„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy átalakított tehénistálló, mely ünnepli a “korábbi élet jeleit”

A londoni David Kohn Architects stúdió a brit Newton Abbot polgári egyházközségben egy korábbi tejgazdaság mezőgazdasági épületét alakította át a Cowshed nevű projektté, mely egy otthont és egy stúdiót foglal magában.

A Cowshed az utolsó épület, amely a Middle Rocombe Farm 15 éve tartó átalakítása során készült el, amely az 1970-es évek eleje óta Suzanne Blank Redstone művésznő és férje, Peter Redstone tulajdonában volt. A házaspár lakóközösséggé alakította át a területet, hogy elérjék céljukat, miszerint “egy elszigetelt vidéki helyen, vegyes családok által körülvéve éljenek és dolgozzanak” – mondta a David Kohn Architects.

A David Kohn Architect megbízása arra irányult, hogy a meglévő épületet, amely egykor marhaistálló volt, olyan jövőálló otthonná alakítsák át, amely tiszteleg az épület helyszíne és történelme előtt. Ennek érdekében a stúdió egyik fő célja az volt, hogy a meglévő épületből – amelyet a házaspár 1979-ben épített – a lehető legtöbbet megőrizze.

A Structure Workshop mérnöki stúdió segítségével a stúdió megőrizte a fészer eredeti fagerendáit, betonpadlóját és oszlopait, valamint az új helyiségek meghatározásához néhány tömbfalazatot. E szerkezeti elemek mellett az eredeti farm egyéb újrahasznosított részei közé tartoznak a régi pajtaajtók, egy tejcsarnok mosogatója és az egykor borjúneveléshez használt hőlámpák.

Annak érdekében, hogy minden új elem kiegészítse az eredeti szerkezetet, az építészeti cég “gazdaságos anyagpalettát” dolgozott ki a mezőgazdasági környezetre jellemző helyi anyagokból. Ezek közé tartozik a közeli településről származó cédrusfa és beton.

Eközben minden új betonblokkot úgy terveztek, hogy a textúrák és színek kiegészítsék az eredeti rózsaszínű blokkokat, amelyek egykor a tehénistállót tagolták. Belül a tehénistálló elsősorban egyszintes, és a földszintje lépcsőmentes, azzal a céllal, hogy a lakók kényelmesen élhessenek benne, amikor idősödnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Blank Redstone műterme a meglévő épület alapterületének nagy részét foglalja el, amelyet hálószobák, egy iroda és egy dolgozószoba szegélyez. A fő lakó- és hálóterek egy eredeti, alacsony mennyezetű, támlás szerkezetben találhatók, ami segít a belső tér intimebbé tételében.

Az otthon középpontja a különböző méretű és formájú nyílások sorozata, amelyek átszúrják az újonnan hozzáadott profilozott fémtetőt. Ezek Blank Redstone Portal Paintings nevű kollekciójára utalnak, amely a falakat és nyílásokat különböző világok kapuiként képzeli el.

A belső tér másik kiemelkedő részlete a konyhában lévő félhold alakú ablak, amelyet úgy terveztek, hogy hangsúlyozza az azon keresztül keretezett tekergő tájat. A Cowshed egy nagy, védett terasszal rendelkezik a bejárathoz, az egyik oldalon pedig egy szabadtéri műhely és stúdió található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb