„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Google új központja egy felújított 1930-as évekbeli vasúti terminál

A Google megnyitotta észak-amerikai tevékenységét kiszolgáló épületét New Yorkban, amely a CookFox Architects és a Gensler építészstúdiók által felújított és átalakított 1930-as évekbeli vasúti pályaudvaron kapott helyet.

Az Oxford Properties által fejlesztett, 70 méter magas, 12 emeletes irodaház a Google globális üzleti szervezet észak-amerikai központjának ad otthont, és Manhattan nyugati részén, a Tribeca negyedtől északra található.

A projektet tervező CookFox Architects építésziroda egy 1930-as évekbeli vasúti terminált, a St John’s Terminal-t újította fel, amely a mai High Line vasútvonal végpontjaként szolgált. A stúdió a felújított eredeti három emeletet kilenc emelettel egészítette ki.

A CookFox Architects a Houston Street-től délre lévő, az új bejárattal párhuzamosan futó régi terminál egy részét is levágta, felfedve az épület szerkezetét. Az épület eredeti sínágyazatát szabadon hagyták a homlokzaton, majd növényzettel fedték be, így a bejáratnál egy lineáris túlnyúlást hoztak létre.

A Gensler nemzetközi építészstúdió vezette a projekt belsőépítészetét. A stúdió a belső teret “szomszédságok” köré szervezte, a tervezést a szervezeten belüli csapategységek működése alapján alakította ki.

Az épületben több mint 3000 “guglizó” fog dolgozni, a belső tér 60 “szomszédságra” tagolódik, amelyek a nagyjából 20-50 fős csapatok központi helyiségeiként működnek majd, és a rugalmas ülőhelyek helyett megszűnnek a kijelölt íróasztalok.

Az egyéb terek között minden emeleten munkahelyi társalgók, kávézók, teraszok, mikrokonyhák és rendezvényterek, például színházak találhatók. Az épületet körülvevő 1,5 hektárnyi területet New York-i őshonos növényfajokkal ültették be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A csapat szerint az épület a mag és a héj fejlesztése tekintetében LEED v4 Platinum minősítéssel rendelkezik, a belső terek tekintetében pedig LEED v4 Platinum minősítésre törekszik. A csapat szerint az átalakítás “az előrejelzések szerint körülbelül 78 400 tonna széndioxid-egyenérték-kibocsátást takarít meg” egy új építésű épülethez képest.

A tervezésbe beépített egyéb fenntartható tervezési stratégiák közé tartoznak a napelemek, az esővíz visszatartása és a Sandy hurrikán után a Coney Island-i sétányról visszanyert fa felhasználása.

A Google 2018 decemberében jelentette be a St. John’s Terminal épületének megvásárlását, és ígéretet tett arra, hogy a következő tíz évben megduplázza New York-i alkalmazottait. A székház része a vállalatnak a környező területre vonatkozó mestertervének, amely két másik, jelenleg építés alatt álló épületet is magában foglal, a Hudson Street 315 és 345 Hudson Street alatt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb