„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Drámai luxus villa egy szőlőhegy tetején, Tirolban

Az észak-olaszországi Dél-Tirolban, Termeno csodálatos alpesi táján, amely a Gewürztraminer bor hazájáról híres, egy szőlőhegy tetején található új, 400 négyzetméteres villa drámai vonalakban és érdekes geometriákban bővelkedik, amelyeket a környező alpesi táj ihletett. Az öntött betonból készült, “összehajtogatott” síkokból álló alacsony, szalagszerű forma egy központi udvart ölel körül, amely védve van a közeli Garda-tó erős szeleitől. A helyi fával burkolt felületek meleg tónust visznek az egyszerű, minimalista belső terekbe, ahol a stratégiailag elhelyezett üvegfalak csodálatos kilátást nyújtanak, miközben megőrzik a magánéletet.

A Peter Pichler Architecture (továbbiakban PPA) 2018-ban egy meghívásos pályázaton nyert projektje egy régi, meglévő építmény a “Kastelaz” szőlőhegy tetején lecserélését foglalta magában egy új villára, amely egy ismert, a térségből származó bortermelő család tulajdonában van. A telek hegyek, völgyek, a szőlőskert, egy erdő és a közeli Garda-tó között fekszik, 360 fokos lenyűgöző tájképet biztosítva.

A villa érdekes geometriáját a helyi adottságok diktálták; folyamatos és harmonikus átmenetet képez a tájjal, és a közeli faluból alig észrevehető.

A természetes tájból kiemelkedő szalagszerű szerkezet egy belső udvart ölel körbe, amely ily módon védelmet élvez a Garda-tó felől érkező erős széllel szemben. A külső anyagszerűség a környező szőlőültetvények meglévő, mészkőből készült támfalakat utánozza, tükrözve azok azonos textúráját és színét. A szerkezet három “szárnyra” tagolódik, mind tele természetes fénnyel, és fenntartva a beltér és a kültér közötti kapcsolatot. A belső udvar köti össze az összes teret, amely zökkenőmentesen illeszkedik a természetbe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A széles üveghomlokzatokat úgy tervezték, hogy keretbe foglalják és kiemeljék a környező tájakat, és folyamatos kapcsolatot biztosítanak a belső terekkel, ugyanakkor fenntartsák a belső privát szférákat. A belső tereket szintén helyi anyagok jellemzik, amelyek meleg, mégis egyszerű és minimalista hangulatot teremtenek. Az olyan anyagok, mint a beton és a fa, a ház és a kültér közötti folytonosság megteremtésére szolgálnak.

Forrás: www.archdaily.com / www.interiordesign.netKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb