„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy elhagyatott pajta átalakítása modern-rusztikus családi házzá

Egy régi, 17. századi pajtában, amelyben egyetlen vonal sem egyenes, egy teljesen üvegezett homlokzatú “fadoboz” került kialakításra, mely egy új otthont rejt.

A franciaországi Simon Durand Architecte kortárs beavatkozása folyamatosan visszhangozza a hagyományos svájci mezőgazdasági építményeket, újraértelmezve néhány archetípusukat, eltérítve őket elsődleges használatukról, egy meglepő, szokatlan arányokkal rendelkező lakást eredményezve, amely teljes egészében a történelmi fakeret feljavítása körül forog. Az eredeti burkolattól 4 méterrel hátrébb helyezett, üvegezett doboz mindkét oldalon hatalmas fedett teraszokat és köztes tereket hagy az új lakás és a kültéri kertek között.

A 3,15 méter magas főteret a kívülről új pajtahíd teszi megközelíthetővé. Alatta egy alacsonyabb, 2,09 méter magas tér teremt kellemes intimitást. Amikor a tolóablakok nyitva vannak, a tér megnyílik, és olyan hibrid térré válik, amely sem nem teljesen belső, sem nem teljesen külső.

A pajtában hátrébb, egy nagy fa homlokzat mögött rejtőznek a hálószobák, amelyek szintén a fedett teraszokra nyílnak. A középen lévő fürdőszobát egy “terminál” fedi, egy jellegzetes trapéz alakú függőleges tér, amelyet korábban ételszárításra használtak. Itt egy ablakkal végződik, amely kinyílik, és ismét feltárja a történelmi keretet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tér képlékeny, az évszakoknak és a használatnak megfelelően nyílik és záródik. A konyha, mobil, mozog. A lépcső lejárója lehajtható. A fény átszivárog az üvegtáblákon keresztül, amelyek kívülről egyedül árulják el, hogy ebben a régi pajtában egy projekt van. A történelmi és a modern építmény találkozása váratlan arányú tereket hoz létre, változó fényviszonyokkal, amelyekben a belső és a külső néha keveredik, megsokszorozva a lehetőségeket.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb