„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Egy 19. századi polgári rezidencia kifinomult, elegáns felújítási projektje

A portugáliai Portóban Ricardo Bak Gordon építész tervezte a House 1, egy 19. század végén épült villa felújítási projektjét. Az eredeti épület egy négyszintes polgári rezidencia volt, amely egy több mint 2000 négyzetméteres telken, a vízpart közelében található. A felújítási projekt továbbfejlesztette a meglévő tereket, és új funkciókat vezetett be egyes helyiségekben.

Ricardo Bak Gordon építész tervezte a portugáliai Porto vízpartja közelében, a 19. század végén épült House 1 villa helyreállítási és rehabilitációs projektjét. A kifinomult és letisztult projekt valójában a meglévő elemek feljavítására és egy új élményútvonal kialakítására összpontosított az otthon belső tereiben, átalakítva néhány helyiség eredeti funkcióját. Az eredeti épület egy polgári villa volt, amely két szintből, egy padlásból és egy alagsorból állt.

A felújítási projekt új funkciókkal bővült, és a ház most négy lakott szintből áll, amelyeket nagyvonalú nyílások jellemeznek a külvilág felé. Különösen szembetűnő az alagsor átalakítása, egy nagy tér, amely ma már egy közösségi terület az egész család számára, és közvetlenül kapcsolódik a külvilághoz a burkolt területnek köszönhetően, amely a kertekkel való egyesülés vonulatává válik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kerttervezéssel és tájépítéssel Ricardo Bak Gordon stúdiója az Atelier BBV-t bízta meg. A kert különböző elemeivel, mint a burkolt területek, az ösvények, a fák és cserjék és a kis zöldségeskert, olyan barátságos és pihentető tájat teremtettek, amelyek idővel a ház is részévé válnak, amikor külső falait ismét borostyán borítja majd. Mindezzel közvetlen folytonosságban a belső terekben a természetes anyagokkal és organikus színekkel, Tadelakt vakolt falakkal, velencei terrazzo padlóval, és oxidált sárgaréz lámpatestekkel és ablakkeretekkel gazdagították a felújítás során felhasznált anyagok elegáns palettáját.

Forrás: www.archdaily.com & www.floornature.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb