„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Alex Proba grafikus úszómedencéi “a szín és a minta” jegyében

Alex Proba tervező medencéket dekorál komplett falfestményekkel. Ebben a cikkünkben három Proba által alkotott projektet mutatunk be, melyekben sajátos technikáját alkalmazta, különféle formák és színek játékával.

A 2013-ban alapított Studio Proba egy New York-i központú multidiszciplináris design stúdió, Alex Proba vezetésével.

A Rancho Mirage medence kialakítását színes, ívelt formák kombinációja díszíti, amely ellentétben áll a Donald Wexler amerikai építész által tervezett ház geometriai alakjával és a medence szögletes alakjával. A medence sekély végén a nagyméretű neon zöld színű sziromszerű alakzatok a medence lépcsőin “zuhanó” nagy rózsaszín és narancssárga gömbök felé fordulnak, míg a mély végét békés türkiz árnyalatokkal festette, amelyeket ellensúlyoz egy elágazó rózsaszín forma, amit az atomkori jelzések inspirált.

A különféle szín- és alakválasztásairól Proba azt mondta: “Ez próba-szerencse. Legtöbbször érzésből kombinálom egyik színt vagy mintát a másikkal, és soha nem gondolom túl a dolgokat.”

Proba egy másik festett medencéje a Hill House Airbnb-n kikölcsönözhető ingatlanhoz tartozik, Palm Springs-ben. Az ívelt medence tökéletesen reprezentálja a tervező stílusát. Az ívelt medencét világos rózsaszín és narancs díszíti, egymás tetejére festve a kék és lila növényszerű formákat képeznek. Egyes alakzatoknak egyetlen árnyalata van, míg mások bonyolultan finom foltokkal vannak díszítve. Vékony fekete vonalak kígyóznak a színes formákon, finom mélységet adva a merész rajzoknak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A manhattani Roosevelt-szigeten Proba kaleidoszkópszerű, kontrasztos színű falfestményt festett egy nyilvános medence fedélzetére a K&CO és a Pliskin Architecture által készített projekt számára. A nyilvános medence egyedi kialakítása játékos megoldást kínál a helymeghatározásra is- a látogatók tervezhetik úgy, hogy találkoznak egymással egy türkiz folton vagy egy pettyes kör közepén.

Noha Proba medencéinek mindegyike egyedi, mindhárom projektet ösztönös vágya vezeti a dinamikus látvány létrehozására.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb