„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

David Adjaye tervezi India legnagyobb kulturális központját

A Kiran Nadar Művészeti Múzeum bemutatta a Velencei Építészeti Biennálén bejelentett, David Adjaye ghánai-brit építész által tervezett új épület terveit.

A múzeum India legnagyobb művészeti és kulturális központja lesz, egy 100 000 négyzetméteres telken Delhiben. A tervrajzot most először mutatják be egy méretarányos modell formájában, amelyet David Adjaye irodája, az Adjaye Associates készített a biennálé kurátori különleges projektek szekciója számára.

A tervek szerint 2026-ban nyíló épület a Kiran Nadar Művészeti Múzeum (KNMA) bővítését fogja elősegíteni, amely a kortárs indiai művészet egyik legjelentősebb indiai gyűjtője által vezetett múzeum. Kiran Nadar 2010-ben alapította a múzeumot. Jelenleg két kisebb helyszínen, Újdelhiben és Noidában működik, és több mint 10 000 műből álló gyűjteménye van.

Az új KNMA egy fedél alatt fogja össze a képzőművészetet, a zenét, a táncot és a színházat. “A gyűjtemény egyre nőtt, és úgy éreztem, szükségünk van egy önálló térre” – mondta Nadar a projekt kapcsán.

Az Adjaye Associates az indiai S Ghosh & Associates építészirodával dolgozik a projekten.

Adjaye a biennále nyitónapján Glenn Lowryval, a Museum of Modern Art (MoMA) igazgatójával folytatott beszélgetés során fedte fel a terv részleteit, úgy jellemezte azt, mint a pavilonok “egymásra épülő pavilonok agglomerációja”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Adjaye még 2019-ben nyert meg egy pályázatot a projektre, egy magasház tervével.

A tervet újra kellett gondolni, amikor a múzeum úgy döntött, hogy az eredetileg tervezettől eltérő helyszínen építkezik. Ez arra késztette a tervezőt, hogy egy alacsonyabban épülő épületet dolgozzon ki. Adjaye szerint az alapkoncepció mindvégig ugyanaz maradt. A jelenlegi tervet “a vertikális elképzelés horizontális változataként” jellemzi. Elmondta, hogy a projekthez az inspirációi közé tartozik a texasi Kimbell Művészeti Múzeum, amelyet Louis Kahn építész tervezett, és amely épület híres a természetes fény manipulálásáról.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb