük a világ két legelegánsabb minimalista stílusát? A „Japandi”, a japán és a skandináv esztétika metszéspontja, amely tiszta, gondozott és rendkívül funkcionális belső tereket eredményez. Bár népszerűsége robbanásszerűen megnövekedett idén, 2021-ben, ez a stílus valójában már régóta létezik. A Dánia és Japán közötti kulturális csere körülbelül 150 évvel ezelőtt kezdődött meg, amikor az utóbbi évszázados elzárkózás után megnyitotta határait. A két ország hamarosan felismerte a látványos kivitelezés, az időtlenség és az egyszerűség iránti közös odaadásukat, ami a kultúrák gyönyörű keveredéséhez vezetett.

Valószínűleg már ismered Japán és Dánia két legelterjedtebb tervezési stílusát: a wabi-sabit és a hygge-t. Könnyű észrevenni a kettő közötti átfedést, különösen, ha a természetes anyagokról, az otthonosságról és a rendezettségről van szó. A díszes dekorációtól eltekintve a formai, szobrászi egyszerűség kedvéért a japandi stílus mindkettő elemeiből alkot egyet, egyedülállóan harmonikus eredményt produkálva. Most öt pontba szedtük, hogy miként is tudod megteremteni ezt az esztétikát otthonodban:

Minimalizmus és egyszerűség
Az elegáns, egyszerű sziluettek csökkentik a vizuális rendetlenséget a pihentető hangulat érdekében. Keressen olyan formájú és felületű tárgyakat, amelyeket nem lógnak ki túlzottan, és kerüld a felesleges sallangokat és díszeket. Minden tárgynak világos célt kell szolgálnia, még akkor is, ha ez csak a vizuális egyensúly megteremtését szolgálja a térben, vagy egy bizonyos színt visz bele. Próbálj úgy gondolkodni, mint egy művész: hogyan hat ez az elem a körülötte lévőkre? Milyen üzenetet küld? Fokozza-e az érzést, amit létrehozni próbálsz, vagy erőteljesebb, harmonikusabb a tér nélküle?

Hangsúly a természetes, organikus anyagokon
A természetes anyagok visszhangozzák a természeti világ nyugodtságát és szépségét, és ösztönzik a harmonikus áramlás érzését, amikor beltérben közlekedünk. Mind a japán, mind a skandináv tervezési stílus önmagában központi elemként kezeli a nyers fa szépségét, kiemelve a színét, az állagát és az erezettségét. A gyapjú, a rattan, a fonott fűfélék, a juta, a vászon, a kő, a bőr és a parafa az egyéb organikus anyagok közé tartoznak, amelyeket az élő növényekkel együtt beépíthetsz, hogy fokozd ezt a kapcsolatot a természettel.

Melegség és kényelem
Az illatok, a hangok és a textúrák mind megnyugtatnak és biztonságérzetet teremtenek egy helyiségben. Ezt lefordítva a belsőépítészetre és a lakberendezésre, a hangulatos textíliák, ülőalkalmatosságok, a meleg tónusú világítás vagy az illatosító gyertyák mind segítenek megteremteni ezt. Igazából bármi segíthet megteremteni a „hygge-t”, ami mosolyt csal az arcunkra és melegséget hoz a szívünkbe a mindennapokban, miközben megőrzi a tisztaság és az egyensúly általános érzését.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Tökéletesen kiegyensúlyozott színek
A skandináv stílus jellemzően lágyabb, semlegesebb színeket ölel fel, mint a fehér, bézs, szürke és fekete, míg a japán paletták gondosan gazdagabb, telítettebb árnyalatokat tartalmaznak, például drágakő-tónusokat. Kombináld a kettőt úgy, hogy létrehozol egy semleges hátteret, amelyet rozsda, moha, őszibarack vagy bármely más hangsúlyos szín élénkít, amely kifejezi a személyiséged anélkül, hogy túlterhelné a teret.

Az időtlenség érzése
Az esztétikánál még fontosabb a japandi stílus számára a tartósság érzése, valamint az az érzés, hogy egy tárgy hosszú életű lesz. Mind a japán, mind a skandináv dizájnban a minőség azonnal nyilvánvalóvá válik a finom kivitelezés, a részletekre való odafigyelés és a fenntartható anyagok formájában. Megfigyelhető, hogy mennyire egyenletesen szőtt egy kosár, vagy egy fából készült asztal. Keress kézzel készített tárgyakat, régiségeket, amelyek úgy tűnnek, hogy kiállják az idő próbáját- a wabi-sabi szellemiségének alapja, hogy a régit nem lecseréljük, hanem megjavítjuk és a belső terek szerves részévé tesszük.

Ez ellentmondásnak tűnhet, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a Japandit gyakran trendként pörgetik, azonban ez a stílus nem támogatja a divatos, tömeggyártású termékeket, még akkor sem, ha illeszkednek az általános tervezési stílushoz; az alapötlet az, hogy minden darab, amelyet választasz, klasszikus, minőségi és időtálló legyen, évtizedeken át.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb