napi hírmorzsák

A Sieger Suarez Architects és Carlos Ott tervezi Miami első ‘szupermagas’ felhőkarcolóját

A Sieger Suarez Architects az uruguayi Carlos Ott építész együttműködve tervezte a Waldorf Astoria szállodamárka új ingatlanát Miamiban, amely az első ‘szupermagas felhőkarcoló’ kíván lenni, amely a városban készül el. A Waldorf Astoria Miami 100 emeletes, 320 méter magas, ami jóval meghaladja azt a 300 méteres küszöböt, amely a felhőkarcolók esetében ‘szupermagasnak’ minősít. A tervek szerint a projekt 2026-ra készül el.

A Sieger Suarez Architects Carlos Ott építésszel közösen dolgozik a projekt megvalósításán a PMG-vel, a 111 W 57th Street mögött álló fejlesztővel, a világ legvékonyabb felhőkarcolója mögött, amely nemrég készült el Manhattanben. “A Waldorf Astoria egy legendás márka, és azt akartuk, hogy a magasba törő torony tervezése folytassa örökségét Miamiban” – mondta Charles Sieger, a Sieger Suarez Architects társalapítója. “A transzcendencia érzése vezérelte a tervezési folyamatunk nagy részét, és ezt kívántuk elérni a Waldorf Astoria Residences Miamival.” -tette hozzá.

A torony kilenc egymásra helyezett kockából áll majd.

A Miami belvárosában, a Biscayne Boulevard 300. szám alatt található építmény kilenc egymáshoz képest eltolt kockából áll majd, amelyek célja, hogy hangsúlyozzák a szerkezet felfüggesztését és magasságát. “A koncepció egy ikonikus szobor létrehozása volt, amely a gravitáció törvényeivel dacolva a különböző blokkokat különböző pozíciókban helyezi el, ami ráadásul egyedi kilátást teremt az egyes terekből” – mondta Carlos Ott a projekt kapcsán. “A nagyon karcsú térfogat egy központi magot igényel, hogy kezelni tudja a terület erős szelei által okozott torziót.” -folytatta.

Az egyes kockák homlokzatai laposak lesznek, és az építészek által “üvegbőrnek” nevezett burkolatba burkolóznak. Az épületben egy ötcsillagos szálloda és magánlakások is helyet kapnak, mindkettőt a Hilton Management Services üzemelteti majd. A legmagasabb lakosztályok 3,4 méter magasak lesznek. A tervekben egy-, két-, három- és négy hálószobás lakosztályok is szerepelnek.

A San Franciscó-i székhelyű Bamo belsőépítészeti stúdiót bízták meg a belső terek tervezésével. A torony aljában egy 10 emeletes parkolóház lesz, míg a felsőbb kockákban számos kényelmi szolgáltatás, köztük éttermek kapnak helyet, a torony tetején éttermek és kényelmi szolgáltatások kapnak helyet, mint tárgyalóterek, egy csak a lakóknak fenntartott lobby, egy üdülőhelyi stílusú medence, valamint egy teljes körű spa és fitneszközpont.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A fejlesztők szerint az építményre már beadták az engedélyeket, elmondásuk szerint “a jóváhagyások hamarosan megérkeznek”. Az alapkőletétel idén esedékes, és a tervek szerint a projekt 2026-ra készül el. A múltban más stúdiók is azt állították, hogy az általuk tervezett építmények lennének az első szupertornyok a városban, köztük a KPF One Bayfront Plaza és a Foster + Partners által tervezett, egymással összekapcsolt toronypár. De mindkét projektet azóta leállították.

A Sieger Suarezt 1980-ban alapították Miamiban. Carlos Ott 1946-ban született Montevideóban, és a párizsi Opéra Bastille tervével szerzett hírnevet, amelyet Henning Larsen bővít.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb