„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

szponzorált tartalom

Hogyan válasszuk ki a jövőbeli építészeket álmaink otthonához? Hol keressünk munkát? Íme a Jooble tanácsai

Építkezés tervezésekor számos dolgot figyelembe veszünk, de biztos, hogy jó helyen keresünk és a megfelelő építészeket választjuk? A Jooble összefoglalja, mire érdemes odafigyelni a jövőben, és a lehetőségekről is szó esik a leendő munkavállalók számára.

A megfelelő építészek kiválasztása az egyik legfontosabb lépés – már az építkezés gondolatának felmerülésekor is számolnunk kell azzal, mennyi időt töltük majd a képzett szakemberek keresésére. Az építészek felelősek az épület megtervezéséért és az ehhez kapcsolódó folyamatok irányításáért. Lássuk, mire kell ügyelni!

Amikor házépítést tervezünk, először is fontos, hogy a leendő építészek végzettségét és munkatapasztalatát megfigyeljük. Ha átlapozzuk a Jooble álláskereső portálon a még be nem töltött Békéscsaba állásokat, megfigyelhetjük, hogy a megyeszékhely számos állásajánlattal várja az építészetben dolgozókat, ezért valószínűleg bátran válogathatunk az építőipari cégek között is, viszont jellemzően az egész országban kereslet van a jó szakemberekre. 

Cikkünkben a Jooble álláskereső portál segítségével mindkét oldalt megvizsgáljuk, részletesebben kitérünk arra, mire figyeljünk, amikor építészt keresünk, és milyen platformokon érdemes munkát keresni építészként. Tartsatok velünk!

A megfelelő építész kiválasztása – milyen hibákat NE kövessünk el?

Elsősorban minden fő építész végzettséggel kell rendelkezzen, valamint olyan kész projektekkel, amelyek sikeresnek mondhatók. Ezt mintha mindannyian tudnánk, mégis képesek vagyunk szinte végzetes hibákat elkövetni, vagyis a nem megfelelő szakembert kiválasztani. A Jooble álláskereső portál felhívja a figyelmet, mire kell odafigyelni és mit nem szabad elkövetni építész keresésekor:

  1. Kizárólag az ár alapján dönteni: Az építészek magasabb díjakat szoktak általában felszámolni, de ez valóban relatív és nézőpont kérdése. Mindig mérlegelni kell, hiszen egy olcsóbb munkadíj azt is eredményezheti, hogy sokkal hamarabb kerül majd sor a felújításra, ami hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő, sőt.
  2. Eltekinteni a korábbi referenciákról: Megtörténhet, hogy az építésznek sikerült 1-2 projektet befejeznie, majd néhányat elrontania. Még egy elbakizott építészet is túl soknak számít. Mindenképp fontos, hogy akár külső forrásokból is járjunk utána az építészek múltjának, stb. Jobb az óvatosság!
  3. Végzettség és tapasztalat: Ez az első, amire valóban összpontosítani kell, hiszen a referenciamunka az egy dolog, számos részlet lehet szép és jó, de a “közepét” nem látjuk – kizárólag olyan építészt választhatunk, akinek van végzettsége és megvan a megfelelő tapasztalata.
  4. Nem megfontoltan választani: Számos munka Szekszárd környékén arról árulkodik, hogy építészekre van igény, és van is, aki dolgozzon. Ezért általában több árajánlatot és munkaajánlatot kell meghallgatni, ha szükséges, átnézetni egy hozzáértővel, mert a döntésen igen sok múlhat! Az építészeknek érdemes a Jooble álláskereső oldalra feltölteni az önéletrajzukat, hiszen gyakran a cégek önállóan keresik a munkaerőt, így könnyen lehet, hogy az állás egyedül találja meg a munkavállalókat!
  5. Kommunikáció hiánya: A megrendelő és az építész(eti cég) közötti kommunikáció kötelező, hiszen csak ez alapján jöhet létre egy olyan projekt, amit a megrendelő megálmodott! Az összhang hiánya ahhoz vezethet, hogy olyan “hibákat” kell kijavítani, amelyek meg sem születtek volna, ha az eléggé részletezve van.

Munkakeresés az építészetben – milyen lehetőségek állnak fenn?

Az álláskeresőknek azt javasoljuk, hogy vegyük figyelembe a Jooble álláskereső portált. Ez a weboldal egy olyan kifejlesztett keresőmotorral rendelkezik, amely a világ minden tájáról egy helyre gyűjti össze az elérhető állásajánlatokat. Olyan széleskörű választékkal rendelkezik, amelyek között bátran lehet kutatni és összevetni a különböző fizetési mércéket. A Jooble egyik előnye, hogy az állásokon felül még tanulási lehetőségek is elérhetők, tehát bármilyen oktatási lehetőség elérhető ahhoz, hogy fejlesszük a már (vagy a még nem) meglévő tudásunkat ahhoz, hogy könnyebben állást szerezzünk az adott szférában.

Építészeti terület – érdemes építészként dolgozni és ebben a szektorban tervezni a jövőt?

Az építőipari munkák egyik legfontosabb előnye, hogy nagyban hozzájárulnak az ország gazdasági fejlődéséhez. Az ilyen projektek akár több száz munkahelyet is teremthetnek, ráadásul hozzájárulnak például a történelmi épületek fejlesztéséhez, ami pedig már a turizmusnak (is) kedvez. Építőiparban azoknak érdemes munkát keresni, akik készek az új kihívások megoldására és nem ellenzik a fizikai munkát sem. Az építőiparban számos különböző szakma található, amelyek mindegyike más-más készséget igényel, viszont a fizikai jó erőnlét általában közös követelmény. Az építőipari munkák lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy változatos környezetben dolgozhassanak, például felújításoktól kezdve olyan építkezésekig, amelyek a 0-ról hoznak létre egy akár új technológiákra alapuló épületeket. Azt sem felejthetjük el, hogy az építőipari munkák megbecsülésben részesülnek, hiszen magasabb fizetést is kínálnak, természetesen ez pozíciótól és tapasztalattól függ, de általánosságban elmondható, hogy az építészeti munkákból nyugodtan meg lehet élni Magyarországon.

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb