„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Demján bankot alapított Magyarországon Gránitbank néven

A tegnapi napon több Magyar médiának adott Demján Sándor interjút a bankvásárlásról és beszélt a gazdaságunk mai helyzetének értékeléséről.

Egyértelműen javították a hazai befektetői környezetet a kormány megalakulása óta hozott gazdaságpolitikai intézkedések nyilatkozta.

A Gránit Bank tegnapi bemutatása apropóján Demján kifejtette: akkor egészséges egy ország, ha bankszektorának legalább fele hazai tulajdonban van. Mivel a “bővített újratermelés” kora jöhet hazánkban, szerinte a mostani a legjobb időszak arra, hogy valaki bankba fektessen. Úgy vélte, az “arcnélküliség” mellett fel kell számolni azt a jelenlegi állapotot is, melyben “nyolc-tíz kötvénytulajdonos markában az ország”. A munkahelyteremtéshez szerinte állami vállalatok alapítására is szükség van.

A nagyvállalkozó érdekeltségébe 2010-ben a Wallis (korábban a német WestLB) tulajdonában álló Milton Bank megvásárlásával került a ma már Gránit Bankként működő pénzintézet.

A bankadóról szólva Demján azt mondta: ha másként történnek az események, mint ahogy megtörténtek, és Magyarország csődbe megy, akkor az euró 350-400 forintra erősödhetett volna, ezután már  a lakosság nem tudta volna fizetni hitelét, a munkanélküliség egymillió fővel nőhetett volna, az bankcsődöket eredményezhetne. A bankoknak igenis hozzá kellett járulniuk az államháztartás rendbetételéhez. Választani kellett: “ha a bankoktól megkérdezzük, mit választanának, a bankadót vagy a 350-400 forintos eurót, mindenki a bankadóra szavazott volna” – fogalmazott Demján. Elismerte ugyanakkor, hogy a bankadó mértékét ő is túl magasnak tartja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Magyarországon nagyon sok bank működik, többségében külföldi bankok. Egy ország azonban csak akkor lehet egészséges, ha bankjainak legalább a fele az övé – fogalmazott Demján.

Demján szerint indokolatlan és demagóg a napjainkban tapasztalt bankellenesség. Emlékeztetett: nem szorult állami mentőcsomagra a magyar bankrendszer, és azért sem lehet megvetni őket, mert szeretnék behajtani hiteleiket, hiszen minden banknak az a feladata, hogy megvédje a betéteseit. Emellett a “túlzott magyarkodással” sem értett egyet: nem elég, hogy magyar vagy, az ár, a versenyképesség és a minőség is fontos. Ha valaki csak azzal akar talpon maradni, hogy magyar, az biztos bukást jelent. Nincs olyan ügyfél, amely rendszeresen vásárolna meg drágább termékeket rossz minőség mellett csak azért, mert gazdája magyar -tette hozzá.

A látszólag értelmetlen munka is értelmes, “ne lássa a gyerek, hogy otthon fekszik a szülő, le kell foglalni” – húzta alá Demján. Szerinte vissza kell hozni a bedolgozó rendszert. Ahhoz, hogy valaki paraszt legyen, 8-10 szakmát kell megtanulnia, mindenhez érteni kell. Magyarországon ma nincs is érdembeni szakmunkásképzés.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb