„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

10 beépített ágy, amelyek az épület szövetébe vannak beágyazva

A betonaljzatú matracoktól a fakeretbe burkolt ágyakig ebben a cikkünkben tíz heverőt mutatunk be, amelyeket belsőépítészetbe integráltak.

Beépített ágyak gyakran láthatók a melegebb éghajlaton, például Közép-Amerikában és a Földközi-tengeren található épületekben, ahol követ vagy betont használnak a terek hűtésére és egyedi, elmozdíthatatlan bútorok készítésére. A beépített ágyak a fakabinok tervezésekor is kedveltek, helytakarékosságuk és hangulatos légkör kialakítása miatt.

Wooden Cave, Görögország, a Tenon Architecture által

A Tenon Architecture által tervezett, feltűnő, barlangszerű, görögországi szállodalakosztályba egy franciaágyat és egy egyszemélyes ágyat süllyesztettek, és amely több mint 1000 lucfenyőből készült. A lépcsőzetes fa szűkület sima, biomorf megjelenésű, amely a korai emberek barlanglakására emlékeztet.

Casa Alférez, Mexikó, Ludwig Godefroy tervezésében

Két elegáns hálószoba található Ludwig Godefroy építész, a mexikói fenyőerdőben található, brutalizmusról informált otthonában. A ház falaira, mennyezetére, padlójára, raktározására és bútorzatára betont használtak – aminek keménységét az irodarészen található plüss heverő ellensúlyozza.

Anna Cabin, Hollandia, Caspar Schols által

Ennek a moduláris kabinnak a padlójába egy franciaágy került – fejtámlával és ágyneművel –, amelyet Caspar Schols építészeti tervező készített. A szerkezet és a benne lévő bútorok egy része síkba van csomagolva, lehetővé téve a tér átalakítását a felhasználó igényei szerint.

Villa Petrico, Mexikó, a CO-LAB Tervező Iroda által

Üvegezett boltíves ajtó határozza meg a Tulumban található beton nyaraló alagútszerű hálószobájának többi részét. Platformok találhatók az egész hálószobában, amelyek közül az egyik széles alapként szolgál egy visszafogott matracágyhoz.

Swedish Forest Retreat, Svédország, a Norm Architects tervezésében

A Norm Architects kabinjában egy besüllyesztett napozóágy kihasználja a fenyőerdő drámai kilátását. A vászonkárpitok és párnák kiegészítik az ágy aljának és a padló többi részének természetes fa textúráját – ez a kombináció az egész belső térre kiterjed.

Cometa House, Mexikó, Mauricio Rocha és Gabriela Carrillo által


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Szabálytalan alakú kövekből álló rusztikus fal ad hátteret az oaxacai tengerparti otthon lecsupaszított beépített ágyához. Jutaszőnyeg választja el a matracot a széles kőalaptól, amelyen beépített lépcsők választják el a tér többi részétől.

4/Way House, USA, a Deegan-Day Design & Architecture tervei Alapján

A Deegan-Day Design & Architecture nyírfa rétegelt lemezből készült platformágya beleolvad egy kaliforniai ház belsejébe. Az ágyat integrált burkolat veszi körül, könyvespolccal, és szögletes lábnyoma a beépített éjjeliszekrény elhelyezésére alkalmas.

Chestnut House, Portugália, tervező: João Mendes Ribeiro

A franciaágy helyet takarít meg ebben a kisméretű vidéki kabinban azáltal, hogy egy síkban ül a padlót alkotó szerkezettel. A magasföldi ágyat az egyik oldalon egy éjjeliszekrény, a másikon pedig egy létra emeli, amely lehetővé teszi a feljutást.

NCaved House, Görögország, a Mold Architects által

A halvány lepedők beleolvadnak a világos színű öntött beton emelvénybe és lépcsőkbe ebben az osztott szintes hálószobában. A beépített ágy lehetővé teszi, hogy más tervezési jellemzők kerüljenek a középpontba a dupla magasságú térben, beleértve a kőfalat, a lándzsás ablakokat és a látható szerkezeti gerendát.

Cabin Above the Town, Csehország, a Byró Architekti által

Egy függöny választja el a hálósarkot a dombtetőn található kabin nyitott terű belső terétől. A tér szélén egy rétegelt lemezből készült kötet kígyózik, és tárolóhelyiséget, ülőhelyet és fürdőszobát, valamint beépített ágyat biztosít, valamint egy további vendégágyat a szerkezet tetején, amely létrán keresztül érhető el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb