„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Minimalista-modern a vidéki házak építészetében

A minimalizmus több mint egy évszázada alakítja az építészetet. Az új anyagokat felkaroló és a felesleges díszítéseket elutasító modernista mozgalom a racionális használat és a funkció révén alapozta meg a minimalista építészetet. A 20. század folyamán az építészek visszatértek ahhoz a minimalizmushoz, amikor üveggel, acéllal és vasbetonnal dolgoztak. Idővel a minimalista és modernista tervek egyre szorosabban kötődtek a költségekhez, a kivitelezéshez és az esztétikához.

A minimalizmus művészeti mozgalomként indult a második világháború után, majd az 1960-as és 1970-es években kiemelkedő designesztétikává vált. A minimalista építészet az 1980-as évek végén vált népszerűvé Londonban és New Yorkban, ahol a projektek gyakran egyszerű részleteket, szigorúan fehér hátteret és gyér berendezést mutattak. A kortárs építészetben a minimalizmus a tiszta vonalakat, a kifinomult anyagpalettát és az általában ikonikus geometriához kötött építészeti profilokat ötvözi. Számos hatás érte, többek között a De Stijl és a Bauhaus mozgalom, valamint a hagyományos japán építészet volt nagy benyomással rá.

A lakások tervezését közelebbről szemügyre véve a következő projektek az egyszerű, minimalista megközelítéseket állítják szembe vidéki környezetükkel. Modernista projektekként egyszerű formák jellemzik őket, az anyagokra és a részletekre való odafigyeléssel. Mind a szabadon álló szerkezetek, mind a több épület együttesen mutatják meg, hogy az építészek hogyan szervezik az otthonokat és a nyaralókat a különböző programok, tájak és kilátások köré.

Small but Fine Cabin a Studio Politaire-től

Skandinávia távoli tájain, egy tó melletti erdőben található ez a faház. A berlini Studio Politaire tervezőpárosam, Jonas Becker és Timm Bergmann által tervezett miniamilsta menedékházként került kialakításra a sűrű növényzetben. A 14 000 dolláros költségvetéssel a csapat célja egy egyszerű, minimalista hatás megteremtése volt, ahol a ház lépcsőzetes kialakításának minden ablakából más-más kilátás nyílik. A négy kissé eltolt szobát egyedülálló természeti táj veszi körül.

Smith-House a MacKay-Lyons Sweetapple Architects tervezésében

A Smith House egy nyaraló Új-Skócia atlanti partvidékén, mely az építész farmja mellett található. Az otthon három szerkezetből áll egy kéthektáros telken, amely egy sós tótól keleten a merész óceánpartig terjed nyugaton. Proto-urbánus projektként készült, az építész által tervezett más házakkal együtt egy falut alkotva a régi halászfalu helyén. Több udvar keretezi a szerkezetek között, amelyek középpontjában a lakhatás napi rituáléi állnak.

3 Square House a Studio Puisto tervezésében

A 3 Square House-t dél felől, egy sűrű lucfenyőerdőn keresztül közelíthetjük meg, miközben a keleti oldalon lassan elénk tárul a tó tája. A lucfenyőerdő természetes és jellegzetes hátterét képezi az építkezésnek. Erős vizuális gátként hat a telek nyugati határa mentén. A part menti nyírfák ritmikus sora a ház belseje felől nyíló táj lényeges eleme, amely a tó felől nézve az épületet magánéletet biztosít.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ice House a Minarc építészeti cégtől

A Minarc azt tűzte ki célul, hogy az Ide House egy olyan nyugodt családi menedékhely legyen, amely harmonikusan összekapcsolja a lakókat a környező természeti környezettel, miközben a legjobb fenntartható, környezetbarát anyagokat és energiahatékony technológiákat ötvözi. Két hálószobával és egy fürdőszobával, valamint egy padlástérrel rendelkezik. Az egyszerű kialakítás a funkcionalitásra összpontosít, egy egészséges lakókörnyezetet teremtve a család számára.

MIMA Light a MIMA Architects tervezésében

A MIMA Light a moduláris építés felfedezése, amely a könnyedséget ikonikus és minimalista arculattal ötvözi. Az otthont úgy tervezték, hogy az alap tükrökkel való kibélelésének köszönhetően az látszólag lebegjen a föld felett. Kívülről az objektum több szögből is értékelhető. Belül az egységes fenyőfa bevonat kényelmét minimalista részletekkel kombinálva egy hívogató teret hoz létre a kikapcsolódásra. Az összetevők és az anyagok minősége kromatikus kompozíciót hoz létre kis helyigénnyel.

House Gable a mia2/Architektur tervezésében

A House Gable egy kis település szélén, egy lejtős telken található, ahonnan kilátás nyílik a Pyhrn-Prielre, egy felső-ausztriai alpesi régióra. A magánépíttetők olyan házat akartak létrehozni, amely illeszkedik a környezethez, és a természetet behozza a házba. A fiatal család nyugodt, letisztult, fából, betonból és üvegből készült építészetet kért. A tömörfa ház egyszerűsége az alap, a földszint és a tető világos szerkezetéből és arányából ered.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb