napi hírmorzsák

Egy belső udvar köré rendezték az előregyártott chilei fa elemekből készült tengerparti házat

Juan Pablo Ureta tervező nemrég Chile északi partjainál fejezett be egy tengerparti házat, amelyben a lakóterek nagy részét egy belső udvar köré szervezte. Az előregyártott fapanelekből épült ház egy Aguadulce, azaz “Édes víz” nevű kis strand közelében található, Huentelauquén város közelében, Santiagótól mintegy 300 kilométerre északra.

Juan Pablo Ureta chilei építész különválasztotta a fő térfogatot és a vendégszobákat, hogy az otthon kezdetben nyaralóként szolgálhasson, majd egy nap teljes munkaidőben otthont adhasson az ügyfeleknek. Egy rámpa viszi fel a látogatókat egy részben zárt fedélzetre, amely az otthon két fele között helyezkedik el, és hozzáférést biztosít mindkettőhöz. A hozzáférést a rámpa és egy kis terasz határozza meg, amelyet egy látható betonfal alakít ki.

Ahelyett, hogy belső folyosók kötnék össze az otthon különböző részeit, a vendégek egy sor járdán keresztül közlekedhetnek. Az elsődleges térfogat és a vendéglakosztály között egy keskeny nyílás vezet a központi udvarra, amely a projekt szíve. Mindkét elem érintőlegesen találkozik, de az egyikből a másikba csak a teraszokon keresztül lehet átjutni. Ez a tér az egész projekt magja, és különböző elemeket tartalmaz, amelyek segítenek fokozni a kinti életérzést.

E két, az udvar körül L alakban elrendezett térfogat mellett az építészek egy harmadik, kisebb építményt is beépítettek, amely egy otthoni edzőtermet tartalmaz. Az udvarban található kényelmi szolgáltatások közé tartozik egy szabadtéri konyha, egy ovális tűzrakóhely és egy úszómedence. A konyha egy beton térfogatban található, és grillsütővel, kültéri mosogatóval és rengeteg tárolóval van felszerelve. A nyitott koncepciójú konyha, a nappali és az étkező egy fatüzelésű kályha köré szerveződik. E tér előtt egy 9 méteres tolóüvegfal áll, amely nagyvonalú nyílást teremt az udvarra.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az épület szerkezete rétegelt fából készült, beleértve a gerendákat, oszlopokat és a tartófalakat. Ureta szerint az alapozáson kívül az egyetlen betonelem az elülső és a hátsó bejáratnál lévő függőleges födémek. A többi szerkezeti elem világos színű fenyőből készült. Ezt az árnyalatot trópusi fák palettája egészíti ki, köztük a Raulí, amelyet a külső burkolólapokhoz használtak, és a Coigüe, egy gyorsan növő, Dél-Chilében és Patagóniában őshonos faj. Az összes szerkezeti elemet és a belső falakat egy, a helyszíntől 800 kilométerre található gyárban előre gyártották, és teherautóval szállították a helyszínre.

Bár az otthon belső és külső terei mind az udvar felé tájoltak, az építészek egy rövid lépcsősort építettek be, hogy a lakók le tudjanak menni az óceán felé néző telekrészre. Ez egy másfajta élményt generál, amely nem kapcsolódik ahhoz, hogy szó szerint a tengerparton üljünk, de mégis lehetőséget nyújt a tengerpart élvezetére.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb