„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld hírek

10 gyönyörűen biofilikus épület

2023-ban a biofil építészet kivirágzott a Pinteresten. Összegyűjtöttünk 10 olyan projektet a növényekkel borított épületek tábláról, amelyekben rengeteg a természet.

A jelenlegi éghajlati válság hatására egyre több olyan épületet építenek, amelyek természetes elemeket, például nem mesterséges fényt, vizet és növényeket tartalmaznak, abban a reményben, hogy növelik az emberi kapcsolatunkat a természettel és elérik a nettó nullás célokat. Olyan stúdiók, mint a TEF Design és a Woods Bagot, biofil építészeti megközelítést alkalmaznak.

Görgess lefelé 10 növényzettel borított épület megtekintéséhez, amelyek a növekvő biofilikus építészeti trendet tükrözik a Pinteresten:

Jakob Rope Systems gyár, Vietnam, a Rollimarchini Architects és a G8A tervei alapján

A Rollimarchini Architects és a G8A Architects stúdió együttműködött a svájci Jakob Rope System vállalat számára egy gyár megtervezésében. Az épület két egymásra merőleges szárnyból áll, amelyek homlokzatát zöld növényzetrétegek töltik ki, amelyek védelmet nyújtanak az eső és a nap ellen, valamint segítenek a levegő tisztításában. A gyár tervezésénél a tipikus vietnami falvakat vették alapul, amelyekben általában két-háromszintes épületek veszik körül az udvart.

A Kampung Admiralty, Szingapúr, a thaiföldi Forest House, a WOHA kivitelezésében

A szingapúri székhelyű WOHA tervezte a Kampung Admiralty-t idősek számára. A vegyes használatú épület lakásokat, egészségügyi létesítményeket és szociális tereket tartalmaz, és a 2018-as World Architecture Festivalon az év épületének választották. Az építmény tetején lépcsőzetes teraszokból álló tetőfelület található, amelyet helyi növényekkel borítottak be, és amely közösségi parkként használható.

A Larkin utcai alállomás bővítése, San Francisco, a TEF Design tervezésében

A TEF Design által tervezett San Franciscó-i elektromos alállomásbővítés külső burkolatát zöld fal és hátulról megvilágított üvegszálas panelek borítják. A nettó nulla energiafogyasztás elérésére tervezett épületet 60 kilowattos napelemek 60 kilowattos elrendezése látja el energiával.

The Heritage Tower, Japán, Sou Fujimoto Architects tervei alapján

A Sou Fujimoto Architects japán stúdió felújított egy szállodát, hozzáadva egy füves dombot, amely az épület hátsó részén kabinokat tartalmaz. A felújított épületben a földszinten recepció, étterem és társalgó található, a felsőbb szinteken pedig a vendégek.

2177 Third Street, San Francisco, a Woods Bagot tervei szerint

A Wood Bagot építésziroda egy San Franciscó-i lakást burkolt be egy öt emelet magas zöld fallal. Az élő fal 13 növényfajt, például muskátlikat és agapanthusokat tartalmaz, amelyek kavargó mintázatban helyezkednek el. A szerkezet 114 társasházi lakást tartalmaz, olyan kényelmi szolgáltatásokkal, mint egy privát udvar és egy kutyáknak fenntartott spa.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

The Garden lakóépület, USA, a MAD tervei alapján

A kínai MAD stúdió úgy tervezte a Beverly Hills-i Gardenhouse lakóépületet, hogy az egy domb tetején álló falura hasonlítson. Az épület külsejét őshonos növényzettel, szárazságtűrő szukkulensekkel és szőlővel borították be. A stúdió a 4460 négyzetméteres lakókomplexumot miniházszerű kötetekre osztotta, hogy a tájban található házak léptékét utánozza.

Ashraya, Anglia, by Kirkland Fraser Moor

Az angol Kirkland Fraser Moor stúdió egy angol faluban tervezett egy otthont, amelynek tetején keresztben rétegelt fa boltív áll. A Chiltern Hills kiemelkedő természeti szépségű területen található otthont egy fallal körülvett kert ihlette, amely mellett fekszik.

K11 Musea, Hong Kong, Kohn Pedersen Fox tervei alapján

A Kohn Pedersen Fox által vezetett építészcsapat tervezte a K11 Musea bevásárlóközpontot Hongkongban. A komplexumot portugál mészkővel burkolták, 4600 négyzetméternyi zöld fallal és városi gazdaságokat bemutató zöld tetővel.

Forest House, Thaiföld, a Shma Company tervei alapján

A bangkoki Forest House-t a Shma Company tájépítészeti iroda tervezte. Az otthon három fehér térfogatból áll, amelyek úgy sorakoznak egymás mellett, hogy közöttük két udvar, a tetején pedig több zöldtető is helyet kapjon. A Shma Company a tájtervezésben szerzett szakértelmére támaszkodva egy miniatűr, biodiverz ökoszisztémát hozott létre, amely menedéket nyújthat a helyi vadvilág számára.

House in the Landscape, Oroszország, a Niko Architect tervei alapján

Az orosz Niko Architect stúdió által tervezett, három hálószobás, mesterséges domb alá rejtett otthon, amelyet tetőablakok emelnek ki. A House in the Landscape nagyjából U-alakú alaprajza a nap napközbeni mozgásának megfelelően van elrendezve (nézze meg a Dezeen nemrég megjelent Solar Revolution sorozatát). A természetes fény reggelente a nappali feletti tetőablakokon, este pedig a hálószobákon keresztül jut be a lakótérbe.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb