„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

DR Horton fű alapú mennyezet- és falpanelekkel épít házat Észak-Karolinában

Az észak-karolinai DR Horton cég megkezdte egy lakóház építését a Plantd helyi technológiai stúdió építőanyagaiból, beleértve a préselt évelő fűből készült paneleket.

A DR Horton, amely az Egyesült Államok legnagyobb házépítőjének vallja magát, elkezdte a Plantd által gyártott panelek használatát. Ezek nagy mennyiségű, gyorsan növő fű összepréselésével készülnek, és helyettesíthetik a hagyományos fal- és mennyezeti anyagokat.

Az építőipari vállalat megkezdte a termék használatát egy sor észak-karolinai otthonban, ahol Plantd szerint a panelek azonnal helyettesítik a szabványos orientált forgácslapokat (OSB) és a rétegelt lemezt.

A Plantd, amelynek társalapítói között van a SpaceX két korábbi mérnöke is, azt állítja, hogy az otthonépítésben a fáktól való függés és a termék szén-dioxid-leválasztási potenciáljának átmozgatása jobb változást jelezhet az építőiparban.

“Bízunk benne, hogy amikor az ország legnagyobb házépítője elkötelezi magát több mint ezer új otthon felépítésére olyan építőanyagból, amely az új házakat a klímaváltozás élvonalbeli megoldásaivá tudja alakítani, és hatalmas mennyiségű, a légkörből eltávolított szén-dioxidot tárolja saját belsejében. falak és tetők, az ipar többi tagja észre fogja venni” – mondta a csapat. “Jelenlegi becsléseink szerint a farmon a fotoszintézis során felfogott szén-dioxid 70 százaléka visszamarad a létesítményünket elhagyó szerkezeti panelekben.”

A Plantd saját fűtermékeit termeszti és betakarítja, és saját gyártógépeket készít, amelyek mindegyike percenként egy panelt tud gyártani a cég szerint. Jelenleg a cég egy új, teljesen elektromos létesítményen dolgozik, amely a következő években 50 gyártósort tervez.

A szabványos, négyszer nyolc láb (1,2 x 2,4 méter) panelek egyikének elkészítéséhez körülbelül 22,6 kilogramm füvet nyomnak át a gépeken, és megkötik nyomással és hővel. Bár nehéz megbecsülni a faméretek és a fahozamok változatossága miatt, a cég becslései szerint panelei házonként 16-17 fát tudnának kiváltani, amelyek körülbelül 175 fal- és tetőpanelt használnak fel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A cégnek van egy laboratóriuma is, ahol az évelő pázsitfű biomasszáját teszteli, és azt állítja, hogy a jelenleg gyártott panelek “tartósabbak és nedvességállóbbak”, mint amilyenek jelenleg a piacon vannak.

Azt is közölte, hogy együttműködik az Egyesült Államok déli részén élő dohánytermesztőkkel, akik “érdekeltek egy olyan, éghajlat szempontjából intelligens növényre, amely környezetileg és gazdaságilag fenntarthatóbb”.

A jelenlegi észak-karolinai DR Horton projekt eddig egyetlen házat állított elő, de a Plantd elmondta, hogy a sikeres telepítés után az építőcég 250 000 panel vásárlására kötelezte el magát, amelyeket több mint ezer családi házban kell beszerelni.

A Plantd elmondta, hogy holisztikus ellátási lánca alapvető motivációja volt DR Horton számára.

“Sok időt töltöttünk DR Hortonnal, bemutatva és elmagyarázva az általunk létrehozandó új értékláncot, amely gyakorlatilag az a titkos szósz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kiváló teljesítményű, szén-negatív anyagokat vezessünk be” – mondta Plantd. “Az építők is lelkesednek amiatt, hogy nem kell fákat kivágniuk az otthonok építéséhez. Ráadásul szeretik, hogy stabil árat tudunk kínálni, mert mi irányítjuk a teljes értékláncunkat.”

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb