napi hírmorzsák

A Zaha Hadid Architects tervezte a “kanyargó völgyeket” idéző Xi’an kulturális központot

A brit Zaha Hadid Architects építészstúdió közzétette a Jinghe New City kulturális és művészeti központ látványterveit, amely egy nyolcsávos autópályán ível át a kínai Xi’anban. A tervjavaslat, amely egy nemrégiben kiírt pályázat nyertes pályaműve volt, részben egy út fölé épül majd a Xi’an északi részén található új Jinghe New City technológiai központban.

A Jinghe New City Culture & Art Centre egy sor kanyargó térfogat, udvar és kulturális és szabadidős tevékenységekre használt szabadtéri terület formájában valósul meg. Az íves formákat a néhai Zaha Hadid építész 1980-ban alapított stúdiója a Jinghe folyóra és az általa a térségbe vájt hegyi völgyekre utalva tervezte.

“A Jinghe New City kulturális és művészeti központ a Jinghe Bay Academician tudományos és technológiai innovációs városrészben található, a Jinghe folyó által a Shaanxi tartomány hegyei és tájai közé vájt kanyargó völgyeket visszhangozva” – mondta a Zaha Hadid Architects.

A globálisan elismert építészeti cég szerint a Jinghe New Cityt azért választották a projekt helyszínéül, mert az energia-, az anyag-, a mesterséges intelligencia- és az űrkutatási iparágak egyre növekvő központja. A kulturális és művészeti központ, amely a Jinghe sugárút nyolc forgalmi sávját fogja átfogni, a terület újjáépítésére irányuló mesterterv részét képezi majd. Az épület, amelyet enyhén lejtős rámpákon keresztül lehet megközelíteni, segít összekötni a város északi kereskedelmi és lakóövezeteit a déli parkokkal.

Az épületben multimédiás könyvtár és rugalmas előadóművészeti színház, valamint többfunkciós termek, stúdiók és kiállítási galériák kapnak helyet. A Jinghe New City kulturális és művészeti központnak az út fölött átívelő része magasított udvarokat, kerteket és utakat foglal majd magába. Az építészek tervei szerint a multimédiás könyvtárban a hagyományos nyomtatott kiadványok és a virtuális valóság technológiái is helyet kapnak majd, ami a tervek szerint “kitágítja a tanulás határait és gazdagítja a tudáscserét”. Itt lesz egy sor terasz is, amelyek egy átriumra néznek, és amelyeken privát és közös olvasó- és kutatóhelyek keveréke található.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A 450 fő befogadására alkalmas előadóművészeti színházat úgy tervezték, hogy különböző rendezvényekhez alkalmazkodjon. Köztereit a színház körül tervezett multifunkcionális termekkel, stúdiókkal és galériákkal osztja meg, amelyek a színház körül helyezkednek el, hogy segítsék a megközelíthetőséget és ösztönözzék az együttműködést.

A Zaha Hadid Architects a Jinghe New City Culture & Art Centre energiafogyasztásának csökkentésére irányuló terve olyan intézkedéseket tartalmaz, mint a természetes szellőzés és a fény optimalizálása, valamint a helyi anyagok előnyben részesítése. A központ fotovoltaikus paneleket is használ majd a helyszíni villamosenergia-termeléshez, esővízgyűjtő és -gyűjtő berendezések mellett.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb