„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Egy frankföldi parasztház átalakítása az André Rieß építésziroda által

A projekt a frankföldi Rödelmaier falu központjában található. Az 1900 körül épült, időközben lassan széteső egykori parasztházat hosszú üresjárat után egy többfunkciós csarnokká alakították át, amelyhez egy hálószoba és egy akadálymentesített fürdőszoba is tartozik. A feladat a leromlott épületszövet lebontása és újrahasznosítása volt úgy, hogy a falusi környezet és az utca jellege megmaradjon.

A homlokzatok a jellegzetes helyi frank építészetre épülnek, és kortárs építészeti nyelvre fordították le őket. A kubatúra illeszkedik az együttesbe, archaikus jellegében mégis kreatív erőt nyer, amelyet a részletek és a meglévő épületek átgondolt kezelése támogat. A külső falak minden meglévő vonalvezetését megőrizték.

A földszint meglévő homokkőfalát feltárták, amely az épület alapját és alapját képezi. Ezt egészíti ki az elől vörösfenyőfa lécezéssel ellátott kettős héjazatú falazat. Annak érdekében, hogy a fa lécek csavarkötései ne legyenek láthatóak, ezeket elemenként, a léceket hátulról csavarozták be, és egyes pontokon rögzítették a falhoz.

Az épület magasságát csökkentették, de megtartották az eredeti nyeregtetős épületformát, 30 fokos csökkentett hajlásszöggel. Erre azért volt szükség, hogy a meglévő épület tölgyfa tetőgerendáit újra fel lehessen használni. Ezek a fejrészüknél sérültek voltak, ezért meg kellett őket rövidíteni. A tetőfedésként természetes vörös színű üreges, egymásba illeszkedő cserépfedést alkalmaztak, hasonlóan a frankföldi ereszcserepekhez.

A belső tér szinte teljesen megújult; az épületet egy egylépcsős lépcsőház tagolja a különböző funkciókat, elválasztja a nyitott és tágas előszobát a hálószobától és a fürdőszobától. Az előszoba és a lakótér közötti lépcsőzetes magasság lehetővé teszi, hogy az új hálószobából és fürdőszobából akadálymentesen fel lehessen jutni a szomszédos lakóépület félemeletére. A csarnok belsejében a régi kőbánya falakat láthatóan megőrizték, és természetes mészvakolattal egészítették ki a felette lévő falazatot.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A régi, fafugákkal ellátott tetőgerendák is láthatóak, amelyek a szerkezetet, a konstrukciót és a hagyományos építési módokat mutatják. Így az épület különböző rétegei jól nyomon követhetők. A hálószoba és a fürdőszoba falait és mennyezetét is természetes mésszel vakolták. Ez minden helyiségnek kellemes színmelegséget kölcsönöz, és a vakolatréteg nedvességszabályozásának köszönhetően jó beltéri klímát teremt. A fürdőszobában a padlót és a szanitereket olasz terrazzo csempével burkolták. A hálószoba tölgyfa deszkákból készült parkettát kapott.

A felhasznált anyagok egyszerűsége lehetővé teszi, hogy a meglévő épület feltárt és újrahasznosított anyagai kibontakoztassák hatásukat, és a néző betekintést nyerjen az épület történetébe és építésének történetébe.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb