„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Formafantasma és Dzek vulkanikus hamuból készült lakkal kezeli a csempekollekcióját

Az amszterdami székhelyű Formafantasma és a Dzek duója építészeti anyagokat gyártó márkák vulkanikus hamut gyűjtöttek be az olasz Etna-hegyről, az 1970-es évek ihlette csempe kollekciójának darabjaihoz. A 2019 április 9. és 14. között megrendezett milánói tervezési héten bemutatott ExCincere porceláncsempék téglalap alakúak és sárga-barna tónusúak, melyet a vulkanikus hamuból készült lakkal értek el.

A retro stílusú burkolólapok beltéri és kültéri felületekre egyaránt alkalmazhatók, két méretben és ötféle vulkanikus mázzal ellátva elerhetők. A csempék lakkozása az olaszországi Szicíliában található Etna vulkanikus hegyről szerzett vulkanikus hamuból készül, a porított kőzetből, köztük bazalt-kőzetből – magnézium- és vasban gazdag vulkáni kőzetből, amelyet a láva gyors lehűlése hoz létre.

A gyűjtemény célja a vulkáni hamu “teljes potenciáljának” bemutatása, amelyet a Formafantasma “természetesen előforduló, öntermelő és bőséges” néven ír le.

A projekt a Formafantasma 2014-es De Natura Fossilium projektjéből következik, mely az Etna 2013-as kitörése után kialakult bazaltkőből készült háztartási tárgyak sora. A Formafantasma és Dzek erre a meglévő kutatásra építve megvizsgálta a vulkanikus hamu felhasználását építészeti anyagok, például csempék létrehozásához. A hamu magas fémoxid-tartalommal rendelkezik, ami “összetetté és kiszámíthatatlanná teszi a vele való munkát”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervezők csaknem két évet töltöttek a porceláncserép, a hamu lakk, az égetési hőmérséklet és a mérési módszer pontos vizsgálatával, hogy megakadályozzák a darabok repedését vagy felrobbantását az égetési folyamat során. Az öt különböző színű lakkot változó mennyiségű és sűrűségű vulkanikus anyag keverésével hozták létre. Ezeket a lakkokat ezután a porcelán cseréptestekre viszik fel és kemencében égetik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb